Ma "Knjigovođo" pusti ga.
Short sale u Americi, s njihovom regulacijom i pravilima ovog tradea, je nešto posve drugo od ovoga o čemu mislim da on priča.
Odgovor mi je sve rekao.
Nego mene strah za Gazdu. Treba nam operativan Gale, a na tv-u spominju neke polomljene ekstremitete.
Ne priča on bez veze. Znali su brokeri prodati tvoju dionicu, pa je poslije kupiti jeftinije, dakako u većim količinama.
No tu je problem s SDA izvodima, stisla HANFA, ulagači su malo više obrazovaniji, tako da mislim da toga nema baš previše.
Inače to je klasični short sale, samo što je problem što vlasnik dionice ne zna da je ‘posudio’ svoju dionicu i za to mu se ne plaća naknada.
Što se tiče Galeta … bitno je da psihički vlada situacijom. Iako će nas ovo baciti gadno unatrag.
[/quote]
Ma pretpostavlja sam da na to misli.
A klasičan short-sale nije. Upravo zbog ovoga što si rekao, dok s američkom regulacijom i pravilima nema veze.
loyds upravo posudio 12mlrd HBOS-u da premosti nelikvidnost…,istovremeno ga i preuzeo upravo…
Ne vjerujem da će toliko pogoditi europske banke da centralne banke to ne bi mogle srediti… Sumnjam da je većina njihovih plasmana bila na tržištu hipotekarnih kredita, jedino ako bi krenuo neki domino efekt pa se prenese utjecaj američkih banaka putem vlasništva
Nego zanima me, čisto onako iz radoznalosti: jel’ netko već ili će završiti u zatvoru zbogo ovog sranja u ‘meriki. Ili je to samo virtualna igrica? [smiley]
mislim da su neki iz bear sternsa na sudu….lovili su neke još prije ljeta, ne znam točno koga.
kaže teta da WaMu ne smije propast, a ko joj ne bi vjerovo?
javascript:void(window.open(‘http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/finance?ch=1316259&cl=9778400&lang=’,’playerWindow’,’width=793,height=666,scrollbars=no’));
Dow 10,609.66 -449.36 -4.06%
Nasdaq 2,098.85 -109.05 -4.94%
S&P 500 1,156.39 -57.20 -4.71%
Nikkei 225 11,358.62 -391.17 -3.33%
Hang Seng 16,580.35 -1,056.84 -5.99%
Another nightmare on Wall Street: Dow down 450
http://biz.yahoo.com/ap/080917/financial_meltdown.html
situacija u americi je ista kao i u hrvatskoj… masovno se izlazi iz investicijskih fondova. Pa sjetite se famoznog treceg mjeseca. Mirovinci su srusili cijene, ljudima su dosli margin callovi, opca panika natjerala ljude da prodaju svoje udjele i zavrsilo je sve sa drasticnim padanjem iz dana u dan. Tako ce sad i ameri.
Jedina je razlika sto po prvi puta mi imamo iskustvo vise od jedne stoljetne burze, no pitanje je kome je sve to koristilo.
moja preporuka da ne gledate azijske indexe jer bi vam moglo pozliti neki su i preko 7 u minusu…
[pray]
Po ovome što se događa čini mi se da idemo u lov na kirnju, sada je samo pitanje tko može duže bez daha [smiley]
moja preporuka da ne gledate azijske indexe jer bi vam moglo pozliti neki su i preko 7 u minusu…
[pray]
Nikkei manje od 2%
Ne priča on bez veze. Znali su brokeri prodati tvoju dionicu, pa je poslije kupiti jeftinije, dakako u većim količinama.
Inače to je klasični short sale, samo što je problem što vlasnik dionice ne zna da je ‘posudio’ svoju dionicu i za to mu se ne plaća naknada.
[/quote]
Ma pretpostavlja sam da na to misli.
A klasičan short-sale nije. Upravo zbog ovoga što si rekao, dok s američkom regulacijom i pravilima nema veze.
[/quote]
Je li ili nije???
Ja mislim da jest.
Sreća je što se za reazliku od USA kod nas radi o neobrazovanom puku pa ga se šiša ko ovcu. Ako naši odvjetnici to namirišu, bankama bi moglo biti kao npr USB u NY. Platli su milijardske iznose klijentima koje su oštetili.
Mogle bi burze danas malo iznenaditi i zazeleniti se, za sada Europa otvara u zelenom. Futures u zelenom. [thumbsup]