Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedan od boljih članaka je ovaj Banke Stipić u JL.
Moj zaključak je da je kriza umjetno izazvana kada je USA gospodarstvo bilo na vrhuncu rasta.Tako da ostane dovoljno vremena da se riješi a da se ne prelije u realni sektor.

Svakako. Realni sektor je posve neokrznut …

Profiti i proizvodnja nikad veći, zaposlenost i potrošnja rastu, trgovci trljaju ruke, cvijeće cvijeta, ptičice pjevaju …

Moj zaključak je da je kriza umjetno izazvana kada je USA gospodarstvo bilo na vrhuncu rasta.Tako da ostane dovoljno vremena da se riješi a da se ne prelije u realni sektor.

Profiti i proizvodnja nikad veći, zaposlenost i potrošnja rastu, trgovci trljaju ruke, cvijeće cvijeta, ptičice pjevaju …
[/quote]

Kad već komentiraš daj podatke o GDP-u u prva 2 kvartala, predviđanja za 3. i 4. i izvore podataka.
Predpostavljam da su u supotnosti s tvojim intencijama pa si ih izostavio.

Kad ja kažem da ovdje ima forumaša vrtićke dobi Vjeko me pobriše, ali to je stvarno tako, k tome to je forumaš koji piše na desetke postova dnevno.

Molim vas ignore ako je ikako moguće [pray]

Točno 2,71 poruku dnevno da ipak ne preuveličavamo [lol]
Samo ja ga se sjećam sa teme ATPL od zimus, bio je nepopravljivi optimist, a sada je vidim totalni crnjak?!
Valjda ovu krizu nije najbolje podnio [undecid]
Stoga nemojte tako strogi biti, svakako na ljude znaju djelovati ovi silni padovi indexa [lol] [lol]

[/quote]

Kad već komentiraš daj podatke o GDP-u u prva 2 kvartala, predviđanja za 3. i 4. i izvore podataka.
[/quote]

Nemama ja nikakve intencije, nego sam samo realan za razliku od drugih

Šta želiš da ti kažem, da su neki dan revidirali predviđeni rast za drugi kvartala sa 3.3 % (kada su predvidanja za ovaj bila 2.5 %) na 2.8 %.

Dakako, ove brojke jasno govore o ubrzanom gospodarskom rastu, ne vide se nikakvi znakovi usporavanja ili recesije, sve med i mlijeko.

A ja eto, u svrhu svojega paklenskog plana, iste podatke izostavljam …

Nego ekipa kakve prognoze imate za idući tjedan u svjetlu ove izglasane socijalne pomoći Wall Streetu, istodobnog pada Dow Jonesa do kraja dana, dogovaranja evropljana ovaj vikend o mogućoj strategiji da se smire potresi i polaganog ali konstantnog tonjenja crobexa zadnjih dana?
Od stručnjaka i "stručnjaka" vani nikad više proturiječnosti nego ovih zadnjih dana. Oni iskreni priznaju da nemaju pojma šta slijedi.
Meni jedino jasno da špekulanti (ali oni veeeliki) zadnjih tjedana drmaju svjetskim burzama jer ovi enormni obrati na tjednoj, a čak već i na dnevnoj bazi jednostavno nemogu imati veze sa kretanjem tržišta. Gledano u npr. mjesečnom vremenskom periodu ima smisla ali ovi dnevni padovi i skokovi indexa po čak cca 5% su zbilja smiješni.
Tko (od nas malih) u ovim uvjetima pogodi kretanja 2-3 dana u naprijed skidam mu kapu do poda.

[/quote]

[/quote]

Pogledaj samo rast nezaposlenosti u USA koja konstantno raste već pet mjeseci u nizu i već se sustižu neki rekordi po tom pitanju (i na ovom forumu već obrađena ta tema) pa onda reci da se kriza nije prelila na realni sektor [angry]
Jedad čisto logički zaključak, kuće je u Americi sve teže prodati kuću čak i u bescijenje (nije neka novost), pa šta misliš kako se to odražava na sve one koji ih grade i žive od toga, a poprilično su realne osobe i ima ih prekonekoliko i samo su jedna karika u ovisno povezanom lancu privrede.
E da je čitati pa još i razmišljati u isto vrijeme [lol]
Za početak je dobro početi sa lakšim stvarima za vježbu kao što su žvakanje žvake i hodanje istovremeno pa s vremenom možda jednog dana… [lol] [lol] [lol]

[/quote]

[/quote]

Nemama ja nikakve intencije, nego sam samo realan za razliku od drugih

Šta želiš da ti kažem, da su neki dan revidirali predviđeni rast za drugi kvartala sa 3.3 % (kada su predvidanja za ovaj bila 2.5 %) na 2.8 %.

Dakako, ove brojke jasno govore o ubrzanom gospodarskom rastu, ne vide se nikakvi znakovi usporavanja ili recesije, sve med i mlijeko.

A ja eto, u svrhu svojega paklenskog plana, iste podatke izostavljam …

[/quote]

Znači ti si taj koji potkopava vjeru u bolju sadašnjost [lol] [lol]

Evo nešto iz (ne)realnog sektora [lol]
Nije čak ni bilo teško naći, sa ovog portala je [wink]

http://www.poslovni.hr/94478.aspx

Još kad stanu bombardirati Dow Jones sa Q izvještajima slijedećih tjedana iz tog (ne)realnog [lol] sektora bit će toliko klackanja gore/dolje da će mnogima muka doći.
Jedino nam ostaje nadati se da će više biti gore nego prema dolje klackanja (nevjerojatno da me još drži optimizam bez pokrića) [wink]

@mavan
Već izlaze i bolji su nego Q2. A i ti se uvjeri pa prestani bombardirati glupostima i lažima forum.

Vaš link

I sam tvrdiš da GDP raste, a onda se svim silama upireš oboriti svoju tvrdnju.
Ima li kakav psihijatar na forumu da nam stručno pojasni psihičko stanje dotične osobe.
[/quote]

jasno, argumentacija slaba pa ćemo se vrijeđat …

Ja jednostavno obaram tvoju tvrdnju koja je citiram " … da ostane dovoljno vremena da se riješi a da se ne prelije u realni sektor."

Ti tvrdiš da je realni sektor neokrznut, a pokazatelji jasno ukazuju na oštro usporavanje gospodarskog rasta, dok neki predviđaju i recesiju početkom 2009.g.

Podaci koje sam postao su stari (ali jasno ukazuju na usporavanje), a po svemu sudeći rast u ovom kvartalu će biti daleko manji od tad predviđenih 2.5 %.

Sada, ti opet tvrdi da je realni sektor ostao posve neokrznut i daje čvrste temelje za strašni rast equtiya u SAD-u.

I postoji nešto što se zove growth recession, a što bi po savinom evanđelju bila sjajna vijest za tržište kapitala.

A još tamo neki njihovi ekonomisti za 4Q 2008.g. i I Q 2009.g. predviđaju jasne pokazatelje recesije, ali jasno i ovi su (kao i ja) pobjegli iz umobolnice.

Pored ovoga, o porastu standarda izazvanog groznim gospodarskim rastom, svjedoče slike nekoga Joea koji iako je izgubo posao, bezbrižno kampira diljem te krasne zemlje.

Jasno to što je u šatoru, nema veze s time što je ostao bez kuće, već rekao bi Sava, čovjek eto samo voli prirodu.

Jesu li ovo dobri ili loši pokazatelji? ***obrisano***

Vaš link

New Report

Close