DOW -1,47%
NASDAQ -1,18%
S&P -1,56%
Polako se vraća povjerenje na tržište.
Ovo su odlični rezultati.
Jer moglo je i gore.
Kako će ovo pomoći onima koji su za sutra najavljivali lupanje po asku ja stvarno ne znam.
Znam samo da je danas još uvijek bilo nekog na bidu što već sutra ne mora biti slučaj.
A što kad ugledate RUPETINU na bidu?
PROPUH!!!!
Ja bi se dobro zamislio na mjestu nekih ovdje i zapitao se da li je burza vrijedna tih živaca i tog stresa.
Pa ipak je zdravlje na prvom mjestu a onda sve ostalo.
A novce uvijek možeš oročiti i sigurno si u plusu a ne kao na burzi gdje si sigurno u minusu.
Ali dobro,nekom treba više a nekom manje da to shvati.
"Veće su šanse za dobiti na lotu nego biti u plusu na burzi".
To je Buffett rekao Grahamu kad su bili kod Murphya na pivi.
Pa vi vidite
[bye]
A zašto si ti ovdje? Dobročinstva radi?
Pretjerana dramaturgija oko Amera u ovoj farsi od Bailouta, ionako je determiniran veliki oporavak do kraja tjedna.
Ko kaže?
Jasno je da imamo još 3 radna dana do kraja tjedna.
Da li će se hrvatsko tržište oporaviti u ta tri dana supersoničnom brzinom, ne vjerujem.
A još bolje, da li će kongres izglasati do petka shopping od 700 mlrd dolara, isto ne vjerujem.
Očito je da treba djelovati i kupovati suprotno od većine na forumu, jer se izbacuju nejasne prognoze, koje služe na žalost većini da se iskrca, a ne da djeluje sukladno sa rastom i oporavkom burze.
Notional amount of derivative contracts (Mar 31 2008, numbers in $ millions)
[img]http://i11.servimg.com/u/f11/13/01/91/22/banks_10.png[/img]
Prvih 5 nakrcano derivatima preko svake mjere. Ne znam kako vas, ali mene to poprilično plaši. Neka me netko utješi. [kiss]
Je li tko gledao Poslovni klub?
Poslije ovoga ništa me na ZSE-u ne može začuduti.
Kada urednik "ozbiljne" i gledane poslovne emisije, koji slovi kao jedan od boljih hrvatskih poslovnih novinara, radi predviđanja burzovnih kretanja kao gosta pozove astrologa i uz to ga gledateljima opiše predstavi kao pouzdani alat za trgovanje, što onda očekivati od fond menagera, Motušića i Samodola i ostale ekipe?
Ali za svaki slučaj, ljudi sutra prije otvaranja pročitati horoskop.
Pazi sad, da uzmes deset analiticara i deset astrologa, kladim se da bi astrolozi tocnije predvidjali kretanje cijena nego analiticari. Bas sam negdje nasao istrazivanje (nazalost namam link) koje pokazuje da analiticari sistematski grijese. Znaci, corava kokos bi bolje od njih prognozirala. [thumbsup]
DOW -1,47%
NASDAQ -1,18%
S&P -1,56%
Polako se vraća povjerenje na tržište.
Ovo su odlični rezultati.
Jer moglo je i gore.
Kako će ovo pomoći onima koji su za sutra najavljivali lupanje po asku ja stvarno ne znam.
Znam samo da je danas još uvijek bilo nekog na bidu što već sutra ne mora biti slučaj.
A što kad ugledate RUPETINU na bidu?
PROPUH!!!!
Ja bi se dobro zamislio na mjestu nekih ovdje i zapitao se da li je burza vrijedna tih živaca i tog stresa.
Pa ipak je zdravlje na prvom mjestu a onda sve ostalo.
A novce uvijek možeš oročiti i sigurno si u plusu a ne kao na burzi gdje si sigurno u minusu.
Ali dobro,nekom treba više a nekom manje da to shvati.
"Veće su šanse za dobiti na lotu nego biti u plusu na burzi".
To je Buffett rekao Grahamu kad su bili kod Murphya na pivi.
Pa vi vidite
[bye]
***obrisano***
[/quote]
Bio jednom jedan governer, koji je vrijeđao forumaše.
Mislim kolega da giješite.
Zašto?
E pa zato što je većina ljudi koja je kupovala u petak kad je bio famozni rast od 8%, već je u bar 10%-tnom minusu. A zahvaljujući vama takvi su u petak kupovali.
Pratim vas već duže vrijeme i uvijek imate loše ulaze i savjete sukladno sa rastom.
Oni koji su u četvrtak kupovali, ako su se iskrcali u petak, jedino su zaradili dobar novac.
TAKO, da, oni koji su slušali kolegu Ententinisa, i nisu ulazili prvi dan rasta od 8%, nego čekali potvrdu, uštedjeli su puno novaca.
Tako ja to gledam.
Kada urednik "ozbiljne" i gledane poslovne emisije, koji slovi kao jedan od boljih hrvatskih poslovnih novinara, radi predviđanja burzovnih kretanja kao gosta pozove astrologa i uz to ga gledateljima opiše predstavi kao pouzdani alat za trgovanje, što onda očekivati od fond menagera, Motušića i Samodola i ostale ekipe?
Pazi sad, da uzmes deset analiticara i deset astrologa, kladim se da bi astrolozi tocnije predvidjali kretanje cijena nego analiticari. Bas sam negdje nasao istrazivanje (nazalost namam link) koje pokazuje da analiticari sistematski grijese. Znaci, corava kokos bi bolje od njih prognozirala. [thumbsup]
[/quote]
I ta stoji …
Još se sjećam onih naših na bussiness.hr.
solidan komentar
DRAMA Domaći igrači kopiraju unezvijerene Amerikance
Na burzi kao kokoši slijede Amerikance!
Što rade u Hanfi? Gledaju?
S obzirom na to da je očito kako se igrači na hrvatskoj burzi ponašaju prilično iracionalno, pitanje je što rade u Hanfi. Jesu li primijetili da je cijeli niz burzi – od američke, kineske, nizozemske do ruske – primijenio mnoštvo izvanrednih mjera kako bi se zaštitili investitori od njih samih?
Prvih 5 nakrcano derivatima preko svake mjere. Ne znam kako vas, ali mene to poprilično plaši. Neka me netko utješi. [kiss]
evo bude ententinis vjerojatno [smiley]
Vjerojatno je na CNBC-u gledao Kramerov Mad Money, ali mu u zoo-u nisu htjeli posudit majmuncica pa je doveo nju. [wink]
Btw., futuresi na indexe su trenutno lagano zeleni, ali su takvi bili i sinoć tj. tokom jutra pa je završilo ovako. Ako ne bude iznenađenja tokom noći (u americi je 5 popodne i još se radi tj. zasjeda) sutra nas očekuje opako crvenilo i dobrano probijanje psihološke granice na 3000…
[bye]
Notional amount of derivative contracts (Mar 31 2008, numbers in $ millions)
[img]http://i11.servimg.com/u/f11/13/01/91/22/banks_10.png[/img]
Ma nije to ništa kolega.
Nemate se što brinuti.
Sve će biti u redu.
Treba samo vjerovati u bolje sutra i biti optimista.
Nakon kiše uvijek dođe sunce.
"Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world
You may say that I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will be as one"
Dajte mi neko maramicu
[cry]
evo bude ententinis vjerojatno [smiley]
[/quote]
Bio si u pravu. [wink] Ali je opet stavio premalo duhana, pa ništa od toga…
Evo prigodan poll na CNN Money, 130 tisuća glasova na pitanje: What should Congress do with the $700 billion proposal to take pressure off the credit markets?
http://money.cnn.com/POLLSERVER/results/42035.html
Ameri nisu baš presretni što će im se posegnuti u novčanik. Na njihovu nesreću, njih nitko ništa ni ne pita. Sad nek mi netko kaže da se u tom pogledu razlikuju od nas? Sve je to isto sr…