Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Wachovia Bank se jučer vratila sa +90,22%, uz volumen od $428 M
Ovakvih zarada u jednom danu nema niti na "emergin markets"
Milsite li da je US bankarsko tržište i dalje u krizi?

WB WACHOVIA CP 3.50 Sep 30 1.66 (+90.22%) Volume: 428,273,356

@Sančo

Pa nisi valjda Sančo rasprodo i sada drukaš na dole pa ne mogu vjerovati da si to učinio pa to nije u tvome stilu ti si iskusan ulagač pa nisi valjda popušio foru i pobjegao sa gubitkom da je to učinio Baron to bi mogao shvatiti jer on uvjek prodaje na dnu a kupuje na vrhu, možda se ja varam ispravi me ako sam u krivu ali po tvome pisanju bi se dalo naslutiti da se nešto slično događa.

Ja se nadam da je to ipak samo moja kriva percepcija [thumbsup]

a ne,ne.. [lol] ………..ja čekam odbijanac pa ću onda prodavati ovo što sam špekulativno kupovao zadnjih dana……….

pozdrav

ps. zadnju dionicu sa minusom sam prodao negdje krajem trećeg mjeseca ove godine

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Slabo je europa otvorila. Nema kod nje bull runa.
Vaš link

čitam u novinama, predsjednik francuske je prilično zabrinut…………….ali naši političari nisu, hehe
…………………..ipak smo mi regionalna sila, pogotovo financijska [smiley]

ne mogu vam puknuti link, morate pročitati večernji [bye]

………hehe, ne bih se baš složio da banke imaju para samo ih ne posuđuju……………moje info govore drugačije……….banke nemaju para i zato tuku po američkim bidovima da bi ih skupile…..
zar bi središnje banke upucavale stotine i stotine mrld dolara/eura u banke da stanje nije jako kritično??

Ako prihvatiš činjenicu da su u zadnjih pola godine sve banke koje su inficirane lošom imovinom povećale temeljni kapital za cca 400 milijardi dolara emisijom novih dionica bit će ti jasno da si u krivu.
Zašto se taj kapital kiseli na računima banaka? Zato što ga blokira toksična imovina.

….samo lehman brothers je ostavio rupu od 600 mrld dolara……………da ne nabrajam dalje

….samo lehman brothers je ostavio rupu od 600 mrld dolara……………da ne nabrajam dalje

Previše čitaš šta pišu novinari, a premalo razmišljaš.
Drugim riječima i ti si postao toksičan.
Banke svoju tekuću likvidnost održavaju hrpetinama dolara na računu. Kada se riješe toksične imovine novac će procirkulirati kroz financijski sustav. Problem je što se u USA ovo shvaća previše politički, tj to zadire u njihova ustavna opredjeljenje u gospodarstvu. Državni intervencionizam je za njih neprihvatljiv jer su do sada sve rješavali na tržištu kapitala. Ako se to bude rješavalo na tržištu u čitavom svijetu nema novaca da se otkupi toksična imovina po nekim cijenama koje ne bi povukle čitavo svjetsko gospodarstvo u kolaps.

mislim da kako ljudi nisu shvaćali korjene ove krize prije godinu i pol, tako danas ne shvaćaju posljedice iste…dubina i struktura problema su daleko veće nego što vi mislite i problem više nije u defaultiranim kreditima, nego u pogonu SIVova i SPVova…a za to im u ovom trenutku nije dosta tih 700 mlrd $…netko je rekao da će s tom lovom pokrpati rupe, tj. pokriti gubitke po lošim kreditima, ali to neće rješiti problem pokrivanja i reizdavanja ABS i MBSa…

Ovako vam izgleda gola istina o kešu koji fali…
neki optimisti govore o 5-10 trilijardi $
oni manje optimistični govore o čak 65 trilijardi $ ili gotovo 100 puta više nego što bi sada ulupali…

Europa u lijepom plusu [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Europa u lijepom plusu [thumbsup]

i jučer je bila a i danas je

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

a tek sutra i prekosutra, sve skupa preko deset posto će ići gore

dan je pametniji od noći

a tek sutra i prekosutra, sve skupa preko deset posto će ići gore

Danas udaram po asku odmah na otvaranju.
Pa da vidim tko će me stići.
Najmanje 10% idemo gore, a možda i 20%, sve ovisi.
UP UP

New Report

Close