Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ukratko: nit je dobro, nit će biti dobro. Predviđanje crnoga listopada (Black October):

http://www.moneyandmarkets.com/Issues.aspx?Emergency-Edition-Wall-Street-Meltdown-2340

Nije baš tako loše kao što to izgleda. Ipak, je ovaj prijedlog prvi pokušaj dosad da se kriza cjelovito riješi i da se otklone uzroci koji su doveli do nje. A kad se to događa, otprilike u trenutku kad je recesija već dobro poodmakla, mogu se nazirati svjetla na kraju tunela. To je ipak sada najvažnije. Prijedlog Paulsona je dobar i on će manje koštati nego da ga ne odobre i zato ga treba u bitnome donijeti. Mislim i da nemaju baš puno izbora, ni vremena, jer svakim danom nove velike banke dolaze na red.

Osim toga ako država počne s otkupom nelikvidnih vr. sad kad su cijene niske, može i na tim vrijednosnicama naknadno kad se cijene vrate i zaraditi. Zato je to dobar prijedlog i treba ga odobriti.

Osobno nisam sklon kataklizmama i ne vjerujem u njih. Nekakav model spasa iz ove situacije će se svakako donijeti, ako ne ovaj predloženi danas, onda svakako neki novi. Imam dojam da su i tamo sve strane svjesne situacije, da ako danas, ili slijedeći tjedan ne odobre neki plan (kroz porezne olakšice ili dodatna osiguranja, ili pak nešto kako to Soroš predlaže kroz državne obveznice) da će nove mjere kasnije morati više platiti. A to je svakako dobro. [smiley]

Dobro jutro

Breaking news

13 minutes ago

Congress, White House reach financial bailout deal

WASHINGTON – Congressional leaders and the Bush administration reached a tentative deal early Sunday on a landmark bailout of imperiled financial markets whose collapse could plunge the nation into a deep recession.
House Speaker Nancy Pelosi announced the $700 billion accord just after midnight Saturday but said it still has to be put on paper.
"We’ve still got more to do to finalize it, but I think we’re there," said Treasury Secretary Henry Paulson, who also participated in the negotiations in the Capitol.
"We worked out everything," said Sen. Judd Gregg, R-N.H., the chief Senate Republican in the talks. He said the House should be able to vote on it Sunday, and the Senate could take it up Monday."

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

ententinis?

što sada slijedi?
promjena avatara na dva tjedna?
ili manje?

Heaven or Las Vegas

ententinis?

što sada slijedi?
promjena avatara na dva tjedna?
ili manje?

Evo idem odmah.
Dajem im točno tjedan dana.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Ja nam dajem 2 dana ludovanja. Prvi zbog same vijesti, a onda u utorak reakcija na DJIA rast. Od srijede nadalje, ponovno bolesna volatilnost i povratak domaćim temama.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Nadamse konačnomoporavkunašeburze:
1.Dosta se je kupovalo JEFTINO
2.Prodaja INE i dolazak svježeg kapitala
3.U USA danas budu donesene mjere od 700 miliardi $
4.Kraj kvartala i fondovi moraju u pozitivniji teritorij
5.Upliče se polako Hanfa,novinari,javnost i fondovima više nije baš ugodno….postaje opasno.

Nadamse konačnomoporavkunašeburze:
1.Dosta se je kupovalo JEFTINO
2.Prodaja INE i dolazak svježeg kapitala
3.U USA danas budu donesene mjere od 700 miliardi $
4.Kraj kvartala i fondovi moraju u pozitivniji teritorij
5.Upliče se polako Hanfa,novinari,javnost i fondovima više nije baš ugodno….postaje opasno.

Ovo ćeš vidjeti ove godine teško, ne nemoguće, ali teško.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Dobro jutro

Breaking news

13 minutes ago

WASHINGTON – Congressional leaders and the Bush administration reached a tentative deal early Sunday on a landmark bailout of imperiled financial markets whose collapse could plunge the nation into a deep recession.
House Speaker Nancy Pelosi announced the $700 billion accord just after midnight Saturday but said it still has to be put on paper.
"We’ve still got more to do to finalize it, but I think we’re there," said Treasury Secretary Henry Paulson, who also participated in the negotiations in the Capitol.
"We worked out everything," said Sen. Judd Gregg, R-N.H., the chief Senate Republican in the talks. He said the House should be able to vote on it Sunday, and the Senate could take it up Monday."

Baš me zanima koliko će dugo trajati tih 700 bln $.
Za jedan dobar bull run, dok se ne iskrcaju pametni, a onda u ponoor.

@bankarkopr

Nadam se da ne misliš ozbiljno.
Prodaja INE je propala. Fondovi su najvećoj gabuli ikada.
U americi ljudi bježe iz dionica ko miševi prije poplave.

Ovo nisu jeftine cijene, s obzirom na rast proteklih 3-4 godine koji je iznosio 1000-2000%.
Šta misiliš kako se obogatio Florijančić i Galinec.

To je moje mišljenje,onaj tip se zove Floričić.
Ja mislim da bude velike promjene na TK od sutra…..
Pogledaj ujutro Aziju (minimalno + 5 %,EU isto tako i više….).
Kod nas sa INOM se odvija sve ok,fondovi ovaj tjedan budu deponirali dionice Molu i mi mali investitori isto.Bolje dobiti dosta novaca nego opet čekati.Ovih 9 mjeseci je bilo vrijeme samo INE.

Prethodna 24h zamijećena je velika aktivnost na forumu "malih letećih medvjedića", što više govori o njima samima nego o realnosti "kataklizmičkih" procjena, te je nepogrešivi indikator budućih zbivanja na TK ( smirivanje napetosti, oporavak i stabilizacija).

Dobro jutro

Breaking news

13 minutes ago

Baš me zanima koliko će dugo trajati tih 700 bln $.
Za jedan dobar bull run, dok se ne iskrcaju pametni, a onda u ponoor.

@bankarkopr

Nadam se da ne misliš ozbiljno.
Prodaja INE je propala. Fondovi su najvećoj gabuli ikada.
U americi ljudi bježe iz dionica ko miševi prije poplave.

Ovo nisu jeftine cijene, s obzirom na rast proteklih 3-4 godine koji je iznosio 1000-2000%.
Šta misiliš kako se obogatio Florijančić i Galinec.
[/quote]

Pametni su se morali i ukrcat.

E sada što to govori o tebi?

New Report

Close