Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ameri su u 2004 a EU u 2005oj.. mi smo jos u 2006.. daklem, zna se [thumbsup]

voit Ime munaa, Alien

ti si ovdje potpuno nepotreban

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

još smo mi svi jako daleko od kapitulacije…IMHO još moža i godinu dana ovakvog mrcvarenja…6% dole, dva dana pa onda jedan dan 1,5% gore…pa onda period čmrljenja u kojem ćemo svaki dan gubiti samo 0.5%…pa onda opet udar…

da ne bude prerane kapitulacije pobrinuli su se poulson, ben, buš i ekipa….jer nije u redu da propadne samo financijska industrija…mora ona povući za sobom i sve ostale…

Nista oni nece povuci. Bailout ce jaran Paulson iskoristit da izvuce iz govana "velikane" BoA Citi Morgan Chase kad njima zaskripi krajem godine… a oni ce tim injekcijama pokupovati sve sta vrijedi a propalo je zbog gluposti raznih pohlepnih CEOa. Jedino mi nije jasan Buffet… cini mi se da se malo zaletio. A mozd aje dobio ponude koje se ne odbijaju? Tko ce ga znati.
Uglavnom, upropastili su cijeli svijet a sad u opcoj nelikvidnosti lako umjetno steluju dolar.
[/quote]
nista ne komentirate? ima li drugacijih ideja?

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Mi padamo ko da nema sutra, danas bi mogli ameri dobro potegnut preko 10k, azija i europa ce jih pratiti sutra, a kod nas praznik.. Znam da situacija nije dobra u svijetu ali rješava se polako, a mi samo tonemo, pitam se dokle više, cijene nekih dionca su na razini 2006, a poslovanje tih firma bolje svakog kvartala. Vjerujem u skori oporavak, jer se mi cini da ovih dana grebemo po dnu…, ali isto tako ne bi bilo prvi put , da sam sebe zavravam i tješim, vidjecemo, ja ne prodavam ništa ,kasno je sad za to.Sretno svima!
http://www.cnbc.com/id/17689937 [thumbsup]

INDEX VALUE CHANGE %CHANGE TIME DJ EURO STOXX 50 € Pr 2,912.23 43.26 +1.51% 06:37
FTSE 100 INDEX 4,621.52 32.33 0.70% 06:36
CAC 40 INDEX 3,763.91 51.93 +1.40% 06:36
DAX INDEX 5,440.72 53.71 +1.00% 06:37
IBEX 35 INDEX 10,947.20 221.20 +2.06% 06:36

Fed reportedly looking into unsecured lending

By Steve Goldstein
Last update: 5:43 a.m. EDT Oct. 7, 2008Comments: 16
LONDON (MarketWatch) — The U.S. Federal Reserve is reportedly looking at getting into unsecured lending, an extreme step that could allow it to directly purchase commercial paper, according to a report in the Financial Times. The report said the Fed had never done so in its history, but doing so could allow it to participate in the frozen inter-bank money market and the contracting commercial paper market. The Fed doesn’t believe it has the legal mandate to make unsecured loans, so it would need the Treasury to guarantee any losses. The Fed had said in a statement on Monday that "the Federal Reserve and the Treasury Department are consulting with market participants on ways to provide additional support for term unsecured funding markets."

Evo nasdaq, sp i dax 2004-2008 za dji mi neda podatke

SAM PROTIV SVIH

Evo nasdaq, sp i dax 2004-2008 za dji mi neda podatke

Zahvaljujem… [thumbsup]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naši mali dioničari na ZSE mogu samo gledati kako se okolo zeleni dok smo mi u -5 u prosjeku svaki dan

^FCHI CAC 40 3,759.84 6:34AM ET Up 47.86 (1.29%) Chart, More
^GDAXI DAX 5,431.64 6:33AM ET Up 44.63 (0.83%) Chart, More

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Naši mali dioničari na ZSE mogu samo gledati kako se okolo zeleni dok smo mi u -5 u prosjeku svaki dan

^FCHI CAC 40 3,759.84 6:34AM ET Up 47.86 (1.29%) Chart, More
^GDAXI DAX 5,431.64 6:33AM ET Up 44.63 (0.83%) Chart, More

Baš i ja gledam, futuresi cijeli dan u zelenome, EU se iz laganog crvenog također vratila u zeleno, a mi? Crobex na -5,23% !!!! Kao da su naše banke propale i kao da ih spašava vlada, ne obratno!?
Za ne vjerovat što budaletine rade od ovog našeg tržišta! Ali nećete još dugo drugovi, za 7 dana vraća nam se lova od INE na tržište pa ćemo onda vidjeti tko će koga…

još smo mi svi jako daleko od kapitulacije…IMHO još moža i godinu dana ovakvog mrcvarenja…6% dole, dva dana pa onda jedan dan 1,5% gore…pa onda period čmrljenja u kojem ćemo svaki dan gubiti samo 0.5%…pa onda opet udar…

da ne bude prerane kapitulacije pobrinuli su se poulson, ben, buš i ekipa….jer nije u redu da propadne samo financijska industrija…mora ona povući za sobom i sve ostale…

Nista oni nece povuci. Bailout ce jaran Paulson iskoristit da izvuce iz govana "velikane" BoA Citi Morgan Chase kad njima zaskripi krajem godine… a oni ce tim injekcijama pokupovati sve sta vrijedi a propalo je zbog gluposti raznih pohlepnih CEOa. Jedino mi nije jasan Buffet… cini mi se da se malo zaletio. A mozd aje dobio ponude koje se ne odbijaju? Tko ce ga znati.
Uglavnom, upropastili su cijeli svijet a sad u opcoj nelikvidnosti lako umjetno steluju dolar.
[/quote]
nista ne komentirate? ima li drugacijih ideja?
[/quote]

buffet je postigao dobar deal…uglavnom lihvarski im je uvaljao novce (GMu) ako ne propadnu, on je siguran…a pošto čovjek računa, da ako ekiposi ubace 1.5 trilijardi u financijski sektor, neće im biti bad ubaciti i bijednih 50 mlrd $ u auto industriju…pod parolom: samo ne talasajte sad [lol]

što se tiče same financijske krize… to vam je ista stvar kao s onima koji vjeruju da bi atomski rat jednom za svagda sredio stvar na zemlji…
naime, hoću reći da ne isljučujem mogućnost da je netko radio svijesno svo ovo sr*nje…ali kada ga je sada pogodilo svo to gov** natrag u glavu ni on za sebe više nije siguran…
zaboravite nelikvidnost
zaboravite moralni hazard
zaboravite gubitke
zaboravite padove indexa

OVO JE SISTEMSKI RIZIK!
koji prijeti urušavanju cjelokupnog financijskog sektora…..na jako dugo vremena….ovo je kao da netko pobriše sve podatke s wall streeta…

zamislite si sada kaos koji vlada u tim financijskim kućama, zamislite trejdere koji ne mogu izvršiti svoje naloge….zamislite da svaki dan morate pronalaziti nove kreditore, a uvijeti su sve gori i gori…
UOČITE…oni se svi dobrovoljno nude državi da ih preuzme….ej!!! znate koliko netko mora biti očajan da se odlući na moljakanje za pristup državnoj sisi…

sistemski rizik u ovom trenutku znaći: ne hoće li se proširiti zaraza na druga tržišta i finanacijske instrumente….nego KADA ĆE SE TO DESITI!!

beholder*

to će se dogoditi 2012

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close