Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.oil-price.net/index.php?lang=en

evo ode ima još po 108 pa ko nije ulio…

AP
Congress, Bush team agree on bailout terms
Monday September 22, 3:32 pm ET
By Julie Hirschfeld Davis
Administration accepts lawmakers’ demands for mortgage aid, oversight in $700 billion bailout

WASHINGTON (AP) — A key Democrat negotiating a $700 billion financial bailout says the Bush administration has agreed to include mortgage aid and strong congressional oversight in the plan.

Rep. Barney Frank, the Financial Services Committee chairman, says a great deal of progress has been made in talks between lawmakers and President Bush’s team on the rescue.

A government official with knowledge of the talks also said the administration has agreed to create a plan to help prevent foreclosures on mortgages it acquires as part of the bailout.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

sančo treba si to postat ode http://www.finviz.com/forum/ a ne u nas

majko božja 25$$$$$$ je nafta skočila….
jučer popodne sam jedno 3, 4 sata čito o austrijskoj školi ekonomije….o uplitanju države u tržište i inflaciji (po njima je osnovna svrha inflacije namicanje love državi)…evo sad vidim i praktičnu primjenu te filozofije….e 25 jebenih dolara.

Mrzim Ameriku.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Pad je bio na 4 puta manjem volumenu nego rast. Vidjet ćemo sutra.

šta reć’?
Američani ce se opet izvuci, to sad postaje očito.
štamparija će se uključiti.ovih 700mlrd, sudeći po povijesti, će se uduplati.
uvijek je trebalo vise nego se prvotno trazilo.

naravno, postavlja se pitanje, ko će to platit?

pa američki jarani, Arapi i Kinezi, koji leze na dolarskim rezervama i US drzavnim obveznicama.
Ameri će inflacijom (štampanjem) obezvrijediti njihovu lovu, kao i svoj dug.
a onda ajmo Jovo nanovo!
ne znam hoce li se oni buniti protiv toga?jer ipak su im oni glavni vanjskotrgovinski partner, ako US rikne, moći će sa svom svojom robom obrisati dupe.nemaju još dovoljno jaku unutranju potrošnju da generiraju daljnji rast na njoj.

ne znam kako ćemo mi proći u tom dealu?

ako sam neš’ krivo zakljucio, molim kojeg makroekonomičara da me ispravi [lol]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ma naravno da ce isprintati love ova cijela svjetska ekonomija je jedna velika prevara barem za male ljude ali ne i za nas investitore [proud]

http://seekingalpha.com/article/62511-50-lowest-relative-p-e-ratios-in

ma sad će dr.ivo exxonu jednu iza uva opalit pa će snizit maržu ko konzum.
ako nafta i inflacija ostanu visoke, neće bit nimalo dobro….ni najmanje….nadam se da je ovakva skok neodrživ ko i naš od petka.

Nafta +7% 104,55$
Dolar/Eur -1% 1,4479

Špekulanti utekli u ulje, zlato i sirovine…..
A kad ih tamo roknemo to će tek biti kraj ciele priče o krizi fin sektora.
A u stvari kraj krize morala i povjerenja u financijskom sektoru.
[/quote]

Evo napisano prije 3 dana. Danas eskaliralo na futuresu nafte za 10. mjesec. I zlatu naravno.
Ogromni gubitci se negdje moraju pokušati anulirati. Ali to će biti kratkog daha.

Nafta +7% 104,55$
Dolar/Eur -1% 1,4479

Špekulanti utekli u ulje, zlato i sirovine…..
A kad ih tamo roknemo to će tek biti kraj ciele priče o krizi fin sektora.
A u stvari kraj krize morala i povjerenja u financijskom sektoru.
[/quote]

Evo napisano prije 3 dana. Danas eskaliralo na futuresu nafte za 10. mjesec. I zlatu naravno.
Ogromni gubitci se negdje moraju pokušati anulirati. Ali to će biti kratkog daha.

[/quote]

Samo se pitam dal slijedi nastavak masakra kod nas……..kad se kod nas samo
gleda nyse…..

Zaboravio napisat da se ovakvih bravura sa naftom i usa dionicama nebi posramila
ni beogradska ili sarajevska burza…..

New Report

Close