Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne znam oko čega se sporite ali evo update EU…………. [bye]

S ovakvom iscrpnom analizom tržišta o trenutnom stanju EU indexa teško je za očekivati da ćeš kroz ulaganje na par godina uopće zaraditi 1 kunu.
Doviđenja.

nema oporavka dok se ne stekne povjerenje u financije i trziste.Svako kretanje prema plusu sluzi za iskrcavanje panicara i tak ce biti dok ne budu cvrsti temelji.Kad ce biti to Sanco pitaj tehnicare

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Futersi u US -3%,dok je stanje na terenu je bitno drugačije

Dow Jones Industrial 9,485.02 9:38am ET Up 37.91 (0.40%)
S&P 500 INDEX,RTH 1,000.12 9:41am ET Up 3.89 (0.39%)

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Kolega, kako ste okrenuli plocu posljednjih tjedan dana***obrisano***[bye]

@cartman

Evo i ti si jedan od srećkovića koji je uzimo prije ko zna kolko godina dok su firme
izlazile iz ratnog vihora pa molim smanji malo pametovanje nismo mi mala djeca….

Ratni vihor 2007. godine?

[/quote]

Evo da ti prevedem kaj sam htio reć…..ak si ulazio u dionice tamo 2000-te godine
kad su firme izlazile iz ratnog vihora nemoj sad pametovat jer ti se posrećilo…
evo npr. tvornica viro je tamo prije oko 2000-te bila u stečaju a danas ima godišnju neto
dobit oko 10 do 13 milijona eura i još misli povećat kapacitete, takvih slučajeva ima
još…..

finanzen.net 5-10 min u prednosti od Yahoo.finance !

Točno, on je izgleda najbrži

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Ameri u plusu
Vaš link [thumbsup]

DA bar nastave tako a i mi da sutra pozelenimo [pray]

smanjuje se minus.......

Pozdrav ekipi, znam da smo svi sad pametni … no mene zanima sto mislite da li dolazi u obzir devalvacija Kune. Aj nemojte ovo uzet ko drukanje ali eto jedno pitanje o kojem nitko ne govori npr Mesić, opozicija (prije jesu) pa me nekako straj. Obično ono di svi lete biž odatlen kao i di niko neće mozda je dobro.
1. Bit ce danas zanimljivo vidit oce li Ameri ponovit Eu scenarij pad rast pad ili ce ostat u zeleno kao.?
2. Triba vidit kako ce sutra CBX odreagirat – po meni ako Ameri zazelene 600 punata i mi letimo. taj scenarij mi se čini 55%45 izgledan.
3. par EUR/JPY triba po meni poljubit oko 120 da se pad equity zavrsi, dotlen DOW bi moga doli na cca 8.5 k –> CBX na cca 2200.
Cisto neka moja razmisljanja a sto Vi kazete?
Moj mail kastela@kastela.com ako netko bi razmijenija mišljenja.
Pozdrav svima, i ajmo sutra u rally naravno ZELENI!!
Pozdrav

Zaboravih pa eto kad se raspisah, kriza je započela rastom nominalne FED ove stope sa 1.0% na 5.25% –> poskupili krediti tj novac. –> pala cijena nekretnina u USA –> masovni otpisi vrijednosnica vezanih uz hipoteke : sub-prime – > osiguranja od proglasenja hipoteka pokrivala su 3-5 % ugovora, bankrotom 20 – 30 % ugovora legla i osiguranja ko npr AIG –> zaljulja se cili svit jer naravno svi su ulagali u meku i medinu :: USA hram kapitalizma. E sada kad ce dno : mnogi kazu prestankom padanja cijena kuca u USA.. što ekipa kaze , zadnji mjesec su cijene opet pale – > novi otpisi, nove prazne kuce na prodaji – i domino efekt.

@cartman

Evo i ti si jedan od srećkovića koji je uzimo prije ko zna kolko godina dok su firme
izlazile iz ratnog vihora pa molim smanji malo pametovanje nismo mi mala djeca….

Ratni vihor 2007. godine?

[/quote]

Evo da ti prevedem kaj sam htio reć…..ak si ulazio u dionice tamo 2000-te godine
kad su firme izlazile iz ratnog vihora nemoj sad pametovat jer ti se posrećilo…
evo npr. tvornica viro je tamo prije oko 2000-te bila u stečaju a danas ima godišnju neto
dobit oko 10 do 13 milijona eura i još misli povećat kapacitete, takvih slučajeva ima
još…..
[/quote]

Viro je uvršten na burzu 20. travnja 2006.

Snažan rast je započeo krajem 2004./sredinom 2005. s najjačim intezitetom početkom 2007. kad je crobex s 3200 skočio na 5200 bodova, a sve je to bilo daleko poslje ratnih vihora koje spominjes.

@cartman

Pa kaj ja govorim turski, viro sam naveo ko primjer kako je 2000-te poslje ratnog vihora
skoro pa bio ugašen……..evo ti primjer ernt koji je isto bio na rubu gašenja i imo si
ga za bagatelu po 200 kn……znači nemoj pametovat ak si ušo u ernt po 200 kn 2000-te….
posrećilo ti se i veseli se a priče za malu djecu ostavi za nekog drugog (ernt sam naveo
ko primjer da nebi bilo nejasnoća), poanta je jasna…

Kolega, kako ste okrenuli plocu posljednjih tjedan dana [bye]
[/quote]

Onaj Karoje nam ga je svima stavio, reko da idemo do 3000 i vidi do kud nas je to dovelo…

[img]http://i41.servimg.com/u/f41/13/01/91/22/under_10.gif[/img][img]http://i41.servimg.com/u/f41/13/01/91/22/under_10.gif[/img][img]http://i41.servimg.com/u/f41/13/01/91/22/under_10.gif[/img]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

New Report

Close