Zatovrili.
MS Morgan Stanley -24.22%
MER Merrill Lynch & Co., Inc. -12.71%
LEH Lehman Brothers Holdings Inc. -56.67% Vrijedio 60$, trenutno 0,13$
GS Goldman Sachs Group Inc. -13.92%
BAC Bank of America Corporation -7.95%
AIG American International Group, Inc. -45.33%
Vidim da si vrlo stručan glede financijskog sektora pa te molim da nam kažeš koliko će to sutra pogoditi naše banke?
Koliko će padati npr ZABA, PBZ,..
Moja procjena da dow ide ispod 10k još mu fali malo,sad su već panika uzima danak,mi sutra opet u minus i to dobar ide grobi ispod 3k nažalost…
Ma nema problema, ako se fondovi vole igrati neka se igraju. Malima svakako nije preporučljivo prodavati jer je već sve dovoljno nisko, a kupovali su vjerojatno daleko skuplje. Svako tržište se prije ili kasnije oporavi. Stvarno ne vidim zbog čega gubiti novce da bi ostatak držali u čarapi. Kvalitetne dionice će se jako brzo oporaviti, a ove druge će vjerojatno ostati na nižim razinama jer nikom neće biti toliko više interesantne za posjedovanje nakon svega.
Moja procjena da dow ide ispod 10k još mu fali malo,sad su već panika uzima danak,mi sutra opet u minus i to dobar ide grobi ispod 3k nažalost…
Neće to samo tako dolje kako ti priželjkuješ. Jučer i danas pokazala se jaka podrška fondova na kupnji. U ova dva dana promet dionicama je skoro 300 milijuna kuna, što pokazuje da keša ima sasvim dovoljno, a i da ga usfali, i tako će se prodati dionice INE Molu i eto opet milijardi svježe love na burzi.
Kad smo već kod INE, mislim da više nema dileme, INA će biti prodana MOL-u jer je to zakon opstanka. Te milijarde svježeg keša održat će bez problema crobex iznad 3000 bodova, a potom osigurati i njegov rast. Ameri i EUu sve će manje utjecati na nas jer u ovoj maloj bari preostali su samo domaći krokodili – jaki mirovinski fondovi. Manji fondovi životare i čekaju da se mirovinci pokrenu.
DOW -4,11%
NASDAQ -4,94%
S&P500 -4,73%
Nije bed jer sava veli da je to zbog nove regulative naked short sellinga.
Tako da se ja ne brinem.
A oni koji su u fundamentalno jakim dionicama se uopće nemaju šta brinuti [rolleyes]
Short selling je izmišljotina brokerskih kuća kako bi se povećao promet, tj njihova zarada.
Slično je i s raznoraznim derivatima.
Naši posluju na isti način. Prodaješ dionice koje ne posjeduješ i kupuješ dionice koje ne posjeduje prodavatelj.
To je ključni problem i kad se to riješi burza će biti UREĐENO tržište, inače je lovište u kojem se lovi u mutnom.
Danas mnogi pljuju po Vladi da je izazvala krizu zato što je podjelila dionice radnicima. Vlada je kriva ali ne zbog toga nego iz razloga što nije spriječila da ta ogromna masa ne postane laka lovina neregularnosti na burzi.
[/quote]
Ma o čemu ti pričaš?
Momče, to što kupiš i prodaš u roku tri dana namire, nema veze s short saleom.
Stani na balun, počeo si se brukati kao onaj Baron.
DOW -4,11%
NASDAQ -4,94%
S&P500 -4,73%
Tako da se ja ne brinem.
A oni koji su u fundamentalno jakim dionicama se uopće nemaju šta brinuti [rolleyes]
Short selling je izmišljotina brokerskih kuća kako bi se povećao promet, tj njihova zarada.
Naši posluju na isti način. Prodaješ dionice koje ne posjeduješ i kupuješ dionice koje ne posjeduje prodavatelj.
To je ključni problem i kad se to riješi burza će biti UREĐENO tržište, inače je lovište u kojem se lovi u mutnom.
Danas mnogi pljuju po Vladi da je izazvala krizu zato što je podjelila dionice radnicima. Vlada je kriva ali ne zbog toga nego iz razloga što nije spriječila da ta ogromna masa ne postane laka lovina neregularnosti na burzi.
[/quote]
Ma o čemu ti pričaš?
[/quote]
Ti nisi početnik nego prapočetnik; neka ameba ili sl…Ili nemaš pojma kako se i šta radi ili glumiš amebu.
Dobra večer! Prenosim s drugog foruma: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=apkUIIiQMF9s&refer=home , slično bi trebalo napraviti i kod nas.
DOW -4,11%
NASDAQ -4,94%
S&P500 -4,73%
Tako da se ja ne brinem.
[/quote]
Ma o čemu ti pričaš?
[/quote]
Ti nisi početnik nego prapočetnik; neka ameba ili sl…Ili nemaš pojma kako se i šta radi ili glumiš amebu.
[/quote]
Ameba sam ili prapočetnika pa mi ti kao iskusni investitor objasni kako se radi taj short sale kod nas Hrvata.
Čekam objašnjenje.
U suprotno argumenti tvoga posta dovoljno govore o znanju koje prosipaš ovim forumom.
Pitaj svog brokera. Ako ti on ne pomogne onda otvori temu na forumu pa ćemo se liepo ispričati.
analitičari najavljuju "domino" efekt na wallst,možda bi im bilo najbolje da zatvore burzu na mjesec dana…
Zatovrili.
MS Morgan Stanley -24.22%
MER Merrill Lynch & Co., Inc. -12.71%
LEH Lehman Brothers Holdings Inc. -56.67% Vrijedio 60$, trenutno 0,13$
GS Goldman Sachs Group Inc. -13.92%
BAC Bank of America Corporation -7.95%
AIG American International Group, Inc. -45.33%
Vidim da si vrlo stručan glede financijskog sektora pa te molim da nam kažeš koliko će to sutra pogoditi naše banke?
Koliko će padati npr ZABA, PBZ,..
[/quote]
Naše banke su zdrave ko dren. Evo Šuker jučer izjavio.
Toga ima samo kod nas. [lol]
Pitaj svog brokera. Ako ti on ne pomogne onda otvori temu na forumu pa ćemo se liepo ispričati.
[/quote]
Nisam baš na ti s brokerskom zajednicom, ali mislim da ovoga baš i nema kod nas. Ipak je HANFA malo stisla. Razgovori se snimaju.
Možda nešto sitno HT, ali ovo drugo ne.