Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znači danas crobex probija 3000!? [thumbsup]
Ovo je ko neka nočna mora i nikako da se probudimo…

lijepo je tak širiti optimizam, ali do kad ti misliš da će se zeleniti ? do 11h? [undecid]

Mogle bi burze danas malo iznenaditi i zazeleniti se, za sada Europa otvara u zelenom. Futures u zelenom. [thumbsup]

Nekako imam osječaj da bi mi mogli potegnuti danas u malo veči plus, EU skoro na 1%

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Mogle bi burze danas malo iznenaditi i zazeleniti se, za sada Europa otvara u zelenom. Futures u zelenom. [thumbsup]

Nekako imam osječaj da bi mi mogli potegnuti danas u malo veči plus, EU skoro na 1%
[/quote]

To zaključuješ iz toga što su ameri juče pali cca 4%?
Daj mi poveznicu molim te.

Slažem se, EU bi danas trebala u zeleno. Onaj pad jučer bio je bezrazložan jer su kao ovce slijedili Ameriku koja je jučer padala zbog određenih promjena u načinu trgovanja koje se tamo uvode, a ne zbog nekih novih loših vijesti, dapače, spašavanje AIG izuzetno je bitna i pozitivna stvar za sva tržišta kapitala.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Inače, što se određenih postova člana save tiče, čovjek dobro govori. Uostalom, tko je imalo istražio povijest sloma burze 1987. godine mogao je pronaći "razloge" pada burze. Među njima su bili svakako

1. stop nalozi, kojima se sprečavaju gubici (hvala dragom Bogu da ih kod nas nema) i kada se u slučaju strmoglavijeg pada oni aktiviraju, a zamislite koliko ljudi se postavilo na određenu razinu +-10% u cijelom svijetu, što se tada dogodi nego kolaps kada svi žele izaći na istoj razini, a kada se to ne obistini, dolazi sljedeća razina na kojoj je opet gomila drugih naloga + ovi prijašnji, pa onda sljedeća niža razina i ode sve u 3pm.

2. margini na temelju 1% pologa dobiješ puta 100, što znači da na temelju recimo svojih 10.000$ koristiš 1.000.000$ i tada kada se zbroje svi igrači koji koriste te poluge i kada u jednom trenutku krenu u prodaju jer se broker osigurao i postavio eventulani izlaz na nekoj razini na kojoj njemu ne stvaraju se gubici, ode opet sve u 3pm.

Zato i sve te krize ne potječu od same kupnje i prodaje dionice gdje su gubici mogući, ali imaju određenu granicu, recimo kupiš ADPL na 290, sada je cijena 80 i zbrajaš 210 kuna minusa po dionici + brokerka provizija, ako firma nije otišla u stečaj i redovno i dalje posluju, čekaš kraj krize ili izlaziš s utvrđenim minusom, dok gubici koji se sada zbrajaju na tržištu kapitala broje se u milijardama i milijardama, bilijunima i bilijunima dolara, a vrijednost gubitaka može biti beskonačna, upravo zbog svih ti izvedenica, poluga i svemu tome slično, i to je ono što uništava burze diljem svijeta. A da bi brokeri diljem svijeta zarađivali više, smišljaju se raznorazne izvedenice svega i svačega.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

moja preporuka da ne gledate azijske indexe jer bi vam moglo pozliti neki su i preko 7 u minusu…
[pray]

Ma jesam ti lijepo rekao da uzmeš praxiten i smiriš se?
Uzmi i Gastal, dobit ćeš čir na želucu!

ništa od velikog pada, indexi +-0,5%
Vaš link

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

moja preporuka da ne gledate azijske indexe jer bi vam moglo pozliti neki su i preko 7 u minusu…
[pray]

Ma jesam ti lijepo rekao da uzmeš praxiten i smiriš se?
Uzmi i Gastal, dobit ćeš čir na želucu!
[/quote]

Meni je već minus od 2-3% postao normalan dan u uredu. Znam da neki ljudi govore da dionice ponekad mogu i rasti ali ja u te tračeve ne vjerujem [lol] [lol]

europa u plusu, futuresu u plusu, za nas cemo vidjeti [tongue]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

http://finance.yahoo.com/indices?e=futures

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

Zeleno zeleno.
Koliko dugo, vidjet ćemo.
Cijeli tjedan [angry]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

europa u plusu, futuresu u plusu, za nas cemo vidjeti [tongue]

CROBEX -2,58%

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close