Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ode sve u tri lijepe…
Pada noć, a američki indeksi se rastavljaju na sastavne dijelove, uh sjetih se jedne pjesme….

ajde malo izracunaj koliko su pali njihovi indeksi, a koliko je pao Crobex u istom vremenskom intervalu. uz to jos razmisli o tome da oni stvarno imaju i fundamentalnih problema…
[/quote]
Walt Disney trenutno u plusu oko 0,2 posto.
štanasbriga, crtat ćemo grafove kakve mi hoćemo… [cool]

hate red

Šta se čudite ko pura dreku.
Danas je zadnji dan nekontroliranog short sellinga u USA.

Jasno, jasno, pa ljudi prodaju danas, jer vidi vraga sutra to više neće moći zbog strašnog SEC-a.

Nego malo sam glup pa ne mogu shvatiti tu logiku, pa me prati i malo pomozi.

Ako se danas shortaju do bola, jer eto isto više neće moći radit, valjda iste misle kupovati po nižim cijenama?

E sada Sava, da li ovo danas shorataju očekivajući nižu cijenu i profit ili se zbog SEC-a, mjesto kokom pucaju shortanjem?
[/quote]

Nisi shvati poruku. Smatram da prevaranti nemaju šta raditi na tržištu kapitala.
Dakle povlače se, rasprodaju.
Smatram da HANFA, SDA i ZSE nemaju MMINAIMALNO dovoljnu kontrolu nad regularnosti HR tržišta te da se iste stvari događaju i kod nas.
[/quote]

A ovo pri kraju je bio short covering …

Ode sve u mp 3.

Onog Grizlia ne da su pustili s lanca, već ga i bjesnoća uhvatila .

Ode sve u tri lijepe…
Pada noć, a američki indeksi se rastavljaju na sastavne dijelove, uh sjetih se jedne pjesme….

ajde malo izracunaj koliko su pali njihovi indeksi, a koliko je pao Crobex u istom vremenskom intervalu. uz to jos razmisli o tome da oni stvarno imaju i fundamentalnih problema…
[/quote]

Meni je to apsolutno i savršeno jasno (pogotovo što se tiče fundamenata mojih pažljivo odabranih i kvalitetnih dionica), ali de ti to brate objasni čovjeku koji će sutra u 10h 00min 01stotinka biti prvi na prodaji da bjesomučno proda s minusom od 40%. Pogotovo ako sluša jutarnje vijesti, a zna o dionicama koliko i ja o uzgoju nojeva.

hu hu odeeee…. amerika u lijepi klinac
Kod nas neke dionice poput ATPL, LKPC i jos ih ima.. imaju izvanredne poslovne rezultate i padaju, a kod njih se barem zna zake tonu. Jos malo pa ce se Bush moc proglasit cezarom jer ce sve imati u svojim rukama. Ave cezare spasi Ameriku!!!

DOW -4,11%
NASDAQ -4,94%
S&P500 -4,73%

Nije bed jer sava veli da je to zbog nove regulative naked short sellinga.
Tako da se ja ne brinem.
A oni koji su u fundamentalno jakim dionicama se uopće nemaju šta brinuti [rolleyes]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Ode sve u tri lijepe…

[/quote]

Meni je to apsolutno i savršeno jasno (pogotovo što se tiče fundamenata mojih pažljivo odabranih i kvalitetnih dionica), ali de ti to brate objasni čovjeku koji će sutra u 10h 00min 01stotinka biti prvi na prodaji da bjesomučno proda s minusom od 40%. Pogotovo ako sluša jutarnje vijesti, a zna o dionicama koliko i ja o uzgoju nojeva.
[/quote]

Sta ti nije jasno o uzgoju noeva???? Ja cu ti objasniti, nije problem! [lol] [lol] [lol]

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

Ode sve u tri lijepe…

[/quote]
Walt Disney trenutno u plusu oko 0,2 posto.
štanasbriga, crtat ćemo grafove kakve mi hoćemo… [cool]
[/quote]

Kad Šiljo, Pajo Patak i Miki Maus počnu crtat grafove i zatrpaju Tehničku, pa link za Waltfinance.yahoo, … [lol]

DOW -4,11%
NASDAQ -4,94%
S&P500 -4,73%

Tako da se ja ne brinem.
A oni koji su u fundamentalno jakim dionicama se uopće nemaju šta brinuti [rolleyes]

Short selling je izmišljotina brokerskih kuća kako bi se povećao promet, tj njihova zarada.
Slično je i s raznoraznim derivatima.
Naši posluju na isti način. Prodaješ dionice koje ne posjeduješ i kupuješ dionice koje ne posjeduje prodavatelj.
To je ključni problem i kad se to riješi burza će biti UREĐENO tržište, inače je lovište u kojem se lovi u mutnom.
Danas mnogi pljuju po Vladi da je izazvala krizu zato što je podjelila dionice radnicima. Vlada je kriva ali ne zbog toga nego iz razloga što nije spriječila da ta ogromna masa ne postane laka lovina neregularnosti na burzi.

A bogati šta fali, crveno je sad ionako u modi, pa nećemo valjda radi tričavog kolapsa izvoditi nekakve nesuvisle zaključke. [sealed]

Pitam se što bi Warren Buffet rekao na sve ovo. On tržište vidi kao čovjeka koji ti dolazi svaki dan i svaki puta ti nudi drugu cijenu za tvoje dionice, kad je raspoložen onda ti daje više (tržište u plusu), a kada je neraspoložen nudi ti manje (tržište u minusu.)

E pa danas je taj čovjek izgleda imao prometnu i ostao bez noge, pa je, eto, nešto neraspoložen i mrzovoljan. Inače sada je trenutno otišao u bolnicu primiti malo transfuzije krvi, jer je porprilično iskrvario. Ali neka, doći će opet sutra. Valjda će se oraspoložiti….

DOW -4,11%
NASDAQ -4,94%
S&P500 -4,73%

Tako da se ja ne brinem.

Sava je već toliko puta sam sebe zatrpo sr#njima, da ne znam kako i pričat može.
Baš me zanima, da je dionicama, bio bi već 30-40% u minusu.
E moj Sava.

Zatovrili.
MS Morgan Stanley -24.22%
MER Merrill Lynch & Co., Inc. -12.71%
LEH Lehman Brothers Holdings Inc. -56.67% Vrijedio 60$, trenutno 0,13$
GS Goldman Sachs Group Inc. -13.92%
BAC Bank of America Corporation -7.95%
AIG American International Group, Inc. -45.33%

@mastodont
Pa i jesam u minusu.

Moja procjena da dow ide ispod 10k još mu fali malo,sad su već panika uzima danak,mi sutra opet u minus i to dobar ide grobi ispod 3k nažalost…

Glasnogovornik IGH na neodređeno

New Report

Close