Info za hrabre koji su kupovali (ili tek planiraju) banke u US & A:
The Securities and Exchange Commission said late Friday that its short-selling ban will expire just before midnight on Wednesday. That means hedge funds and other investors can put new bearish bets on shares of financial-services companies starting Thursday.
The SEC said earlier this week that the ban would expire three trading days after the $700 billion government bailout plan became law. President Bush signed the legislation into law on Friday, after the House of Representatives voted for the plan earlier in the day.
DOW -501 [bye]
Oslo i Bec preko -11% zaranjaju.
ATX 2,505.13 10:46AM ET Down 311.42 (11.06%)
OSE All Share 323.53 10:46AM ET Down 40.15 (11.04%)
Pa gdje ce vise???????????????????????????
Još malo pa će se čuti: Kikiriki, košpica, dionica!
Ma mene jedino muči u cijeloj priči cijena zlata. Ako je zlato hedge protiv svih kriza i neizvijesnosti, zbog čega mu cijena varira oko 850-860$ po unci ?? Jer uz ovakvu situaciju na burzama bi cijena zlata od 1200$ bila normalna ko dobardan. I na manje loše stvari je cijena zlata skakala do 950-1000$, a vidi sad…ma smrdi mi tu nešto…
A za one veseljake što su davne 1998.g. ulagali u Nasdaq-ov indeksni fond na recimo 10 godina…
…gdje si bio, šta si radio…
Evo jedan dobitnik iz FTS-ija ……ovo još nisam vidio
http://uk.finance.yahoo.com/q?s=CBRY.L
Još malo pa će se čuti: Kikiriki, košpica, dionica!
Ma mene jedino muči u cijeloj priči cijena zlata. Ako je zlato hedge protiv svih kriza i neizvijesnosti, zbog čega mu cijena varira oko 850-860$ po unci ?? Jer uz ovakvu situaciju na burzama bi cijena zlata od 1200$ bila normalna ko dobardan. I na manje loše stvari je cijena zlata skakala do 950-1000$, a vidi sad…ma smrdi mi tu nešto…
Upravo to sam i ja razmišljao. Gdje su sigurna utočišta? Ispada da na ovoj kugli zemaljskoj više niš ne vrijedi…. Ili će nas zrokat iz svemira?
koliki je VIX ( index straha ), čujem da je 1987. godine dosegao 150 [bye]
koliki je VIX ( index straha ), čujem da je 1987. godine dosegao 150 [bye]
krivo čuješ