Premješteno iz teme: PTKM (Petrokemija d.d.)
evo, konačno da se ja i ti u nečemu složimo…da, ova situacija nema logike. Ali tako je to u Hrvata…nikad ne znaš s njima…vjerojatno je to zbog toga što je malo nastupila određena umjerena kriza u vrhu vlasti zbog izvanrednih okolnosti.
U pravilu mi idemo gdje i Ameri dan prije, a Ameri su jucer zavrsili na -4%.
Ipak, prije par dana se dogodilo da crobex nije slijepo pratio amere zbog pozitivnih vijesti koje su izišle u međuvremenu, Ameri zatvaraju market u 22h po našem odnosno 16h po njihovom vremenu što ostavlja cijelo njihovo popodne za moguce promjene. Istina, danas nije bilo pozitivnih vijesti, ali je rast US burzi pred samo zatvaranje + zeleni futuresi mogao rezultirat zelenim crobexom nakon jučerašnjeg snažnog pada, a mi danas svjedočimo rasprodaji, INA skoro u blokadi.
[/quote]
tocno tako mi cekamo da ameri pocmu trgovati pa da vidimo sta ce biti…ako krenu u neki veci plus mogli bi i mi dan zavrsit u plusu posto sutrasnjeg dana nema za nas [smiley]
Futuresi u lijepom zelenom, kao trava, samo što to neki ne vide, ne čuju
Ma još sam napisao prije godinu dana
kada oni padaju mi padamo duplo, a kada oni rastu mi rastemo minimalno………
Upravo je INA prodana, da INA nije prodana CROBEX bi bio ispod 1500………
Stvarno što radimo, nikakve krize u našim poduzećima nema, mi smo premali da bi imali krizu
a i da je i imamo ulaskom u EU taj utjecaj je minimalan………..
u tom slucaju svejedno jesi u dionicama, eurima, jenima, dolarima ili bilo cem drugom.. cak su dionice jos najbolje nakon zlata i nekretnina..
pametno
Pametno zboriš!!![wink]
[/quote]
Vas dvojica ste najbolji, samo dalje nastavite [thumbsup]
Upravo se zbog toga i radi ova priprema (ruši tržište) da bi se osigurali povoljni ulazi kad lova legne. Stoga strpljenja, neće još dugo (valjda?) …
Tko ima casha čekaj na bidu još koji dan, a onda operi po asku. Upravo sada možete besplatno koristiti moć, znanje i ponašanje velikih.
Npr. žao mi je što sam jučer ubo ATPL na 170x jer sam danas mogao preko 100 kn/dionici povoljniji. Ali ne sekiram se, znam da ću za koji dan biti u dobrom plusu [thumbsup]
mirovinci stišću tržište dolje jer znaju da su ulagači nelikvidni bez love od INE, a ona dolazi za tjedan dana. Zato sumnjam da će nas ovako niske cijene čekati još 7 dana jer će od ponedjeljka veliki ulagači "odjednom" osjetiti poriv za kupnju prije nego se lova od INE vrati na burzu. Što reći osim- blago onome tko sad ima keša… treba iskemijati neku lovu do ponedjeljka i "premostiti" tih par dana do isplate INE
Wall Street looks to recover after global rout
http://biz.yahoo.com/ap/081007/wall_street.html
a mi što ćemo mi ???
Europa u nelošem plusu , kao i futuresi …. samo ne znam kako će to nama pomoći , a još manje kako će to pomoći današnjim prodavateljima…
Europa u nelošem plusu , kao i futuresi …. samo ne znam kako će to nama pomoći , a još manje kako će to pomoći današnjim prodavateljima…
Neće im pomoći nikako jer puno je tu marginaša koji će vjerojatno zbog današnjih margin call-ova odustati od burze…no glavno da se fondovi krcaju, imat ćemo lijepe mirovine jednog dana [lol]
mjenjajte avatar kolega, niste zaslužili da nosite bika.
Ako sam bik, nisam glup. [lol]
Uostalom, kad tad ću opet biti u modi, sve je stvar tajminga.