Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zakomplicirati će se nešto , imam osjećaj.
Neće biti tako lako donijeti tu odluku.
Kongres se neće raspustiti ovaj tjedan, ili će se sastati za nekoliko tjedana ponovo.
Upleo se i FBI, a istraga ne može trajati 3 dana.

Ne brinem se ja za bull run, jer nitko ne može riješiti krizu za par dana.
Kad se stvori pozitivan i zdrav trend, uskačem, a do tada na žalost nema tu kruha.

Može li netko staviti europske indexe? ne link.

Možda ti ovo više pomogne:
[/quote]

Tko je bilo i jučer, pa gdje su završili?
6 feet under, na žalost.
[/quote]

Juce bili u plusu samo simbolično 0,xx%, a znali i do minusa skliznuti, danas se dost stabilno drže na cca +1,3%. To je do sada uvijek bio dobar predznak. No nisu ni oni više što su nekad bili pa su i kod njih preokreti od nekoliko posto u jednom danu prestali biti iznenađenje.
Znam samo da danas nebih prodavao ali nisu me jednom sj… ovih mjeseci [embarass] [lol] [thumbsup]

ako je buffat taj koji če determinirati dno/kraj krize, trebali bi se priključiti i ostali .trebala bi krenuti preuzimanja. nije buffet jedini

Crude oil prices jumped $25 a barrel on Monday – the largest one-day rise – as investors betting on falling oil prices were forced to cover their positions ahead of the expiry of the current benchmark futures contract. That was the absolute proof in favor of the argument that in our times speculators and big funds –especially hedge funds – dominate the market. Weaker supplies from oil producing countries like Mexico, Nigeria and Saudi Arabia in recent weeks were not the real reason for crude oil’s wild ride, but just the excuse.
At the same time, the huge amount of capital than institutional investors control, allows them to turn every product they like to a market commodity. That has happened with oil contracts during the last 18 months, since the investors decided to abandon the falling dollar and turn bullish to the oil market. But what really happened at the beginning of the week and oil prices went crazy?
Investors who had bet that oil prices would continue falling were forced to close their positions ahead of Monday’s expiry of the October oil futures contract at the New York Mercantile Exchange, traders and analysts said. The process is known as short covering. The investors had little option but to cover their short positions at any price. If the positions had not been closed, they would have to take physical delivery of barrels of oil.
It is more than clear that Monday’s story is not a normal market’s reaction, but it was an absolute technical manipulation. But this behavior –especially in a more than uncertain economical environment- is very dangerous for all the sectors of world economy and of course for the maritime industry as it makes fuel costs higher and at the same time can lower cargoes volumes, as the world economy keeps deteriorating.

[lol] [lol]

Dečkima bi cisterne stigle pred kuću [lol]

Nebi njima stigle cisterne, nego bi ih oni morali poslat…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

ako je buffat taj koji če determinirati dno/kraj krize, trebali bi se priključiti i ostali .trebala bi krenuti preuzimanja. nije buffet jedini

Osim, ako nije morao to uraditi, pa to je za njega sitniš, iako pođe po zlu neće mu ni obrva zatitrati! [undecid]

Buffetov plan će izvršiti jači utjecaj od Paulsonovog plana

Warren Buffett’s investment in Goldman Sachs helps build confidence in Wall Street, says Mark Konyn, CEO of RCM Asia Pacific, CNBC

ovo su prve riječi koje spominju povratak povjerenja na WS od početka krize

…..čemu ovo, kad ih nitko nije tražio………… [smiley]

Objavljeno
24.9.2008 12:17:26 Vrijeme zadnje promjene
24.9.2008 12:33:46
ECB bankama neplanirno ponudio 40 mlrd eura

Bankama je ponuđeno i 40 milijardi dolara kako bi ublažile manjkove u kratkoročnoj likvidnosti američke valute

Bankamagazin

Četrdeset milijardi eura uz početnu, najnižu kamantu stopu od 4,25 posto, izdvojila je preko noći Europska središnja banka (ECB) u neplaniranoj operaciji namijenjenoj, kao i sve dosadašnje krupne intervencije od "crnog ponedjeljka" naovamo, stabilizaciji tržišta. U natjecanju je sudjelovalo 36 banaka, ukupan uznos ponuda dostigao je 50,335 milijardi eura, a najviša kamata 4,80 posto. Prosječna je kamata došla do 4,35 posto.

U srijedu ujutro ECB je također zainteresiranim bankama ponudila 40 milijardi dolara (27,3 milijarde eura), u zajedničkoj operaciji koordiniranoj s ostalim središnjim bankama kako bi ublažila manjkove u kratkoročnoj likvidnosti dolara, objavljeno je u frankfurtskoj centrali ECB-a.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

sve sam uvjereniji da su ekonomisti cisti idioti.. prosjecni seljak se bolje razumije u financije.. to su oni koji su svoju lovu povukli iz fodnova odmah u 1. mjesecu nakon pocetnog pada..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

ah, da treba te pare i vratiti, i to uz kamate.. a tko ce platiti kamate ako nema rasta ekonomije?

platiti cemo ih mi svi kroz inflaciju..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

sve sam uvjereniji da su ekonomisti cisti idioti.. prosjecni seljak se bolje razumije u financije.. to su oni koji su svoju lovu povukli iz fodnova odmah u 1. mjesecu nakon pocetnog pada..

Jesi vidio kako do diploma dolaze? Sto te tu cudi? [thumbsup]

Ovi na ekonomskom i prometu samo sto cijenike nisu imali objesene na oglasnoj ploci. [lol]

ah, da treba te pare i vratiti, i to uz kamate.. a tko ce platiti kamate ako nema rasta ekonomije?

platiti cemo ih mi svi kroz inflaciju..

Pa zajmit ce se opet, da vrate prosli kredit. Tako je to islo do sada… U krug…

ma u cijelom svijetu, ne samo kod nas… vidim ja i kako se do doktorata dolazi..

New Report

Close