Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dečki usrali ste baronu topic s ovom svojom argumentiranom raspravom.
zašto je danas AIG pao čitavih 20%, dok su banke padale manje od 10%?

[lol]

Pa pao je LEH 44.95%. [thumbsup]
On je sljedeci, a iza njega ce izgleda AIG. Mislim da je to obrnuto proporcionalno redu kojem ce se izvrnut.
[/quote]
One by one.
heh

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

buraz, dvanajstica je otkucala … znaš da je i pepeljuga morala doma u 12 …

ajd baci neki dobar link za Lehmana … da vidim što se tu događa … al’ nemoj neki mračnjak … ružno ću sanjati …

Onda nista. [tongue]

Ako ipak smognes snage:
http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2008/09/lehman-worth-big-zero.html

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Ako ipak smognes snage:

Gdje samo nalazite te egzotične članke i stranice? Jel’ to neka razmjena studenata između brloga ovdje i u USA??

E i još jedno pitanje za sve koji su upućeniji: stalno čitam o otpisima dugova velikih banaka. Jel to oni otpisuju jedni drugima, ili otpisuju malima? Čisto me zanima: odem u merku, dignem kredu, sve 5, laganini kuća na brdašću, bazen, služavka, kad mi dopizdi, kažem, sorry ljudi, ajd vi to meni otpišite – dopizdilo mi … … ili to drukčije funkcionira?? [smiley]

I love the Smell of Profits in the Morning

Lehman CEO Richard Fuld and President Bart McDade are preparing to announce third-quarter financial results next week along with the outcome of their negotiations to sell assets and obtain cash infusions from outside investors.

očemo u ćevape da će to biti JPM?
[lol]

I jedno i drugo. Posto sam konceptualni tip, evo ukratko:
To su ti tkzv. "novi inovativni financijski instrumenti". To ti je sinonim za "niko do.u.ca nema pojma sto je ispod i kolko to zapravo vrijedi, a svi bi se rado rijesili toga". Kuzis problem?

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

I jedno i drugo. Posto sam konceptualni tip, evo ukratko:
To su ti tkzv. "novi inovativni financijski instrumenti". To ti je sinonim za "niko do.u.ca nema pojma sto je ispod i kolko to zapravo vrijedi, a svi bi se rado rijesili toga". Kuzis problem?

a slušaj teško je ući u trag kreditu koji je dignut na kredit, a kao zalog mu je kredit …

s druge strane, opet ponavljam, to su ameri, to je njihov način života i razmišljanja i zato teraju naprijed …

pročitao sam negdje koliko su zaduženi i kome sve … znači da im ljudi vjeruju ….

mislim da samo rusi imaju 100 mlrd u posrnulom dvojcu hipotekara ….

dečki usrali ste baronu topic s ovom svojom argumentiranom raspravom.
zašto je danas AIG pao čitavih 20%, dok su banke padale manje od 10%?

[lol]
amPa pao je LEH 44.95%. [thumbsup]
On je sljedeci, a iza njega ce izgleda AIG. Mislim da je to obrnuto proporcionalno redu kojem ce se izvrnut.
[/quote]
ma kakvi….lehman brothers su židovi, to ne propada….
a AIG će sam sebe osigurat od propasti i još zaradit. [thumbsup]

Ako ipak smognes snage:

Gdje samo nalazite te egzotične članke i stranice? Jel’ to neka razmjena studenata između brloga ovdje i u USA??

E i još jedno pitanje za sve koji su upućeniji: stalno čitam o otpisima dugova velikih banaka. Jel to oni otpisuju jedni drugima, ili otpisuju malima? Čisto me zanima: odem u merku, dignem kredu, sve 5, laganini kuća na brdašću, bazen, služavka, kad mi dopizdi, kažem, sorry ljudi, ajd vi to meni otpišite – dopizdilo mi … … ili to drukčije funkcionira?? [smiley]
[/quote]
otpis ide i jednima i drugima, u americi kad ti banka legne na kuću, taj kredit na kraju idućeg kvartala ide u otpis…a ona koliko se naplati, to će ići u izvanredne prihode kada budu….osim toga, a o tome je već bilo puno riječi, u amera su malo drugčiji kreditni odnosi (credit score, bankrot…) pa su hipotekarni krediti osigurani samo hipotekom i obićnim građanima…e sada sve je ok dok banka dobiva par takvih nekretnina godišnje, ali je frka kada počnu dolaziti u tisućama….nema banka niti educiranog kadra koji bi to prodeao, a i tržište je time devastirano…e sada ono što sam prićao o američkom sustavu mono osiguranja samo putem nekretnine…kako je cijena kuća naglo pala u floridi i kaliforniji etc. krediti koje su ameri morali plačati bili su veći od vrijednosti kuća….i počeli su bankama dolaziti na stotine kljućeva u kuvertama…to ti se zove dingling letter i izaziva jezu među bankarima….

kada se izvrne neka financijska institucija prema kojoj je banka bila izložena, otpis u principu ide odmah…

happy pappy?

a nisu li oni danas morali dostaviti očitovanje SEC-u o padu vrijednosti svojih dionica [lol] [lol] [lol]

Čisto me zanima: odem u merku, dignem kredu, sve 5, laganini kuća na brdašću, bazen, služavka, kad mi dopizdi, kažem, sorry ljudi, ajd vi to meni otpišite – dopizdilo mi

a ovo ti je 100% točno…i ne samo to, kada su ljudi počeli gubiti kuće, tj. kada su znali da se sutra sele, počeli su devastirati kuće…razbijajući sve u nutra, poplaviti podove i uljevati cement u wc i cijevi…kaj misliš koliko onda košta ta prekrasna kuća na brdašcu?

Ima li ko kakvu vjesticu s večerašnjeg OPECovog sastanka … navodno ne će smanjivati proizvodnju …

Pad cijene nafte nakon izjave Al-Naimija da su ponuda i potražnja u ravnoteži

http://www.poslovni.hr/91914.aspx

Cijena barela sirove nafte u terminskom kupoprodajnom futures ugovoru s isporukom u listopadu na robnoj burzi u New Yorku u trenutku pisanja teksta u utorak je pala 1,24 posto, na 105,02 američka dolara, nakon što je saudijski ministar nafte Al-Naimi tijekom OPEC-ovog sastanka izjavio da je ponuda i potražnja za sirovom naftom u ravnoteži, tako signalizirajući da se zalaže da OPEC zadrži trenutnu razinu proizvodnje.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Azija počela crveno.
Vaš link

New Report

Close