koliki je VIX ( index straha ), čujem da je 1987. godine dosegao 150 [bye]
Ma da, još da je onda i postojao…koliko znam računa se tek zadnjih 15-ak godina…
[bye]
Ma da, još da je onda i postojao…koliko znam računa se tek zadnjih 15-ak godina…
[bye]
[/quote]
navodno da se prije 1993 zvao drugačije…………
[/quote]
Ne, prije uopće nije ništa slično postojalo, i to ne navodno, već sigurno…
[bye]
dow minus 5,60%
nasdaq minus 6,01%
sp500 minus 5,69%
nije strašno, još desetak ovakvih dana i AMERIČKI SELEBRITI je gotov [bye]
dow minus 5,60%
nasdaq minus 6,01%
sp500 minus 5,69%
nije strašno, još desetak ovakvih dana i AMERIČKI SELEBRITI je gotov [bye]
ha ha ha ha ,ne samo da imate smisla za humor nego ste valjda i jedini spokojni na ovome forumu glede buduceg statusa americkog SELEBRETIJA
pofuk
prijatna vece
računa se od 1986 [kiss]
Mješate žabe i babe, samo je jedan VIX a ima još hrpa indeksa volatilnosti koji se računaju po sasvim drugim formulama! Ono što vi navodite kao primjer je VXO, a među ostalim još postoje i slijedeći indeksi volatilnosti: VXD, VXN, RVX, VXV, VPD, VPN, VTY, OVX, VWX, GVZ, EVZ.
Ono što označava faktor straha je VIX i samo VIX, ostalo su samo indeksi volatilnosti, koji svaki za sebe nešto govori. VIX index se računa od 1993. , a retroaktivno su dostupni izračunati podaci za 1990.g. (iako se onda nije računao). 2003. se indeks u matematičkom izračunu promijenio kako bi išao u što bolji korak s brzorastućim tržištem.
Ma sveznalice… [bye]
Zlato ipak više govori od VIX-a. Kada ljudi krenu kupovati zlato to je pravi fizički (materijalni) element i oznaka straha. VIX je više psihički faktor. Zlato za razliku od VIX-a zapravo konstantno dobiva na vrijednosti unazad više godina, pa je nekima teže procjenjivati koliko je u cijenu utkano straha. Ipak sa samom naznakom krize više ga se kupuje i cijena mu drastično raste.
Ako se usporedi u protekloj godini korelacija s VIX-om lako se da primjetiti da povećanje cijene zlata korelira pa čak i predviđa paniku koja se događa u svijetu. Međutim ova panika ne nalazi na gotovo nikakve fizičke podloge u povećanju cijene zlata. Da je panika realno osnovana zlato bi moralo tuči svoj ATH (barem na 1200$ po unci)…
Ima li netko iole čvrstu informaciju li samo indiciju zbog čega ovaj pomor širom svijeta?
I za ove prilike ovo je gotovo nevjerojatno.
Zar je moguće da je sve to samo na krilima panike i mogućih budućih loših događanja bez ičega konkretnog u ovom trenutku (tipa onoga da je netko veliki zvanično objavio bankrot i da mu ni država ne pomaže)?
I još jedno pitanje za hrabrije prognozere, mislie da ćemo sutra svi skupa u neku, makar simboličnu, pozitivnu korekciju ili nastavak sličnog scenarija k’o i danas (dokle??)?
Hvala na odgovoru ili samo pokušaju!
P.S. Ja već potpuno izgubio orijentaciju -5%, -15% sve mi isto [undecid]
Info za hrabre koji su kupovali (ili tek planiraju) banke u US & A:
The Securities and Exchange Commission said late Friday that its short-selling ban will expire just before midnight on Wednesday. That means hedge funds and other investors can put new bearish bets on shares of financial-services companies starting Thursday.
The SEC said earlier this week that the ban would expire three trading days after the $700 billion government bailout plan became law. President Bush signed the legislation into law on Friday, after the House of Representatives voted for the plan earlier in the day.
čini mi se da više hrabrosti treba ovima što planiraju shortat [bye]