negdje sam pročitala da Bijela kuća glasa možda već danas, a Senat o rescue planu tek 01.10.???!!!! Jel to točno i jel može netko potvrditi ili opovrgnuti….jer što ćemo do tada, koliko će ih još propasti?!
UP UP, ovo je novo.
DAX 5,875.61 3:46AM ET Down 187.89 (-3.10%)
FTSE 100 4,945.80 3:43AM ET Down 142.67 (-2.80%)
UP UP, ovo je novo.
DAX 5,889.25 3:43AM ET Down 174.25 (-2.87%)
FTSE 100 4,945.80 3:43AM ET Down 142.67 (-2.80%)
A šta si očekivao?
Pogledaj kako im se banke danas provode.
PAKET OD 700 MILIJARDI
Kongres i Bushova administracija postigli dogovor o planu sanacije!
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
WASHINGTON – Čelnici američkog Kongresa i administracije predsjednika Georgea W. Busha u nedjelju su postigli suglasnost oko glavnih elemenata plana sanacije financijskog sektora u SAD, vrijednog 700 milijardi dolara, otvarajući put za brzu provedbu najveće vladine tržišne intervencije od Velike depresije tridesetih godina 20. stoljeća, izvijestili su američki mediji.
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/kongres-i-bushova-administracija-postigli-dogovor-o-planu-sanacije!,26277.html
UNCTAD
Strane investicije u svijetu ove će godine biti 10% manje
Autor/izvor: Martina Čizmić
ZAGREB – World Investment Report predviđa da će se strane investicije u bliskoj budućnosti smanjiti zbog utjecaja krize na financijskim tržištima u kombinaciji sa slabijim gospodarskim rastom u državama u razvoju. Vrijednost međunarodnih spajanja i preuzimanja već je sada značajno pao.
U 2007. godini strane investicije su porasle za rekordnih 30 posto na 1,833 milijardi dolara, unatoč globalnoj financijskoj i kreditnoj krizi koja se razvila u drugoj polovici godine. Od toga, u razvijene zemlje uloženo je 1,248 milijardi dolara. Pojedinačno, najviše se ulaže u SAD, a slijede Velika Britanija, Francuska, Kanada i Nizozemska. U zemlje u razvoju uloženo je rekordnih 500 milijardi dolara. I dok je polovica tog iznosa uložena u južnu, istočnu i jugoistočnu Aziju i Oceaniju, Latinska Amerika i Karibi zabilježili su porast od čak 38 posto.
evo friških stvari
House to vote on $700 billion market bailout – AP – 3 minutes ago
With the House slated to vote Monday on a deeply unpopular $700 billion rescue plan for beleaguered financial companies, President Bush and congressional leaders were scrambling to corral support.
Inače ne znam što je ovoj Europi? Pa ako im 2-3 banke klimaju, nije to ništa u usporedbi s USA, barem se tako čini. Danas su u crvenom od 2-4 %?! A mi od njih uvijek dobijamo samo loše, nikad koristi. Kad njima krene po zlu i mi patimo. Dok oni uživaju, mi opet patimo (ratujemo, padamo, gubimo…)
Ubija nas prevelika solidarnost s drugima dok pate. Pa evo i nas lagano u sve deblji minus [bye]
Ekipa dali znate kada je glasovanje za ovu lovu?
U koliko sati po našem vremenu?
Lijepo molim da postate ako znate kada je.
lp
PAKET OD 700 MILIJARDI
Kongres i Bushova administracija postigli dogovor o planu sanacije!
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
WASHINGTON – Čelnici američkog Kongresa i administracije predsjednika Georgea W. Busha u nedjelju su postigli suglasnost oko glavnih elemenata plana sanacije financijskog sektora u SAD, vrijednog 700 milijardi dolara, otvarajući put za brzu provedbu najveće vladine tržišne intervencije od Velike depresije tridesetih godina 20. stoljeća, izvijestili su američki mediji.
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/kongres-i-bushova-administracija-postigli-dogovor-o-planu-sanacije!,26277.html
Kako da ovu vijest sparim s ovakvim futuresima??
Nek mi netko molim objasni jer se već počinjem gubiti!?!?
Odu dvije banke i cijela Evropa potone kao da je rat na pomolu. Ovo sad pak već počinje gibiti doticaj s logikom i sve više podliježe pod one teorije zavjere iz filmova.
Kad je samo najavljena pomoć USA vlade indexi širom svijeta skakali preko 5%, sad kad je pomoć praktički odobrena sve u slobodnom padu?!
Ako netko ima racionalno i logično objašnjenje koje drži vodu rado bih ga pročitao i zahvalio se [undecid]