Dok su dečki na hlađenju i dok gledate "Pad crnog jastreba" ne bi bilo zgorega proučiti i ovaj PDF u prilogu. Mislim da se iz njega vidi jako puno stvari koje su prošle ali i koje su pred nama.
Koga još interesira tvoja lista želja?
700 milijardi dolara će uskoro u financijski sustav te će se riješiti pitanje likvidnosti.
A i FASB će donijeti novo tumačenje FAS 157 za nelikvidno tžište.
To će umnogome smanjiti Level 3 imovine.
Evo pa čitaj.
Vaš link
A tek rezanje kamatnjaka od strane FED-a i ECB-a još u ovom a najdalje početkom slijedećeg mjeseca.
[/quote]
Ne mješam se u vašu diskusiju,imam mišljenje ali zadržat ću ga za sebe. [rolleyes]Ali ovo što sam poboldao me uplašilo!Nedugo je Birtić u Lideru napisao da svaki put,ali baš svaki put kad je fed srezao kamate burza je pala.Kaže da je to prije godinu dana znao-primjetio, bio bi duplo bogatiji.Prenosim samo Birtićeve riječi,ja nisam to analizirao al mu vjerujem na rječ.Znači loše…
[/quote]
Očito problem je bio daleko dublje prirode te snižavanje kamata nije dalo očekivane rezultate.
Nadam se da će se sada to izmjeniti.
znaci mi trebamo suditi prema razdobljima
1816-1835
1864- 1874
1921-1929
[tongue]
Ivek, pa mozes ti valjda bolje od ovoga nego kad je Isaac Brock na konju jahao i mahao macem?
BTW kad smo vec kod povijesti,
porsjecni rast GDP-a amerikanaca u razdoblju 1905 -2005 je 2%
a ovaj tvoj pamflet je star 6 g. i zahebao je neke stvari
Dok su dečki na hlađenju i dok gledate "Pad crnog jastreba" ne bi bilo zgorega proučiti i ovaj PDF u prilogu. Mislim da se iz njega vidi jako puno stvari koje su prošle ali i koje su pred nama.
hvala ivek. dobro da smo, eto, pri kraju 2008 saznali da smo u Zimi 2000-2010. spašava te samo onaj upitnik iza 2010.
Vidim, proveli ste divno nedjeljno poslijepodne, prošetali, popili kavu na suncu i onda se totalno opustili na ovoj temi.
Sava, Febo, ententinis, Knele, Governor – na hlađenju ste.
U međuvremenu pogledajte emisiju "MIr i dobro" ili slične tematike jer komunikacija vam je danas bila na vrhunskoj razini, kao i rječnik i mašta
Pozdrav!
ahahhahaha, mir i dobro,,,,
[thumbsup]
znaci mi trebamo suditi prema razdobljima
1816-1835
1864- 1874
1921-1929
[tongue]
Ivek, pa mozes ti valjda bolje od ovoga nego kad je Isaac Brock na konju jahao i mahao macem?
BTW kad smo vec kod povijesti,
porsjecni rast GDP-a amerikanaca u razdoblju 1905 -2005 je 2%
a ovaj tvoj pamflet je star 6 g. i zahebao je neke stvari
Evo ovdje pojasnjenje…
http://www.gold-eagle.com/gold_digest_04/droke070104.html
"In the case of the K-wave, I appeal to one of the great master’s of the K-wave, P.Q. Wall, who I recall saying that even in the declining part of the K-wave you can have a strong overall economy. This is because corporate profits are still rising due to low relative values of commodities due to the currents of deflation that accompany K-wave Winter. If we assume a 60-year K-wave, the "hard down" phase or final 10% would be 6 years. So we would look for weakness to set in around 2008 or 2009 based on the 120-year cycle bottom scheduled for 2014. If we presume a 70-year K-wave (which according to expert Ian Gordon is possible), then it could still be a few years away before K-wave Winter begins to exert a dramatic toll on the markets and the economy.
…"
inače, onaj savin CHICAGO BUSINESS BAROMETER pdf je stvarno zanimljiv. ak sam ga dobro shvatio (ipak sam ga samo preletio … hebiga, muku mučim sa svojim financijama a kamoli da bih još proučavao američke) još će ispast da od krize za sad još ni k. bar u toj čikaškoj provinciji.
svojedobno smo imali svjetsku paniku i rat protiv onog Mr. Bina Ladena, pa se uskoro pokazalo da su veću štetu od tog Ladena napravili ovi koji su se njega "prepali". a sve zbog američke unutarnje politike.
a ništa … bumo vidli. kad tad će se ameri zbrojat i objavit dal su ili nisu u komi.
@deimos,
ne mora se biti previse pametan da se zakljuci da ce US biti u sranjima…
dovoljno se sjetiti baby boomersa, eh onda i ja mogu biti pamatan i natrkeljati neke valove, no zna se kad oni izlaze iz working population i koji ce pritisak biti na mirovinski/socijalni sustav ak ce ga biti [smiley]
jedino sto im moze pomoci je neka hebena tehnoloska imaginacija da to sprijece…
s druge strane pogledaj udio US u svjetskom GDP danas i prije 20 godina
[smiley]
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
TIGRUS, LookaBorna, Chavez, i ostali optimisti koji očekuju rast su najbolji indikator.
Očekuje se rast na osnovu čega, na našem sumanutom tržištu ?
Ameri u minusu nakon izglasavanja.
Vjerujte mi, kod nas će uskoro se davati 3+1, "kupi dva, dobiješ još jednu", i ostali diskonti u kojima će prodavači imati lude dane poput onih "daj šta daš"
Neki shortaju oni koji su pametni,a oni koji govore, "e sad sam dugoročni" ili "u grob sa ovim dionicama", ili " ne prodajem ni lud", ili "koja budala sad prodaje", ĆE najviše popušiti.
Ako već trebate biti u dionicama, budite jednim dijelom, manjim naravno.
Nema odbijanca, i nema velikog pada. Padamo polako i dugo.
Pozdrav.
aj molim te reci mi zakaj bi ja tebi vjerovao, ozbiljno shvatio ili ikaj slicno???
daj si pogledaj kad si se uclanio…novi nick?
ak nemas kaj pametnije rec…odlaprdaj
@Vjeko
prijatelju…pazi
dosta ste neozbiljan forum….
ovoliko novih profila…uvijek ista prica…….
imate IP adresu imate MAC adrese kompjutera….upotrebite to i ban 4 life…pa ak ima morona koji ce osim otvaranja miljon mailova kupovati miljon kompjutera onda je bitka uzalud..
A vrag ce ga znat… Evo jos jedan na tu temu, dokumentarac cca 63 mb.
http://www.socionomics.com/films/history/default.aspx
Ja u zadnje vrijeme brojim minice, vidjet cete zasto u filmu… Mozda teorija i nije tocna, ali bar imam dobar izgovor kad me zena uhvati da buljim. [lol]
da i ako smo svi na ledu, zašto sam samo ja moderiran?