Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tako je, slika govori više od 2640 riječi [cool]

iako ne znam je li to dobro ili loše za nas. jer ako ameri imaju još toliko prostora za pad, da se kladimo što bi bilo za to vrijeme s crobexom… možemo mi i na p/e 5.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Vidim da ovdje malo ljudi zanima što će se uskoro desiti. Čudi me to.

* * The Federal Reserve is bankrupt. The U.S. Treasury Department quietly rescued — actually, took over — the world’s largest Central Bank on September 17.

* * The idea that Federal Reserve Chairman Bernanke could fly his helicopter was a fraud; the Fed simply didn’t have any helicopter fuel.

* * The U.S. Treasury Department, on the other hand, has copious amounts of helicopter fuel in the form of undiscounted government debt, and this fuel has now been made available to Mr. Bernanke. The more fuel the Treasury provides, the closer the U.S. dollar will get to its death.

* * Just released Fed data confirms that initial test flights of Ben’s helicopter have been spectacularly successful. Up to $150 billion has been loaded on the helicopter so far and may already be fluttering down into the Monetary Base as I write this. The inflation of “high power” money by more than 15% in the course of 2 weeks (an annual rate of 300% or more) is unprecedented.

* * Inflation of the Monetary Base is leveraged by fractional reserve lending. Should the banks actually start to lend again, we could very well see hyperinflation in the U.S. over the next 18 months.

* * This is obviously bullish for gold and silver and bearish for the dollar, although it could take the markets a while to realize it (by which time an even more incredible sequence of events could overshadow this one, although I doubt it). I think the markets might need 2-3 weeks more to absorb what just happened.

Hell is Empty and all the Devils are Here

I KAJ TO ZNAČI?????????
Ameri otvorili plus , Europa zeleno, a ovi rade majmune od nas. Kakve sve to ima veze s vezom?? Navodno se nas ova kriza vani ni ne tiče?? Navodno smo pali prek 50 % dok su američki indexi roknuli 30%??? Navodno imamo transparentno tržište??? Navodno mi je mirovinski fond u minusu od kojeg se neće oporaviti 5 godina??? Ako su, navodno, nesposobni ulagati na tržište kapitala, ko im je dozvolio da se igraju mojim novcima???? HALOOO??? Ima još hrpa toga, ali je sve bespredmetno pisat. Ovo postaje gnoj od države u kojem prosperiraju lopovi i ubojice

Imaju li ovi Ameri snage za gore ili ce biti ponovo igra podmornica???
Kako vidim iz zelenila su krenuli ka 0 a onda zna se u negativno.
Daj boze da grijesim
http://www.finviz.com/
Uvjerite se sami [bye]

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

zasto je FTSE u plusu oko 3% a mi u minusu 6%?

Pitaj sanadera i samodola

AMERIKA u minusu.
DOW je bio iznad 1%, sad je u minusu.
Volatilnost je prevelika.
Vaš link

mjenjajte avatar kolega, niste zaslužili da nosite bika.

Ako sam bik, nisam glup. [lol]

Uostalom, kad tad ću opet biti u modi, sve je stvar tajminga.

[/quote]

A ti hoces reci da su oni koji su u dionicama i navijaju prema gore glupi ili što?

A ti hoces reci da su oni koji su u dionicama i navijaju prema gore glupi ili što?

Ne, nego da je za moj ukus postalo prerizično biti u dionicama. Bikovi vole držati dionice i da to ide samo up up. Ovo ide samo down down. Čim nešto kupiš, isti čas si u minusu. Odlučio sam ne biti pohlepan i pričekati da se situacija smiri, ne boriti se protiv krda da ne budem pregažen. Pa makar se vratio na 10% većoj razini, mala je to cijena ako će oporavak biti izgledan.

Međutim općenito mislim da nam navijanje svih vrsta neće pomoći. Dodaje folkloru foruma i često je zabavno, ali je potpuno beskorisno za rast/pad dionica.

Ako pogledaš moj post koji si prvi komentirao i uspio primjetiti samo avatar (a i dalje se zabrinjavaš detaljima), vidjećeš da sam postavio 3 pitanja koja sam okarakterizirao kao meni ključna u ovom trenutku i koja bi i dalje rado prodiskutirao sa onima koji su raspoloženi za konstruktivnu diskusiju. Namjesto ovog chit-chata…

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

I KAJ TO ZNAČI?????????
Ameri otvorili plus , Europa zeleno, a ovi rade majmune od nas. Kakve sve to ima veze s vezom?? Navodno se nas ova kriza vani ni ne tiče?? Navodno smo pali prek 50 % dok su američki indexi roknuli 30%??? Navodno imamo transparentno tržište??? Navodno mi je mirovinski fond u minusu od kojeg se neće oporaviti 5 godina??? Ako su, navodno, nesposobni ulagati na tržište kapitala, ko im je dozvolio da se igraju mojim novcima???? HALOOO??? Ima još hrpa toga, ali je sve bespredmetno pisat. Ovo postaje gnoj od države u kojem prosperiraju lopovi i ubojice

Društvo za upravljanje OMf-om ukoliko ne napravi 0,75% prinosa na godišnjoj razini mora uplatiti razliku u fond, ako se ne varam. Ako sam u krivu ispravite me.

@ beholder
buffet je postigao dobar deal…uglavnom lihvarski im je uvaljao novce (GMu) ako ne propadnu, on je siguran…a pošto čovjek računa, da ako ekiposi ubace 1.5 trilijardi u financijski sektor, neće im biti bad ubaciti i bijednih 50 mlrd $ u auto industriju…pod parolom: samo ne talasajte sad

Buffet je uložio u General Electric [cool]

povukli smo dolje EU i USA, sad se i oni crvene! neka vide kako je to kad se s nama zaje.avaju [lol]
želim im još jedan dobar pad sutra i onda oporavak u četvrtak i petak [cool]

Royal Bank of Scotland Group RBS -36.89%

British Banks On Edge

Vaš link

New Report

Close