Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Futuresi skroz smanjili, uz malo sreće, sutra smo zeleni. Uostalom, Europa i HR su odradile svoj pad već danas, a DOW danas kasnije. Go, go, go [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Još malo pa će se čuti: Kikiriki, košpica, dionica!

Ma mene jedino muči u cijeloj priči cijena zlata. Ako je zlato hedge protiv svih kriza i neizvijesnosti, zbog čega mu cijena varira oko 850-860$ po unci ?? Jer uz ovakvu situaciju na burzama bi cijena zlata od 1200$ bila normalna ko dobardan. I na manje loše stvari je cijena zlata skakala do 950-1000$, a vidi sad…ma smrdi mi tu nešto…

Vaš link

nije zlato sve što sja, ulaganje u PVC je in

Ameri zlatom pokrivaju jame, masoni ovi oni to kupuju za male pare pa kad Bush svojoj ekipi sve proda po 800 900 1000 a problem ostane nerješen zlato na 5000 a papirine na o,ooo1 i onda fino prodaju zlato i kupe sve. Tad će bit pravi by signal.

Futurači prelaze u zeleno [thumbsup]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Će da se zelene ka trava?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

sutra ce biti zanimljiv dan.
danas smo padali zbog azije, a azija je padala jer angela merkel nije objavila odluku da ce spasavati njemacke banke.
ona to nije napravila ranije… jer je bila noc… [lol]
pa su japanci pali zbog vremenske razlike! [lol]

EU je padao zbog Azije , a USA zbog EU…
koji cirkus. stvarno za umrijeti od smijeha… [lol] [lol]
sta ti je globalizacija i doba interneta. [lol]

pa sta ste makli onaj post sa DOWom?
mi smo vezani za te indexe i kopiramo ih…

pa sta ste makli onaj post sa DOWom?
mi smo vezani za te indexe i kopiramo ih…

taj o kojem nesmemo pisat i linkat na jako dobro zavrsio samo 3,58

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

poslati ću ti pm, to je kod nas tehničara uobičajena praksa [thumbsup]

Aha, indijanci već drugu zimu skupljaju drva i veliš da će bit ladna zima? Onda se valja opskrbiti sa KAPA-R-A dok im nije skočila cijena. [wink]

Šalu na stranu, a i da se vratim malo on-topic, vani je pakao, iako smo ga danas i kod nas imali. To da ćemo mi više pasti nego vani, to već i ptice na grani znaju, ja se samo nadam da će isto vrijediti i u suprotnom smjeru. Al’ nada je kurva…

Inače pratim nekoliko blogova vani, sve odreda iskusna ekipa, i zadnjih tjedan dana su se svi, gledajući različitim metodama opredijelili da nas čeka rast. Bill Cara, medvjed po vokaciji, je prije par dana rekao, "znam da mi ne vjerujete, ali tržište je preprodano i rast je pred nama", Tony Caldaro (neutral, objective ewt) i dan danas ima LONG TERM: neutral, awaiting the start of Primary wave B (čitaj: rast, višemjesečni). Međutim, usudio bih se ja njih komentirati, da su se i oni malo zaje… i požurili s dobrim vijestima.

Ali OK, danas je u US & A ipak bio kakav takav odbijanac, čekamo sutra potvrdu. Isto kao i ovi što prognoziraju spomoću faza mjeseca i astrologije, ja ZNAM da će sutra ameri iznimno rasti, naprosto zato jer je kod nas prekosutra praznik, tako da propustimo taj rast kao i obično. Čemu kvariti tradiciju.

Da završim sa malim quoteom od Tonya, na temu današnje trgovine:

With todays activity the SPX traded down through the support pivots at 1053, 1041, 1031 and 1018. The next support pivot is SPX 990. For now support is at SPX 1053, 1041 and then 1031, with resistance at 1061 and then 1090. The near term indicators are the most oversold they have been in the entire bear market. Tomorrow FED chair Bernanke gives a speech at 1:15, the FOMC minutes are released at 2:00, and the Consumer credit report is released at 3:00. It was quite disappointing today when the market did not find support in the 1070 area, and then broke through the long term support at SPX 1061. The downtrend from SPX 1313 has now dropped 305 SPX points, the largest downtrend in this bear market to date. The last hour of trading was encouraging, but the SPX failed to close above 1061. This is a key level! This market is extremely oversold on many timeframes, except oddly enough, on the daily charts. Until this market can get back above SPX 1061, we will just have to monitor the lower pivots.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Evo počeli stizati prvi bitni izvještaji i pogodili ste:

GORI SU NEGO ŠTO SU NEKI OČEKIVALI

Bank of America profits plunge 68%

"Bank of America reported a steep decline in earnings Monday that fell far short of analysts expectations. The banking giant also slashed its dividend in half and revealed plans to raise $10 billion through a stock sale.
The Charlotte, N.C.-based bank said its third-quarter net income fell to $1.18 billion, or 15 cents a share, down 68% from $3.7 billion, or 82 cents a share, a year ago.
That was far worse than what Wall Street’s consensus forecasts of a net profit of $3.22 billion, or 62 cents a share."

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

"Valuations have been very cheap in many markets but they’ve been cheap for a while.
Fundamentals are not important in the near-term.
In other words, even though stocks may seem to be priced for a worst-case scenario, i.e. a prolonged global recession, few investors are brave enough to step in right now and call a bottom and start bargain hunting.
What’s the P/E ratio if you can’t trust the E?" said Paul Ehrlichman, chief investment officer with Global Currents Investment Management in Wilmington, Del., talking about price-to-earnings ratios. "We’re in the process of everybody coming clean"

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Će da se zelene ka trava?

Ko mala djeca.
Opet počinje navlačenje na kupnju.
Dobar signal za još iskrcavanja.

@entertinis
Jel to pokazala trbuh “ONA” banka, banka svih banaka, zaštitnica?
Ajme [bye]

New Report

Close