Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

….glasovanje je jos uvijek otvoreno, ….

otkud ti ovo ??
[/quote]

Može ostati otvereno negraničeno i mogu se u međuvremenu predomišljati. Sve dok ga Speaker ne zaključi. Jednom su glasali 3 dana.

[/quote]
Ali ce ga na kraju usvojiti a dotle ce se nakupovati kikirikij i kospica i onda UP 30% i lagano ce se istres i svi zadovoljni eeeeeeeeeeee i kad neko kaze da na nasoj burzi ima lopova pa ovi su za naše TATE MATE

http://money.cnn.com/data/markets/dow/

-5.24%
Sep 29 3:10pm ET

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

http://www.index.hr/vijesti/clanak/americki-kongres-odbio-plan-o-spasavanju-wall-streeta–dow-jones-u-sunovratu/403947.aspx

Samo radi tog plana, za koji sam mislio da se ne može odbiti jer nitko nije ponudio alternativu, nisam danas sve rasprodao [angry] , a svrbio me prst.
Kako su me sam naguzili, uff boli [embarass]
Još ako im se pridruže i naši fond menageri sutra (a nemaju razloga odbiti gozbu na akciji)… čiji portfelj padne manje od 10% nek zavrne rundu za ekipu (ne nadam se baš nekom oblokavanju [lol] ).
Danas smo pali mnogo manje nego evropski indexi, sutra bi ih mogli loviti, predlažem Samodolu rusku metodu nek ugasi sve samo ne na dan-dva nego bar tamo do proljeća pa da sa visibabama i ljubičicama eto ponovo i zse stigne u naše krajeve, svježa i zelena kako proljeću i pristoji [thumbsup]

Što više ovi "brljaju" na CNN, više DOW tone. Valjda vide od kakvih ljudi im ovisi investicija.
Dio republikanaca glasao NAY jer su bili uvrijeđeni tonom govora gđe. Pelosi. WTF!!! [rolleyes]
Sabor je za njih skup nobelovaca.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

….glasovanje je jos uvijek otvoreno, ….

otkud ti ovo ??
[/quote]

Može ostati otvereno negraničeno i mogu se u međuvremenu predomišljati. Sve dok ga Speaker ne zaključi. Jednom su glasali 3 dana.

[/quote]

Da baš to.
A i sada su izbori sve je to reklama za jednog i blamaža za drugog..a nikome nije u interesu da slijedečih 25 dana bude kaos na burzi svaki dan..jer bu ljudi izašli na ulice a ne na izbore..

slijedečih par dana će se masonerija ukrcat..izglasat će oni ovaj tjedan…ali se prvo svi moraju ukrcat..pa neće vlak bez njih…

očekujem sutra promet preko 170 milja

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

House members effectively called the bluff of Henry "we need to enact this bill quickly and cleanly" Paulson and Ben "grave threats to financial stability" Bernanke about the risks of inaction
Aj bar su me nasmijali nadimci Amerikanaca. Kao kad protivnički golman da sam sebi gol. Ali dotad gubiš 5:0.
Kad će burza na Latinicu…

Dow 10,515.74 -627.39 -5.63%

Nasdaq 2,022.02 -161.32 -7.39%

S&P 500 1,126.41 -86.60 -7.14%

Hm, ne izgleda dobro, idemo prema neg. burzovnim rekordima, sada su oni trenuci kada treba ostati mirne glave i kupovati kako kaze Buffy, ali nije to bas tako lako [undecid]

Gdje su stali?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

-6,45%
-8,12%
-8,26%

trenutno……….

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Gdje su stali?

Na minu

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Gdje su stali?
Pokraj tjelohranitelja jer ce poslje ovoga svasta nocas u americi biti

Zlato i nafte:

Oil 96.98 (-9.27 %)
Gold 907.40 (+2.13 %)

Ako to još malo nastavi u ovome stilu, a dolar napokon krene ponovno padati… Bit će to znak "da se očekuje" duga i bolna recesija u USA.

Što se tiče pak ovog plana otkupljivanja tih usranih dijelova bilanci novcem poreznih obveznika… makar porezni obveznici od toga posredno i imali više koristi nego štete, makar i CROBEX kao i moje dionice zbog tog ludog psihološkog efekta (potpuno neopravdano i suludo) pali i za 50 %, vjerovali ili ne: ja sam presretan što je glasovanje ovako završilo!!!!

Onaj tko usere svoju bilancu, neka lijepo sam to i rješava, a ne tuđim dolarima brisati vlastitu ukakanu guzu. Makar i nama ostalima smrdilo, neka smrdi, ali nije pošteno da se nekome na taj način praktički oprašta "dugovanja" tj. bar na neki način izvlači ih iz vlastitih pogrešaka.

Ako "nama ostalima" također efekt se neugodno prelijeva… tko nam je kriv, drugi puta trebamo misliti na to na vrijeme!

Ali oni koji su zbrljali moraju platiti za svoje pogreške. Banke koje moraju propasti, neka propadnu. Ljudi koji moraju letjeti van iz svojih bajnih domova koje ne mogu otplaćivati obzirom da su izgubili posao a novi nije niti na vidiku…, a neka lete, svatko mora biti svjestan svojih mogućnosti prije nego nešto potpiše, pogotovo posudbu novca; a o tome bi trebao voditi računa i onaj koji posuđuje – pa neka sada obostrano stradaju, zaslužili su i jedan i drugi.

Posljedice koje bude osjećao ostatak "nedužnog svijeta": a morat će se s njima nositi, a drugi puta neka malo više razmišlja.

I to nam je kapitalizam, to je sustav koji je na duge staze samoodrživ, zato se za svoju budućnost ne moramo bojati, dokle god je tog sustava, meni najprihvatljivijeg, i hvala Bogu obranjenoga upravo!

Da je ovaj plan uspio, to bi bio kraj svijeta kakvog poznajemo, to bi bio krah kapitalizma. Na ovaj način kapitalizam će kao i USA, kao i ostatak svijeta ipak preživjeti: i kao i uvijek, puno jači, nadam se i malo mudriji učeći na greškama iz prošlosti.

Da je prošlo to sramotno "spašavanje", svijet bi samo na trenutak izgledao "sigurniji" i ljepši, ali dugoročno bi šteta bila neprocjenjiva, ljudi bi se naučili da zbrljati smiješ, što više to sigurnije da će te Vlada izvući, ako ništa drugo spašavajući svoju g….

E pa lijepo je da se poslala malo drugčija poruka: griješiti nije pametno, tko griješi ispaštati će; nažalost može povući i nedužne sa sobom…

Sada skupljajmo pare, kako znamo i umijemo, jer na našem već podcijenjenom krobiju, bit će još fantastičnijih kupnji nego je to danas, to treba iskoristiti, tko to bude iskoristiti, sada je moguće uz malo znanja i sreće, i novaca… doživjeti i sudbinu "prvih američkih mega-bogatuna" koji su se stvorili svoja carstva mahnito kupujući za vrijeme Velike depresije, dok su oni manje pametni i manje sretni izgubili kao nikada prije…, i nikada poslije: do današnjih dana!, kada se evo povijest, kako to uvijek biva: ponovila!

Blago onim poduzećima koja su sada potpuno nezadužena, kešom prekrcana, novi dolazi bez obzira na stanje u svjetskom gospodarstvu sve jače i jače, financijska poluga iznimne snage u potpunosti na raspolaganju. Sada samo treba vrebati dobre akvizcije. Zato ja stalno ponavljam koliko je važna vrhunska financijska snaga, nezaduženost (kao "potencijal zaduživanja, kada to bude baš jako isplativo") uz presnažan novčani tok; a nadasve mudre menadžere koji alociraju taj kapital oprezno i promišljeno, na neki način konzervativno.

P.S. Postoje dionice koje su i za vrijeme Velike depresije rasle, pogodite kakve će rasti i kroz narednih par godina, makar sve ostalo stagniralo (teško da sada i USA može puno padati, tamo je ako stvari nastave u "o ovom crnom tonu", vjerojatno slijedi jedna "duugačka stagnacija", al nikad se to ne zna :P)

New Report

Close