OPASNOST
S&P: Istočna Europa strahuje od pada kreditnog rejtinga
Autor/izvor: SEEbiz / Mina
LONDON – Gospodarstva istočnoeuropskih zemalja opterećene dugom strahuju od pada kreditnog rejtinga, nakon što su lošiji uslovi zaduživanja pogodili njihove krhke bankarske sektore, procjena je agencije Standard & Poor’s.
Prema tvrdnjama S&P-a, najugroženije su pregrijane ekonomije Letonije, Litve, Estonije, Kazahstana, Crne Gore, Srbije, Rumunjske i Mađarske, piše Financial Times. Te države imaju visoke deficite platne bilance, a ove bi godine mogle imati problema s financiranjem duga od obveznica i zajmova zbog strožijih uvjeta kreditiranja na tržištu kapitala, smatraju u Standard and Poor’su.
Prema podacima Standard and Poor’su, zemlje istočne Europe, ove godine moraju ukupno vratiti 940 milijardi dolara duga na domaćim i stranim tržištima, uključujući obveznice, zajmove i depozite.
[bye]
Uvaženi Sančo, jasno nam je da ste rasprodali veći dio dionica očekujući crobex na znatno nižim razinama od trenutnih, ali ipak biste trebali pokazivati malo više korektnosti u svojem ljepljenju isključivo crnih članaka. [bye] [bye] [bye]
Uvaženi Sančo, jasno nam je da ste rasprodali veći dio dionica očekujući crobex na znatno nižim razinama od trenutnih, ali ipak biste trebali pokazivati malo više korektnosti u svojem ljepljenju isključivo crnih članaka. [bye] [bye] [bye]
Ljepio bi on kolega i bijele članke, samo da ih može pronać u ova vremena. Eventualno neku bajku. Ali to već ljepe drugi.
Bit će danas veselo Americi!!!
TURIZAM
Bulić: Zbog globalne recesije morat ćemo snižavati cijene
‘Nismo konkurentni s cijenama u predsezoni i posezoni. Tržište Velike Britanije trebamo spasiti, čak i žrtvom cijene’, zaključio je Bulić. Ministar Damir Bajs navodi da se očekuje da će biti ostvaren cilj od 7,1 milijardi eura prihoda od turizma u 2008. Zabilježen je, ponovlja ministar, rast broja turista od tri posto, a u Hrvatskoj je bilo najviše Nijemaca, Slovenaca i Talijana.
Japansko tržište zabilježilo je najveći porast. Zabilježeno je gotovo 100 tisuća dolazaka, što je porast od 96 posto te 135 tisuća noćenja što je više za 77 posto nego lani. Brojke iz Poljske također su vrlo pozitivne i govore o rastu za 34 posto u dolascima i čak 41 posto u ostvarenim noćenjima. Nizozemci imaju najdulje odmore provedene u Hrvatskoj koji prosječno traju 8,5 noćenja i pripadaju gostima koji se najčešće vraćaju u istu destinaciju.
uvaženi kolega ( meni nepoznatog identiteta ) ovi članci su takvi kakvi jesu……………niti ih ja pišem niti ih biram……………puštam sve neselektivno, kako nailaze……………….a vama preporučam da uzmete u obzir samo one napise za koje smatrate da su dostojni vaše pažnje i koje smatrate relevantnim
sve što mislite da je netočno naprosto zanemarite
pozdrav
uvaženi kolega ( meni nepoznatog identiteta ) ovi članci su takvi kakvi jesu……………niti ih ja pišem niti ih biram……………puštam sve neselektivno, kako nailaze……………….a vama preporučam da uzmete u obzir samo one napise za koje smatrate da su dostojni vaše pažnje i koje smatrate relevantnim
sve što mislite da je netočno naprosto zanemarite
pozdrav
[/quote]
Opa sančo, pa sjeti se kad si se probo sprdat sa mnom da sam nadobudan kad sam
piso da treba obavezno prodat inu na cca 3100……e pa sad mogu napisat da je vrijeme za
kupnju (ne mislim na inu) a ti se probaj opet sprdat….vidi se da si u fazi dnevnog trejdanja
zbog velikih opeklina..
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Regionalni indeksi
BELEX15 1.019,83 -0,65%
BIFX 2.902,54 -0,28%
SASX-10 1.524,80 -1,80%
MBI10 4.448,87 -0,05%
MBID 4.389,65 -0,02%
OMB 105,37 +0,37%
BIRS 1.415,48 -0,36%
ERS10 1.335,37 -1,82%
FIRS 2.639,52 -0,59%