Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Opa sančo, pa sjeti se kad si se probo sprdat sa mnom da sam nadobudan kad sam
piso da treba obavezno prodat inu na cca 3100……e pa sad mogu napisat da je vrijeme za
kupnju (ne mislim na inu) a ti se probaj opet sprdat….vidi se da si u fazi dnevnog trejdanja
zbog velikih opeklina..

Što treba kupiti?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ako se stvarno FM drogiraju i šmrču kokain (kako puno Vas navodi na forumu)pa to je strašno….Pa takvim ljudima treba zabranit ida rade na takvim pozicijama.Ljudi objavite to imenom u novinama.

Ma ne ne mi smo samo šalili. Ne ne.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Opa sančo, pa sjeti se kad si se probo sprdat sa mnom da sam nadobudan kad sam
piso da treba obavezno prodat inu na cca 3100……e pa sad mogu napisat da je vrijeme za
kupnju (ne mislim na inu) a ti se probaj opet sprdat….vidi se da si u fazi dnevnog trejdanja
zbog velikih opeklina..

Što treba kupiti?
[/quote]

Današnje razine koje su dosezale od -5% do čak -10% po meni dovoljne da se ne
skupljaju novi minusi……..u ovakvoj situaciji čisto dosta, znači u daljnja dva tjedna
po meni lagano skupljat pa čak u slučaju nekih drastičnih događaja moguć izlaz bez
gubitaka….

ovo se indirektno tiče i nas……………

OBUSTAVA
Privremena obustava trgovine dionicama UniCredita na talijanskim burzama
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
RIM – Talijanski odbor za financijsku stabilnost u utorak se sastao po treći put u posljednjih 10 dana kako bi raspravio o posljedicama previranja na globalnim financijskim tržištima po poslovanje banaka i lokalnih administrativnih tijela, doznaje se iz izvora koji sudjeluje u radu odbora.

Povod novom sastanku tog novoosnovanog odbora, kojeg čine predstavnici vodećih talijanskih financijskih regulatora, bila je ponovna privremena obustava trgovine dionicama najveće talijanske banke UniCredit zbog prekomjernih gubitaka. U dva navrata njihova je trgovina bila suspendirana i dan ranije, u ponedjeljak.

UniCredit i talijanska središnja banka pokušali su u ponedjeljak umiriti ulagače na tržištima a iz najveće su talijanske banke tom prilikom poručili kako su im pokazatelji likvidnosti osjetno iznad dopuštenih ograničenja. Središnja monetarna vlast u Italiji utvrdila je kako je likvidnost talijanskog bankovnog sustava zadovoljavajuća.

Odbor za financijsku krizu prošli je tjedan utvrdio kako je izloženost 20 vodećih talijanskih banaka propalom Lehman Brothersu, američkoj investicijskoj banci, daleko ispod europskog prosjeka i da njezina vrijednost iznosi manje od 0,5 posto obveznih razina kapitala u tim bankama.

Talijanski regulatori i izvršni direktori ranije su pokušavali ohrabriti tržišta tvrdnjama da će posljedice globalne financijske krize u Italiji biti ograničene, obrazlažući ih konzervativnom prirodom kreditiranja u toj zemlji.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2008,9,30,,135259.jl

Samo nam je ovo još trebalo.

čak i microsoftovci su zabrinuti……………

kompanije i kriza
Steve Ballmer: Nitko nije imun na globalnu krizu

Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer kazao je u utorak da nijedna kompanija nije imuna na globalnu financijsku krizu, za koju on očekuje da će potkopati osobnu i potrošnju kompanija.

"Financijska pitanja utjecat će na potrošnju tvrtki i građana, a posebice na potrošnju industrije financijskih usluga", kazao je Ballmer novinarima na rubovima novinske konferencije u glavnom norveškom gradu. "Mislim da treba očekivati da nijedna kompanija neće biti imuna na ta pitanja", kazao je, odbivši pojasniti svoje riječi.Analitičari s Wall Streeta u prosjeku očekuju da će kompanija sa sjedištem u Redmondu, u saveznoj američkoj državi Washington, ostvariti 8-postotni rast prihoda na nešto ispod 15 milijardi dolara u prvom poslovnom tromjesečju koje završava u rujnu.Ballmer je izrazio uvjerenje da će američki Kongres uskoro pomoći stabilizirati situaciju nakon što je u ponedjeljak odbio 700 milijardi dolara vrijedan plan spašavanja financijskog sektora..

"Vjerujem da ćemo prije kraja tjedna imati neko rješenje, barem u američkom Kongresu, koje će pomoći stabilizirati situaciju. To trebamo i nadam se da ćemo to i dobiti", rekao je."Moram vjerovati da se s nekim od tih problema suočavaju i europske banke i vjerujem da će Europska središnja banka pokazati odgovarajuću inteligenciju pri rješavanju tog problema", dodao je.Dionice na svjetskim tržištima pale su u utorak nakon odbijanja američkog paketa za spas financijskog sektora, iako su europske dionice do podneva srezale ranije gubitke, jer ulagači procjenjuju da će spasonosni paket u konačnici ipak biti usvojen.Loši drugorazredni hipotekarni krediti pogodili su američke banke i osiguravatelje, natjeravši vlade na intervenciju kako bi se izbjegao raspad financijskog sustava. (H)

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Pred Vladom se našao i prijedlog zakona o osiguranju depozita kojim se predviđa pravo deponenta na obeštećenje u iznosu od 160 tisuća kuna što je iznos veći od minimuma propisanog europskom Direktivom, neovisno o broju njegovih računa, visini sredstava na njima, valuti i mjestu gdje se ti računi vode. Također, donosi proširenje opsega osiguranih depodenata s građana na sve fizičke osobe i na male poduzetnike. Utvrđuje se i da se obeštećenje deponenta mora obaviti u roku od 90 dana od utvrđenja osiguranog slučaja, s dva moguća produžetka roka od po 90 dana.

http://www.seebiz.eu/hr/politika/vlada-ce-uredbom-moci-narediti-interventni-uvoz-plina,26430.html

čak i microsoftovci su zabrinuti……………

Vjerujem da ćemo prije kraja tjedna imati neko rješenje, barem u američkom Kongresu, koje će pomoći stabilizirati situaciju. To trebamo i nadam se da ćemo to i dobiti, rekao je.Moram vjerovati da se s nekim od tih problema suočavaju i europske banke i vjerujem da će Europska središnja banka pokazati odgovarajuću inteligenciju pri rješavanju tog problema, dodao je.

Kao i što sam naveo pod temom Dioki prije par sati.
Nakon koordiniranih akcija u četvrtak napokon bi trebali imati vrlo ugodan vikend!

Record decline in home prices

July home prices plunge 16.3% in 12 months, according to the Standard & Poor’s/Case-Shiller 20-city housing index.
A closely watched index shows home prices tumbling by the sharpest annual rate ever in July, but the rate of decline is slowing.
The Standard & Poor’s/Case-Shiller 20-city housing index, released Tuesday, fell a record 16.3% in July from the year-ago period, the largest drop since its inception in 2000.
The 10-city index plunged 17.5%, its biggest decline in its 21-year history.
Home values in all 20 cities fell year-over-year, with Las Vegas prices plunging the most, at nearly 30%.
Although the pace of declines has slowed over the last three months, there is still no sign of a bottom, one of the index creators said."

Kako bi ovo moglo pomoći tržištu kapitala u SAD-u?

[bye]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Vaš link

Serbian tourist arrives at the Croatian border. Immigration officer asks him: "Occupation"? The Serb: "No, no, just visit".

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

http://finance.yahoo.com/indices?e=dow_jones

Eto koliki su ovi naši FM lopovi

New Report

Close