Ma zna on sto radi, snimao je on to dulje vrijeme. Nije on sada samo uletio. GE nije bas financijski sektor uostalom. Ako mislis na GS, to sam ti napisao sto je tamo kupovao. Excellence… Bar on tako vidi.
Uletio je i u neku energetsku kompaniju.
GE Capital je najveći unit u GE.
Financiranje,leasing,housing,itd
Mislim da sam pročitao da oni ostvaruju 40% zarade kompletnog GE.
Oni i jesu problem u ovoj priči.
GE je zbog gubitaka u Capitalu u velikim problemima, pa zato i daju ovakve nebulozne dealove Buffettu.
Očigledno da su očajni.
Inače što se tiče mog izračuna gubitka Buffetta, mislio sam na redovnu dionicu koja je izgubila 20% od kad je Buffett ušao.
I već je ispod call opcije od 22,25.
Slažem se s nekim tko je napisao da je usa jučer tako jako pala da upozori House da se ne zeza sa glasanjem. Evo, sad su futuresi zeleni.
Nažalost, mi ćemo danas vjerojatno još pasti, kao što sada pada Azija, da reflektiramo taj njihov pad.
Glasanje je kod njih ujutro – 6 sati vremenske razlike sa eastern time, mislim da vijesti ne možemo očekivati tijekom radnog vremena naše burze.
Ali vjerujem da će izglasati i da u ponedjeljak kreće nešto stabilniji rast – vjerojatno će ova vijest vrijediti tjedan dana dobrog plusa. Malo će nas zeznuti ht, ali ostale likvidne dionice bi morale gore baš 20 %.
Azija u negativnom teritoriju ( crvenom ) od -1.24% do -2.24%!
očekuje se pad nafte na 50USD uže li svijet u recesiju, ako globalni BDP padne na 1.5%.
http://www.finanzen.net/nachricht/Rohstoffe_Go__Merrill_Lynch_sieht_Oelpreis_bei_50_USD_788151
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Da se psihološki pripremimo za naredne mjesece.
BELEX……..ATH 3200 bodova………trenutno 990 bodova
SASX-10 …..ATH 6000 bodova………trunutno 1520 bodova
SBI20………ATH 12xxx bodova…….trenutno 6200 bodova
…i nagradu za index desetljeća dobija…..
MOSTE……..ATH 2500 bodova…….trenutno 625 bodova
CROBEX……..ATH 5392 bodova………trenutno 2975 bodova
Sasvim pristojno se drži.
Kakvi su mi sada ulazi da se vrati samo na 4000 nebi znao kud bi s parama [lol]
Kako to iz sadašnje perspektive djeluje daleko, daleko… [sad]
Malo off topic…
zamislite, tamo predstavnici naroda misle svojom glavom
među onima koji su u ponedjeljak odbili plan je 133 rrepublikanca i 95 demokrata
očito je u Americi autonomnost narodnih poslanika iznad stranačke solidarnosti
"…one of the 133 House Republicans who joined 95 Democrats in rejecting the measure Monday…" (AP)
Sada se postavlja sve više pitanje, ukoliko se i usvoji "plan" na punih 700 mlrd. $ da to nije ni blizu dovljno, te da na to tržište čak uopće neće ni odreagirati, a kamoli činjenica da se ne daj bože, uopće "plan" ne usvoji! [bye]
Slažem se s nekim tko je napisao da je usa jučer tako jako pala da upozori House da se ne zeza sa glasanjem. Evo, sad su futuresi zeleni.
Nažalost, mi ćemo danas vjerojatno još pasti, kao što sada pada Azija, da reflektiramo taj njihov pad.
Glasanje je kod njih ujutro – 6 sati vremenske razlike sa eastern time, mislim da vijesti ne možemo očekivati tijekom radnog vremena naše burze.
Ali vjerujem da će izglasati i da u ponedjeljak kreće nešto stabilniji rast – vjerojatno će ova vijest vrijediti tjedan dana dobrog plusa. Malo će nas zeznuti ht, ali ostale likvidne dionice bi morale gore baš 20 %.
Odradili mi taj pad juče (doduše pomogli INA i HT), a i Evopa (popratila američko otvaranje) pa se eto danas na otvaranju zelene, valjda ćemo i mi…
EU (burze) su izgleda skužile da je jučerašnji pad bila jedna vrsta pritiska USA burzi radi današnjeg glasanja kongresa i počela je sramežljivo zeleno. Kroz dan zelenilo bi im se trebalo povećati, a i futuresi bi trebali biti u zelenim tonovima. Crobex bi mogao početi lagano crveno, a zatim okrenuti u zeleno. INA je ipak odradila jučer malo žešći pad i vjerojatno danas neće vući crobex dolje.
Sada se postavlja sve više pitanje, ukoliko se i usvoji "plan" na punih 700 mlrd. $ da to nije ni blizu dovljno, te da na to tržište čak uopće neće ni odreagirati, a kamoli činjenica da se ne daj bože, uopće "plan" ne usvoji! [bye]
Mislim da si u pravu.
Prodaj sve dionice danas, jer u ponedjeljak će biti kasno.
Ustvari, čemu više pisati po forumu?
Eeeeeeee svi su mislili da ce biti veliki pad ali od danaas nista od toga velikog pada EU se vec zeleni