koja klasika u americi, točno prema očekivanjima i razrađenom scenariju.
Može li vlda uvalit INU po 2800 ili je kasno, e to bi bio potez.
http://www.finviz.com/
A izgleda da je kriza gotova sad nazad na 5300
MMF: vrhunac krize tek slijedi
Predviđanja Međunarodnoga monetarnog fonda daleko su od optimističnih. Gubici američkoga financijskog sektora, navode, mogli bi dosegnuti 1400 milijardi dolara.
Vaš link
Crobex je jedini index u europi koji je još iznad 50% od ATH.
BET – BUCHAREST EXCHANGE TRADING INDEX 08.10. 3.600,96 -9,25
Ako Ameri ne odreagiraju da barem 3-4% plusa danas na vijest o rezanju kamatnih stopa,
ode sve u vjetar, čini mi se [bye]
Daleko je trend rasta, a kamoli RALLY.
Dokle god ima optimista, dno je sve niže.
Odlično što danas ZSE nije radila, popili bismo -5% bez veze jer kao pada i EU pa ajmo malo i mi.
Ameri okreću lijepo u zeleno i sve miriši na jači zeleni završetak. Bude li tako, i EU će sutra biti u plusu najmanje +5 %. Posljedično, i crobex će također jače porasti.
Zatim dolazi petak, a ne bude li nekih žestokih loših vijesti, mogli bi i USA i EU a i mi i petak okončati zeleno. Dva zelena dana za redom već bi nešto značila, makar i psihološki.
Na sve strane gledamo snažne reakcije središnjih banaka s ciljem stabiliziranja bankarskih sustava, stotine milijardi eura i dolara ulaze u dubiozne banke, garantiraju se ulozi štediša itd. Te mjere neće djelovati od danas na sutra, ali uskoro će financijski sustavi biti stabilizirani, banke neće padati jedna za drugom, vratit će se dio povjerenja i zaustaviti bijeg ulagača s burzi. Cijene dionica polako će se vraćati prema gore, ovisno o poslovnim rezultatima, preuzimanjima, spajanjima i svemu što će se ubrzo odigrati. Mislim da nas ne treba izenaditi ulazak prebogatih arapskih ulagača i banaka u vlasništvo europskih i američkih firmi i banaka. Novac nema boju.
Odlično što danas ZSE nije radila, popili bismo -5% bez veze jer kao pada i EU pa ajmo malo i mi.
Ameri okreću lijepo u zeleno i sve miriši na jači zeleni završetak. Bude li tako, i EU će sutra biti u plusu najmanje +5 %. Posljedično, i crobex će također jače porasti.
Zatim dolazi petak, a ne bude li nekih žestokih loših vijesti, mogli bi i USA i EU a i mi i petak okončati zeleno. Dva zelena dana za redom već bi nešto značila, makar i psihološki.
Na sve strane gledamo snažne reakcije središnjih banaka s ciljem stabiliziranja bankarskih sustava, stotine milijardi eura i dolara ulaze u dubiozne banke, garantiraju se ulozi štediša itd. Te mjere neće djelovati od danas na sutra, ali uskoro će financijski sustavi biti stabilizirani, banke neće padati jedna za drugom, vratit će se dio povjerenja i zaustaviti bijeg ulagača s burzi. Cijene dionica polako će se vraćati prema gore, ovisno o poslovnim rezultatima, preuzimanjima, spajanjima i svemu što će se ubrzo odigrati. Mislim da nas ne treba izenaditi ulazak prebogatih arapskih ulagača i banaka u vlasništvo europskih i američkih firmi i banaka. Novac nema boju.
Treba dodati da tu više nije samo 100 milijardi dolara,
već preko 10 trilijuna dolara inekcije samo u zadnja dva tjedna…………
Trebala bi ta lova nešto trznit, svi ovi katastrofičari koje nažalost nismo slušali već godinu dana, nisu računali da će vlasti ovako reagirat.
Spašava nas politika a sve kao nevaljaju.
Trebala bi ta lova nešto trznit, svi ovi katastrofičari koje nažalost nismo slušali već godinu dana, nisu računali da će vlasti ovako reagirat.
Eto a kada sve dođe u ruke države, onda će biti reda jer tko državi duguje duguje dokle je sposoban da radi……… tu nema otpisa duga kao kod privatnika…….
A država sve radi dvostruko pa i kod provjera……..
Amerikanci su naučili ovu lekciju ali na štetu cijeloga svijeta…….. I sve će to implementirati u svoje nove zakone……
Ako Ameri ne odreagiraju da barem 3-4% plusa danas na vijest o rezanju kamatnih stopa,
ode sve u vjetar, čini mi se [bye]
Daleko je trend rasta, a kamoli RALLY.
Dokle god ima optimista, dno je sve niže.
[/quote]
nece rast popratit banke meni se cini…sve se zeleni a bankarski sektor je jos uvik nekako crven..kad on pozeleni onda ce se krenut gore..
Japanci na burzi danas izgubili 250.000.000.000 $$$$$ U JEDNOM DANU.
NAJVEĆI PAD JAPANACA U POVIJESTI.
Upravo bilo na CNN-u.
Ne liči mi baš na RALLY.
Usao je on i na bjelosvjetska trzista pa nam se vratio. Praznih dzepova. Morate ga razumjeti.
Uzalud se nadaš, istina je potpuno drukčija. Vratio sam se sredinom 2007. taman pred početak stagnacije, kasnije i krize.
@ Cartman – ima i jeftinih i još uvijek skupih stvari, ako kupuješ kupuješ jeftine ili čekaš još veći diskont. Nekih dionica se neće moći skupiti veća količina bez obzira na eventualno pad pad cijene.
Ako crobex padne na razine s kraja 2003., kao što su pali US indexi, znaci na cca. 1100 bodova, moci ces skupiti koliko god želiš dionica po cijenama značajno nižim od trenutnih. Samo što neki to ne žele prihvatiti, lakše je gurnuti glavu u pijesak i praviti se gluh i glup. Kasnije se pitaju gdje im je nestao novac i zašto baš oni nemaju sreće.