Istina 180, sori.
Dobro ali kak možeš znat u jebenoj hrvatskoj što će se dogodit i kud će se sve okrenut kad ni oni vani ne znaju što će bit, šta ti nije glupo i djetinjasto davat 10 kometara u sat vremena na 4 različite teme da će sve propast. Ne dam se tražit postove od prije 10-15 dana gdje je bila sasvim druga priča.
Ne odlučujem ja ni ti sa glupim postovima.
Pa jebemu Obama na tv-u poziva republikance i demokrate da se dogovore, ako se to desi u srijedu recimo i stvori se neka stablinija atmosfera situacija će se stablizirat.
Pa ak si tak siguran u propast stavi naloge odmah ujutro malo ispod najnižeg, prodaj i doviđenja, za tri dana ćeš kupit isto to i ostat će ti love.
Vjerujem da će ovaj igrokaz završiti do kraja ovog tjedna. Pozadina svega ovoga je politička igra za skupljanje glasova pred izbore. Republikaci igraju opasnu partiju pokera i blefiraju, a na kraju je samo bitno čije će karte biti jače. Ako Obama poentira na financijskoj krizi, Mc Cain je izgubio izbore, jer je već sada u zaostatku, a on to dobro zna. On se nastoji nametnuti kao vođa i već je u današnjoj izjavi pozvao na ujedinjenje republikanaca i demokrata na rješavanju krize u što kraćem roku.
Evo da i ja dam svoje vidjenje ‘Crnog Ponedjeljka’.
Danas je pokazano i dokazano koliko svjetsko, europsko te hrvatsko TK ovisi o politici – 100%.
Dakle; prije izglasavanja u kongresu bilo je jasno nakon provedenog poll-a da samo 30% americkih gradjana podrzava bailout; ponajvise radi opcenitog prikaza da je to plan za spasavanje bogatih novcem od poreznih obveznika. Mr.Bush (ne znam kako bih inace nazavao toga lika) je pokusao uvjeriti svekoliko pucanstvo da taj novac primarno sluzi za ocuvanje ekonomije, poslova; te spasavanje mirovina itoga toga puka. Ocito je izgubio kredibiltet u svome narodu.
Dakle; kongresnici; ponajvise republikanci; shvacajuci da ce vjerojatno pogubiti fotelje na slijedecim izborima su iskoristili Nensicine ostre napade na Busha i njegovu republikansku svitu; te su optuzili nju da su vecina njih neodlucenih glasovali sada protiv bailouta.
Sve skupa dovodi do sveopceg potopa; koji ce (gotovo 100%) biti nastavljen sutradan u ostatku svijeta.
Mislim da se ovdje mozebitno mnogim spekulantima otvara prostor za zaradu nabrzaka; jer (molim da uvazite ovo kao moje misljenje a ne nikakvu preporuku) je koliko sam pratio sve skupa da ce ipak nakon zidovskih blagdana i jos par dana natezanja bailout ipak proci.
Ne treba pisati da ce se sentiment okrenuti za 180 stupnjeva te da ce biti velikog rasta u suprotnom smjeru. Isto tako vjerujem da taj rast nece biti ni priblizan padu koji je slijedio nakon pocetka najvece krize; ali ce dati prostora za sitno mesetarenje. Ne bih se zacudio ni da sami cirkusanti iz americkog kongresa (pojedini) imaju tu i neke svoje razloge.
Jednostavno oni svi skupa ne mogu sebi dozvoliti ono sto ce uslijediti ako prepuste trziste samome sebi; to jest na korak do totalnog kolapsa i kraha.
Dakle; cvrsto vjerujem da prica ovdje ne zavrsava; ali voda se uzburkala jos vise i mnogi nece uspjeti isplivati; a TK i burze vise nikad nece biti iste; jer je nestalo povjerenje u sigurnost i stabilnost.
Mislim da pocinje vrijeme ‘igre’ ili kako bi sami ameri rekli:
‘It’s party time!’
Pozdrav iz NY
Leon
p.s. ispricavam se ako je nesto od ovoga (ili vecina) vec napisano; nisam imao vremena za procitati sve postovi koji su niknuli kao gljive nakon kise u zadnjih par sati
A šta ako izglasaju u četvrtak?
Onda će se većina vas odjednom okrenut za 360, sad ste svi pametni i post za postom ponavljate onog prethodnog kako sve propada.
Za 360 ti je tu di si sad
crobex sutra 9-10% dolje….a ja casha 0 (nula)….divna godina je ova….stvarno [sealed]
To ti je isto kao i da će sutra crobex 0% dolje a ti 9-10% casha!
Znači, status quo!
Preporučujem skidanje dokumentaraca o masonima.
Upravo to radim. U njima piše gdje bi mogli zaavršiti.
Upravo se dešavaju preuzimanja "penny on dollar" svaki dan..
RING OF POWER
Zeitgeist,
David Icke…itd.
Jeste li znali da serijal fomova o Harry Potteru posjeduju……Lehman Brothers, Goldman Sachs (iluminati po porijeklu) [wink]
Nikkei 225 11,303.67 -439.94 -3.75%
Hang Seng 17,418.15 -462.53 -2.59%
nije sve tako sivo [lol]
Senate May Try to Revive Bank-Rescue Bill as Early as Tomorrow
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aHYICE9mPE7c&refer=home
Vidim da nam se svaki dan događa suprotno od onoga što većina očekuje, stoga mislim da je opet došlo vrijeme za novinske naslove "Mirovinci spasili tržište kapitala"!
Danas i sutra se postave na kupnju i skupe od taktičara, paničara i marginaša ono što im uleti, pa ispadne kako su oni spasili crobex od većih padova. Nakon svega što su nam napravili, u najmanju ruku ironično! A masa zaboravi na Hanfu, Uskok, novinare, udruge, žalbe, tužbe…
Ionako će u četvrtak ili petak Plan biti izglasan, sad više uopće u to ne sumnjam nakon američke predstave ovih dana!