Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma kolega looser mi je baš dao volju, jako je riječit i elokventan, ako me razumiješ.

Zar ga ne prepoznaješ?

[/quote]

Evo što je jutros širio po forumu..

Panika ljudi moji. Bješte dok smo živi, hahahahahahah.
[/quote]

Aha.. baron panteon itd. nickovi, sramota ovog foruma…sada mi je jasno.
Hvala.
[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Dragi pofuče, ja sam o Ingri počeo pisati i ulagao od 11 000 kuna, tako da sam mnogima otvorio oči na vrijeme.Kao što znate mirovinski fondovi su je otkrili na 35 000 prvi putaa, a najviše se kupovali između 50 000 – 60 000. To su činjenice. Podijelite sada te cijene sa 150 , nakon splita , pa će vam sve biti jasno.
A to što je dionica sada na ovim cijenama, mogu samo reći niti je najviše pala, a niti će najviše pasti, kada sve ovo završi. Činjenica je da je tvrtka u međuvremenu na ZSE svaki kvartal dostavljala rekordna financijska izvješća, a dionica je neumorno padala, kao i sve druge.

Kada se trend okrene, po mom mišljenju najviše će porasti fundamentalno podcjenjene kao što je INGR, pa pričekajmo i vidjet ćemo jesam li bio u pravu.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

U USA, najveći dnevni porast index-a u ovoj godini, DJI blizu + 500, SP 500 već + 5,4 %,na optimizmu bailout-a.( CNBC )
Dobro šišanje nema šta.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Dragi pofuče, ja sam o Ingri počeo pisati i ulagao od 11 000 kuna, tako da sam mnogima otvorio oči na vrijeme.Kao što znate mirovinski fondovi su je otkrili na 35 000 prvi putaa, a najviše se kupovali između 50 000 – 60 000. To su činjenice. Podijelite sada te cijene sa 150 , nakon splita , pa će vam sve biti jasno.
A to što je dionica sada na ovim cijenama, mogu samo reći niti je najviše pala, a niti će najviše pasti, kada sve ovo završi. Činjenica je da je tvrtka u međuvremenu na ZSE svaki kvartal dostavljala rekordna financijska izvješća, a dionica je neumorno padala, kao i sve druge.

Kada se trend okrene, po mom mišljenju najviše će porasti fundamentalno podcjenjene kao što je INGR, pa pričekajmo i vidjet ćemo jesam li bio u pravu.

Cijenjeni Gospodine Plavi
na ovaj Vas post uopce ne bih odgovarao ali sam se sjetio da sam ja masu puta bio u zabludi misleci da sam u pravu pa Vam moram skrenuti pozornost da niste u ovome odgovoru na moj post u pravu kao sto su meni masu puta ljudi skrenuli pozornost da nisam u pravu kad sam bio u krivu i nadam se da ce mi i dalje to raditi kad sam u krivu
ja Vam predlazem ako imate toliko vremena dok pratite amerikance ili stogod drugo sad radite da prolistate ponovno postove sta ste pisali na ingri i da sami sebi priznate(makar i nevoljko u sebi) da ste u krivu bili u obracanju nasem sijenjenom kolegi u onom postu i kazem Vam da cete se bolje osjecati da da cete bez obzira sto ja mislim da ste dobar covjek(sto Vi zasigurno znate) ,postati jos bolji covjek
pofuk

Mogli bi neku utakmicu organizirati. Teren je spreman:

http://www.finviz.com/map.ashx?t=sec

Kao na Maksimiru ili Poljudu.

[thumbsup]

U USA, najveći dnevni porast index-a u ovoj godini, DJI blizu + 500, SP 500 već + 5,4 %,na optimizmu bailout-a.( CNBC )
Dobro šišanje nema šta.

Sada bi naše tržište trebalo narasti barem 10 posto, jer mi smo padali kada i oni nisu…….
Ako se sjetimo Kosova, RS u BIH, bilo koja kriza eto nas i mi u gubitku, a još treba dodati IPO HT-a IPO raznih poduzeća sve je to bilo povod da se ruši burza…. i ono glavno POREZ NA KAPITALNU dobit i izbori dok sada je aktualna ta AMERIČKA KRIZA, koja je nastala vlastitom krivnjom amerikanaca.

Da su naše banke došle u takvo stanje i da je vlada napravila na isti način kao i u SAD odmah bi MMF djelovao i opominjao nas….. Kakvo licemjere

Ili još bolji primjer Amerikanci skaču s mosta u rijeku, a Hrvatski investitori skaču s mosta ali ispod mosta nema vode…..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Mogli bi neku utakmicu organizirati. Teren je spreman:

http://www.finviz.com/map.ashx?t=sec

Kao na Maksimiru ili Poljudu.

[thumbsup]

Protiv koga se igra ?
Ja nabrusio krampone na kopačkama [thumbsup]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Dobro šišanje nema šta.

Dozvolite da se obratim.

Vidim da mnogi ne razumiju što je bailout. Da vam slikovito to opišem.
Zamislite da ste pali u septičku jamu, koja je po svojoj prirodi puna smeđeg organskog materijala neugodnog mirisa. Glava vam je ispod i nemožete disat. Netko vas povuče za kosu i usta su vam taman iznad linije smeđkaste tekućine. E to je bailout. To je definitivno razlog za sreću, jer se nećete ugušiti. Pitanje je da li je to razlog za optimizim? Jer sa druge strane, ipak ste i dalj u g..nima.

Armagedon je blizu!

Dobro šišanje nema šta.

Dozvolite da se obratim.

Vidim da mnogi ne razumiju što je bailout. Da vam slikovito to opišem.
Zamislite da ste pali u septičku jamu, koja je po svojoj prirodi puna smeđeg organskog materijala neugodnog mirisa. Glava vam je ispod i nemožete disat. Netko vas povuče za kosu i usta su vam taman iznad linije smeđkaste tekućine. E to je bailout. To je definitivno razlog za sreću, jer se nećete ugušiti. Pitanje je da li je to razlog za optimizim? Jer sa druge strane, ipak ste i dalj u g..nima.

[/quote]
vrlo interesantno i slikovito objasnjenje.da vrlo interesantno
mislim da su u tom vasem belotu obojica igraca(onaj u septickoj jami i onaj koji ga izvlaci )u totalnom sranju,ali primjecujem kod obojice optimizam ,sad neznam da li je to sto misle tj.znaju da ce biti bolje ili da je moglo biti gore
pofuk

Ovo nije točno, i upravo je takvo razmišljanje srušilo prvotno u kongresu predviđeni plan, uz narano još 2 razloga, a to su prvo, približavanje izbora – dvorenje biračima koji kao obični građani na bailout gledaju kao na vlastiti trošak i nikako drugačije, i drugo, mala pljačka pojedinaca, koji će odjednom krajem tjedna prijeći na stranu koja će glasati za bailout, a istovremeno je jučer preko posrednika kupovala dionice na US tržištu. Ipak je to Amerika folks.

E pa dakle kakav je plan Paulsona, ministra financija, i Bernankea, predsjednika US središnje banke.
Pumpanje kapitala u posrnuli dio bankovnog sustava koji je opterečen krizom hipotekarnih kredita ( to je već tema za sebe , kako su odobravani tzv. NINJA krediti u USA… ), kako?

Dakle tu postoji osnovni problem prosječnog amerikanca , nerazumjevanje kako će on, i da li će uopće , vratiti uloženo.Jer država će dakle novcem poreznih obveznika riješiti ovu krizu. Na koji logičan naćin bi ih drugačije riješila, nego njihovim novcem, država ( tim istim poreznim obveznicima ) je dobra kada treba osigurati mir , stabilnost, prosperitet, bespaltno školstvo, socijalnu pomoć,omogučiti zaposlenje i sl. ali kada dođu ovakva vremena , naravno nikome nije svejedno i drago dati vlastiti novac , iako time spašavaju sami sebe ustvari ( i to je posebna tema cijele priče ).
Paulsen je pred kongresom u ponedjeljak lijepo objasnio Win Win situaciju, odnosno kako će porezni obveznici s jedne strane u konačnici zaraditi, odnosno s druge strane država izbrisati ovaj dug za koji će se zadužiti.Inaće US država će se dodatno zadužiti sa 10 i nešto na 11 i nešto triliona USD.
Država kupuje prvo loše plasmane banaka, i svaki taj plasman će biti u 100 % vlasništu tih istih poreznih obveznika. Do određenog perioda, dok ta ista država to isto ne proda.Država će te pakete kupovati na aukciji koja će početi sa najnižom cijenom . Država te pakete drži sa rokom dospijeća do određenog trenutka, ili će prodati te iste obveznice na sekundarnom tržištu, momentalno čim rastuća cijena to omogući, odnosno donese profit. Dakle kupi jeftino prodaj skuplje, jednostavno i laički rečeno.NPR kupnja nećega po jedinici 5, prodaja po jedinici 6,7, ili više, dok se na tržištu za to steknu uvjeti. Dakle čekat će se profit, odnosno zarada.U međuvremenu, dok se to ne desi, država će zadržati te kredite , i mjesečno kroz novćani tijek dobivati prihode od otplate tih kredita. Po zadnjim analizama oko 85 % tih hipotekatnih kredita u USA se uredno vraća. Dakle to nije mala stavka cijele priče, nasuprot.Zašto win win, situacija, prvo, porezni obveznici kao krajnji vlasnici dobivaju kao prvo prihod od novčanog tijeka plačanja tih istih kredita, a kao drugo porezni obveznici profitirat će prodajom te iste imovine po većim cijenama nekom hedge fondu investicijskom fonu ili sl.
Problematična imovina kupljena na taj naćin i u ovo vrijeme je ( će biti ) daleko podcijenjena zbog kaotičnih uvjeta koji vladaju na tržištu. Međutim kroz određeno razdoblje porezni obveznici će profitirati, na dva gore navedena naćina.
Sav profit iz cijele ove priče će biti 100% iskorište za smanjenje nacionalnog duga USA.
Dakle, za očekivati je da će preuzimanjem ovih loših plasmana doći do stabilizacije, kako na tržištu kapitala , tako i na tržištu dionica, tako i na tržištu nekretnina,gdje će svi imati koristi, banke će riješiti krizu, i početi ponovno financirati gospodarstvo i stanovništo,što će dovesti do povečanja potrošnje i otvaranja novih radnih mjesta, a u konačnici će i porezni obveznici zaraditi.Određena sumnja u rast tih plasmana bi nekima mogla doći u pitanje, ali imajte na umu da su te izvedenice trenutno na razini cijena, koje se ne mogu usporediti čak niti približno sa npr. dionicama na našem tržištu kapitala, gdje će vam svatko realan reći da su dionice jeftine. Pitanje je dakle samo vremena.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

http://money.cnn.com/data/markets/dow/

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Dakle kupi jeftino prodaj skuplje, jednostavno i laički rečeno.NPR kupnja nećega po jedinici 5, prodaja po jedinici 6,7, ili više, dok se na tržištu za to steknu uvjeti. Dakle čekat će se profit, odnosno zarada.U međuvremenu, dok se to ne desi, država će zadržati te kredite , i mjesečno kroz novćani tijek dobivati prihode od otplate tih kredita.
….
Po zadnjim analizama oko 85 % tih hipotekatnih kredita u USA se uredno vraća. Dakle to nije mala stavka cijele priče, nasuprot.

Da je baš tako jednostavno ili profitabilno, do ovog ne bi ni došlo, pogotovo ako ih se 85% naplati…
Ali puno napisanog stoji

When speculation has done its worst, two and two still make four.

New Report

Close