Objavljeno
28.9.2008 16:40:00
Vrijeme zadnje promjene
28.9.2008 16:44:00
Britanska vlada preuzima Bradford & Bingley
Ministarstvo financija i FSA u pregovorima je s direktorima banke o ponudi kojom bi se banci osigurala budućnost
Bankamagazin
Britanska vlada preuzet će kontrolu nad hipotekarnim zajmodavcem Bradford & Bingleyjem nakon što su dionice te banke u ovoj godini potonule 93 posto. Prije godinu dana cijena dionice bila je 3 funte, a sada je 20 penija.
Predstavnici Ministarstva financija i FSA (Financial Services Authority) razgovarali su s direktorima banke o ponudi kojom bi se banci osigurala budućnost, javlja BBC. Pregovori i dalje traju, a rezultat će biti objavljen prije otvaranja burze u ponedjeljak.
BBC saznaje da će Ministarstvo prodati 200 podružnica Bradford & Bingleyja te štedionicu nekoj drugoj banci ili bankama. Bradford & Bingley je priopćio ulagačima da su njihovi ulozi na sigurnom, a ministrica financija Yvette Cooper izjavila je da će njihovi ulozi biti adekvatno zaštićeni.
Prethodna 24h zamijećena je velika aktivnost na forumu "malih letećih medvjedića", što više govori o njima samima nego o realnosti "kataklizmičkih" procjena, te je nepogrešivi indikator budućih zbivanja na TK ( smirivanje napetosti, oporavak i stabilizacija).
Totalni promašaj.
Pogledaj samo malo strah i drukanja ljudi koji su u dionicama prošli tjedan.
A market pada li pada.
Evo kolega Tigrus i Prinos su indikatori da ćemo dolje, što je potvrdio tjedan iza nas.
Veliki strah je ušao u dioničare, i ja ne vidim nikakve leteće medvjediće, već realiste i
jaaaaako puno bezrazložnih optimista.
Šta će se desiti poslije rallya kad kongras odobri 700.000.000.000$ i kada se pokaže da kriza ide dalje i da uzima maha, i da banke dalje propadaju. Šta onda?
[/quote]
Šta onda, onda jazovka
Ako plan prođe onda ćemo imati 4-5 dana za izlazak u cash ili barem dijelom u cash..neznam ali ne vjerujem da ćemo nakon ovih 700 mlrd ići up up i da počinje oporavak, bar ne u usa..a kako uvijek kažem neznam dali bi to trebalo imati utjecaja kod nas..pali smo već solidno, ali opet u usporedbi sa balkanom malo…plus dolazi INA..
ht dividendu ne računam da će nam pomoći jer vjerujem da će se isplatiti sa redovnom slijedeće godine,a do tada…tko ima živaca u dionice, a tko nema u cash..pa uživajmo…samo bez panike i gore i dole
UPOZORENJA
Strauss-Kahn: Kriza posebno opasna za istočnu Europu
Autor/izvor: SEEbiz
WASHINGTON – Vodstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocjenjuje da sadašnja globalna financijska kriza ima "sistemski karakter" i da može ozbiljno ugroziti i zemlje sa tranzicijskom (prijelaznom) ekonomijom.
Kako je Europa lijepo čekala s objavom loših vijesti (Bratford and Bingley, Fortis, a slijede još neke) dok Ameri nisu odobrili bailout, perfect timing.
a ko će im više vjerovat…..
http://teletekst.hrt.hr/?str=153-01
http://financialservices.house.gov/
naravno "malo" je gužva za pristupiti stranici…
European bank giant Fortis partially nationalized
BRUSSELS, Belgium (AP) – "The Belgian prime minister says the troubled Dutch-Belgian banking and insurance giant Fortis NV will be partially nationalized.
Prime Minister Yves Leterme says the deal was reached during talks Sunday between EU and national banking officials and ministers from the Belgian, Dutch and Luxembourg governments.
The deal will see the three governments pour 11.2 billion euro ($16.4 billion) into the bank.
Fortis will also be forced to sell off its stake in Dutch bank ABN Amro, which it partially took over last year.
All three nations hope to prevent Fortis from falling victim to the credit crisis and to reassure investors and account holders that their money is not at risk."
Još jedan vikend i još jedna banka propala.
Radi se i neradnim danima da bi se stiglo sve te banke nacionalizirati.
Da ne mislite da Europljani nemaju svog konja za trku evo Fortis kao 20-ta najveća banka na svijetu je nacionalizirana kao što to i dolikuje tržišnim principima i kapitalističkom poretku.
Taman kad mi uđemo u Eu i službeno ćemo postati zemlja članica Socijalističke Europske Unije
[bye]
ne izgleda mi ovo dobro
ovi su zicali 700 milijardi a ovi su im spremni dati 350
to je kao kad ja zicam svog prijatelja daj mi posudi soma kunica a ovaj pocne kukati i kukati
i zavija ga i zavija od kukanja tak da ja jos skoro njemu dadnem soma evra kaj sam totalno dekintiran
i onda meni taj lopina od prijatelja kuka danima da ne kazem tjednima kak nema love da je dekontiran i onda mi proda onaj stari stos i posudi mi 500 kuna
al ja to onda lagano rijesim sa jos starijim stosom i ne vratim mu tih 500 kuna
i na kraju i on i ja zadovoljni jer smo jedan drugog zahebali jedino sto vise nitko nezna od tog naseg nadhebavahahanja gde je oslo 500 kuna
pofuk
panika panika
[lol] [lol] [lol]
Sinoć su na CNN-u tvrdili da su sve oči svijeta uperene na daleki istok i kakve će boje sunce tamo izaći, te da je to najbolji indikator uspješnosti poduzetih mjera.
Imamo priliku vidjeti da se "izlazeće sunce" crveni, pitanje je da li će se preliti i na ostatak svjeta!?