Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

negdje sam pročitala da Bijela kuća glasa možda već danas, a Senat o rescue planu tek 01.10.???!!!! Jel to točno i jel može netko potvrditi ili opovrgnuti….jer što ćemo do tada, koliko će ih još propasti?!

A jooooooooooooooooj
Kakav uzas u evropi??????????????????????

UP UP, ovo je novo.
DAX 5,875.61 3:46AM ET Down 187.89 (-3.10%)
FTSE 100 4,945.80 3:43AM ET Down 142.67 (-2.80%)

UP UP, ovo je novo.
DAX 5,889.25 3:43AM ET Down 174.25 (-2.87%)
FTSE 100 4,945.80 3:43AM ET Down 142.67 (-2.80%)

A šta si očekivao?
Pogledaj kako im se banke danas provode.

PAKET OD 700 MILIJARDI
Kongres i Bushova administracija postigli dogovor o planu sanacije!
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
WASHINGTON – Čelnici američkog Kongresa i administracije predsjednika Georgea W. Busha u nedjelju su postigli suglasnost oko glavnih elemenata plana sanacije financijskog sektora u SAD, vrijednog 700 milijardi dolara, otvarajući put za brzu provedbu najveće vladine tržišne intervencije od Velike depresije tridesetih godina 20. stoljeća, izvijestili su američki mediji.
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/kongres-i-bushova-administracija-postigli-dogovor-o-planu-sanacije!,26277.html

UNCTAD
Strane investicije u svijetu ove će godine biti 10% manje
Autor/izvor: Martina Čizmić
ZAGREB – World Investment Report predviđa da će se strane investicije u bliskoj budućnosti smanjiti zbog utjecaja krize na financijskim tržištima u kombinaciji sa slabijim gospodarskim rastom u državama u razvoju. Vrijednost međunarodnih spajanja i preuzimanja već je sada značajno pao.
U 2007. godini strane investicije su porasle za rekordnih 30 posto na 1,833 milijardi dolara, unatoč globalnoj financijskoj i kreditnoj krizi koja se razvila u drugoj polovici godine. Od toga, u razvijene zemlje uloženo je 1,248 milijardi dolara. Pojedinačno, najviše se ulaže u SAD, a slijede Velika Britanija, Francuska, Kanada i Nizozemska. U zemlje u razvoju uloženo je rekordnih 500 milijardi dolara. I dok je polovica tog iznosa uložena u južnu, istočnu i jugoistočnu Aziju i Oceaniju, Latinska Amerika i Karibi zabilježili su porast od čak 38 posto.

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/strane-investicije-u-svijetu-ove-ce-godine-biti-10%25-manje,26245.html

poštovanje ljudi!

dan je pametniji od noći

evo friških stvari
House to vote on $700 billion market bailout – AP – 3 minutes ago
With the House slated to vote Monday on a deeply unpopular $700 billion rescue plan for beleaguered financial companies, President Bush and congressional leaders were scrambling to corral support.

Inače ne znam što je ovoj Europi? Pa ako im 2-3 banke klimaju, nije to ništa u usporedbi s USA, barem se tako čini. Danas su u crvenom od 2-4 %?! A mi od njih uvijek dobijamo samo loše, nikad koristi. Kad njima krene po zlu i mi patimo. Dok oni uživaju, mi opet patimo (ratujemo, padamo, gubimo…)
Ubija nas prevelika solidarnost s drugima dok pate. Pa evo i nas lagano u sve deblji minus [bye]

Ekipa dali znate kada je glasovanje za ovu lovu?
U koliko sati po našem vremenu?

Lijepo molim da postate ako znate kada je.

lp

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

PAKET OD 700 MILIJARDI
Kongres i Bushova administracija postigli dogovor o planu sanacije!
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
WASHINGTON – Čelnici američkog Kongresa i administracije predsjednika Georgea W. Busha u nedjelju su postigli suglasnost oko glavnih elemenata plana sanacije financijskog sektora u SAD, vrijednog 700 milijardi dolara, otvarajući put za brzu provedbu najveće vladine tržišne intervencije od Velike depresije tridesetih godina 20. stoljeća, izvijestili su američki mediji.
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/kongres-i-bushova-administracija-postigli-dogovor-o-planu-sanacije!,26277.html

Kako da ovu vijest sparim s ovakvim futuresima??
Nek mi netko molim objasni jer se već počinjem gubiti!?!?
Odu dvije banke i cijela Evropa potone kao da je rat na pomolu. Ovo sad pak već počinje gibiti doticaj s logikom i sve više podliježe pod one teorije zavjere iz filmova.
Kad je samo najavljena pomoć USA vlade indexi širom svijeta skakali preko 5%, sad kad je pomoć praktički odobrena sve u slobodnom padu?!
Ako netko ima racionalno i logično objašnjenje koje drži vodu rado bih ga pročitao i zahvalio se [undecid]

U Senatu je najkasnije do srijede
prvih $350M će biti raspoloživo odmah po izglasavanju plana

New Report

Close