Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovo su najljepšei događaji za zaradu u valovima ,a to sutra očekujem i kod nas .
ništa nema ljepše nego u 20 dana zaradit 30% sutra smo na jednom od tih valova.

Ne treba zaboravit da je rate cut do sada bio samo vatrogasna mjera. Treba vidit kako će danas završit i kako će sutra krenuti.

Bitno je da smire paniku.

Neki oporavak neće donijet, ali nadam se da smo izbjegli katastrofu.

[/quote]
zvali to depresija ili stagflacija, posljedice za vecinu su iste..

razlika je samo za spekulante..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

@rizibizi

Zar si očekivao da će cijene dionica rasti po 70% godišnje u nedogled?

Pogledaj tablicu top10 iz prošle godine, najlošiji forumaš je još u travnju 2007. imao rast 25-30% i to zato jer se sprdao s izborom i naveo dionice koje uopce nisu izlistane pa su mu rusile prosjek.

To nije nista novo, jos 1920-tih je Jesse Livermore izjavio "In a bear market all stocks go down and in a bull market they go up.".

Naša "istočnoeuropska" burza je također reagirala po očekivanju, kad sve raste – mi rastemo još više, kad sve pada – mi padamo još više. Razlog tome je relativna nelikvidnost, veći iznos novca vrlo lako podigne vrijednost, isto tako kad se izlazi lako se sruši cijena. Tome smo već svjedocili za vrijeme ruske krize. S tim da naš pad još nije tako katastrofalan, dapače, vecina starih ulagaca koje poznajem su jos u visestrukom plusu.

Ne treba zaboravit da je rate cut do sada bio samo vatrogasna mjera. Treba vidit kako će danas završit i kako će sutra krenuti.

A od sada nadalje ce bit carobni stapic kojim ce se rjesavat svi problemi diljem svijeta a ne samo u USA … [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

A sada je stabilizirajuća mjera, ali nije samo jedna država već i niz drugih centralnih banaka tako napravilo……..
[/quote]

Važno je , da se vidi svijetlo na kraju tunela.., mogli bi još neke vrijeem grebati po dnu, al ne bi smjeli više svjedociti panicnim rasprodajama,ipak se cijeli svijet udružio , da napravi kraj toj kataklizmi..Ako danas ameri dobro potegnu, onda ce si dosta ljudi zapamtiti Dan neovisnosti, kao najbolji moguci stop loss nalog.. [rolleyes]

Vidim da se počelo pametovat al ono na tone…….pogledajta si stručnjaci recimo
kod amera KO koja posluje normalno i očekivanja su vjerojatno bez većih negativnih
iznenađenja, i nije doživjela nikakav slom za razliku od financijaša koji su propali…..
sve je ovo sad čista psiha i panika zato naglasite kod svakog vašeg pametovanja sa
targetima da je to čisto iz paničnih reakcija….nemojte glumit stručnjake kad ste
amateri kojima se posrećilo da su kupovali prije 5 ili 6 godina kad su firme tek izlazile
iz ratnog vihora
Još samo za "baron instikta" pitanje, kolki ti je sad prosjek postova dnevno jer vidim da
dižeš prosjek drastično……

@cartman

Evo i ti si jedan od srećkovića koji je uzimo prije ko zna kolko godina dok su firme
izlazile iz ratnog vihora pa molim smanji malo pametovanje nismo mi mala djeca….

A sada je stabilizirajuća mjera, ali nije samo jedna država već i niz drugih centralnih banaka tako napravilo……..
[/quote]

Važno je , da se vidi svijetlo na kraju tunela.., mogli bi još neke vrijeem grebati po dnu, al ne bi smjeli više svjedociti panicnim rasprodajama,ipak se cijeli svijet udružio , da napravi kraj toj kataklizmi..Ako danas ameri dobro potegnu, onda ce si dosta ljudi zapamtiti Dan neovisnosti, kao najbolji moguci stop loss nalog.. [rolleyes]
[/quote]

KOJE SVIJETLO NA KRAJU TUNELA?

Reci mi , reci, i ja hoću da znam…

Svi oni koji uspoređuju 1929 i 2008 mislim da su potpuno nezreli i nije mi stvarno jasno šta rade ovdje, a k tome još mislim da su jako zaostali i ne bi bilo loše otvoriti jedan topic za forumaše sa posebnim potrebema.

Gospodo to vam je isto kao da suprostavite vojsku iz 1929 i vojsku iz 2008 i pitate se tko će pobjediti.

Ekonomija je od tada jako uznapredovala pa se na svaki izazov ima i odgovor, kriza je tu u to ne nema sumlje ali to da će se naći riješenje sumnje uopće nema.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Europa smanjuje minus – prvi put me moderator izbrisao kad sam ovo napisao
Pa sam mislio da sam pogriješio ali sad definitivno .: minus se topi
Vaš link

[thumbsup]

smanjuje se minus.......

@goldy

Kako to nama može pomoći?

Pogledaj regiju…šta msiliš za kim ćemo? Europom ili regijom?
BELEX15 8.10.2008 719,31 -10,58 %
SASX-10 8.10.2008 1.382,48 -5,52 %
SBI20 8.10.2008 5.238,61 -7,94 %

Smanjit će i regija minuse buš videl Barone.

Surround all arround when it hits the ground

New Report

Close