Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta želiš da ti kažem, da su neki dan revidirali predviđeni rast za drugi kvartala sa 3.3 % (kada su predvidanja za ovaj bila 2.5 %) na 2.8 %.

I sam tvrdiš da GDP raste, a onda se svim silama upireš oboriti svoju tvrdnju.
Ima li kakav psihijatar na forumu da nam stručno pojasni psihičko stanje dotične osobe.
[/quote]

di u Americi? sumnjam da će rasti u slijedećem razdoblju, dapače lako bi mogla biti negativna stopa

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

možda su i ovi patološki lažljivci,,

SAD: BDP ipak 2,8 posto

Washington je revidirao naniže stopu gospodarskog rasta u drugom tromjesečju

Bankamagazin

Američko gospodarstvo zabilježilo je u drugom tromjesečju nižu stopu rasta no što se ranije procjenjivalo budući da je rast osobne potrošnje bio nešto slabiji dok su kompanije skresale neka ulaganja, objavilo je u petak američko ministarstvo trgovine. U drugom je tromjesečju BDP tako porastao za 2,8 posto, a ne za 3,3 posto kao što je procijenjeno prije mjesec dana.

Osobna je potrošnja, inače pokretač dvije trećine gospodarskih aktivnosti u SAD-u, povećana za 1,2 posto, a ne za 1,7 posto kao što je prethodno prognozirano, dijelom zato što je potrošnja na skuplja trajna dobra poput automobila zabilježila snažniji pad. Analitičari predviđaju da će građani i sljedećih mjeseci smanjivati potrošnju, s obzirom na sve izraženije strahove od gubitka radnog mjesta i zapadanja američkog gospodarstva u recesiju.

Čini se da su i kompanije bile pojačano na oprezu u vezi s gospodarskim prognozama u drugom tromjesečju, pa je potrošnja na opremu i softver, koja ukazuje da planove kompanija da povećanju proizvodnju, zabilježila pad za pet posto a ne za 3,2 posto kao što se prethodno procjenjivalo. Time je potrošnja za opremu i softver zabilježila pad drugo tromjesečje zaredom, a stopa pada bila je najviša u razdoblju od početka 2002.

Novi podaci o usporavanju gospodarskih aktivnosti poklopili su se sa zbrkom u Washingtonu oko 700 milijardi dolara vrijednog plana kabineta za spašavanje posrnulih američkih financijskih tvrtki. Predsjednik George W. Bush upozorio je da se SAD suočava s bolnom recesijom ako Kongres ne usvoji taj plan.
Bankamagazin

no bude jednom bilo bolje, moramo biti optimisti, duže bumo živjeli

Bankamagazin

A tko tebe vuče za jezik. Jedino ako ne nastupate zajednički.
A tebi i vom kolegi kritika je bila upućena da rast gospodarstva oslikavate kao pad.
Dakle rast je bio 2,8%.

Bankamagazin

A tko tebe vuče za jezik. Jedino ako ne nastupate zajednički.
A tebi i vom kolegi kritika je bila upućena da rast gospodarstva oslikavate kao pad.
Dakle rast je bio 2,8%.
[/quote]

a koliki je bio u prethodnom razdoblju? [yawn]
što se tiče kolege, on mi je kolega koliko i ti
ako ne želiš da ulazim ja ili bilo tko drugi u diskusiju, dopisujte se privatno [smiley]
zašto to tako osobno shvaćaš?

Šta želiš da ti kažem, da su neki dan revidirali predviđeni rast za drugi kvartala sa 3.3 % (kada su predvidanja za ovaj bila 2.5 %) na 2.8 %.

… i tako Febo i ja, postademo alijansa zla. Iako čovjeka ni vidio, ni čuo.

BTW, ima i DNR Koreja rast GDP-a od 1% godišnje

I meni se čini da za svađu nema potrebe. Razmjena argumenata i idemo dalje. Evo, ja ubacio u gugl i za sekundu ispalo. Ima čak i forecast, koji slobodno ignorirate ako vam se izvor čini nevjerodostojan (jesi čuo fazan :)).

U.S. Real GDP Growth Forecast
Year over Year Change in U.S. Real GDP. Percent per annum.

[img]http://www.forecasts.org/images/leading-indicator/bfranc.gif[/img]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

I meni se čini da za svađu nema potrebe. Razmjena argumenata i idemo dalje. Evo, ja ubacio u gugl i za sekundu ispalo. Ima čak i forecast, koji slobodno ignorirate ako vam se izvor čini nevjerodostojan (jesi čuo fazan :)).

što kažu tehničari? ima još prostora za rast? [huh]

[img]http://www.forecasts.org/images/leading-indicator/bfranc.gif[/img]

Ovo je za najsmješniji prilog…Prognoza za 2006,
To je črčkarija predškolskog uzrasta.

evo:

Current Economic Indicators

October 03, 2008 (Close of Day)
Indicator
Value

Inflation % 5.36
GDP Growth % 2.80
Unemployment % 6.10
Gold $/oz 828.00
Oil $/bbl 93.88
Prime % 5.00

odavde http://www.forecasts.org/gdp.htm

pa te pitam u kakvom realnom stanju im je gospodarstvo

Dakle rast je bio 2,8%.

nije nego je bio pad rasta gospodarstva [wink]

New Report

Close