dečki usrali ste baronu topic s ovom svojom argumentiranom raspravom.
zašto je danas AIG pao čitavih 20%, dok su banke padale manje od 10%?
[lol]
Pa pao je LEH 44.95%. [thumbsup]
On je sljedeci, a iza njega ce izgleda AIG. Mislim da je to obrnuto proporcionalno redu kojem ce se izvrnut.
[/quote]
One by one.
heh
…
buraz, dvanajstica je otkucala … znaš da je i pepeljuga morala doma u 12 …
ajd baci neki dobar link za Lehmana … da vidim što se tu događa … al’ nemoj neki mračnjak … ružno ću sanjati …
Onda nista. [tongue]
Ako ipak smognes snage:
http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2008/09/lehman-worth-big-zero.html
Ako ipak smognes snage:
Gdje samo nalazite te egzotične članke i stranice? Jel’ to neka razmjena studenata između brloga ovdje i u USA??
E i još jedno pitanje za sve koji su upućeniji: stalno čitam o otpisima dugova velikih banaka. Jel to oni otpisuju jedni drugima, ili otpisuju malima? Čisto me zanima: odem u merku, dignem kredu, sve 5, laganini kuća na brdašću, bazen, služavka, kad mi dopizdi, kažem, sorry ljudi, ajd vi to meni otpišite – dopizdilo mi … … ili to drukčije funkcionira?? [smiley]
Lehman CEO Richard Fuld and President Bart McDade are preparing to announce third-quarter financial results next week along with the outcome of their negotiations to sell assets and obtain cash infusions from outside investors.
očemo u ćevape da će to biti JPM?
[lol]
I jedno i drugo. Posto sam konceptualni tip, evo ukratko:
To su ti tkzv. "novi inovativni financijski instrumenti". To ti je sinonim za "niko do.u.ca nema pojma sto je ispod i kolko to zapravo vrijedi, a svi bi se rado rijesili toga". Kuzis problem?
I jedno i drugo. Posto sam konceptualni tip, evo ukratko:
To su ti tkzv. "novi inovativni financijski instrumenti". To ti je sinonim za "niko do.u.ca nema pojma sto je ispod i kolko to zapravo vrijedi, a svi bi se rado rijesili toga". Kuzis problem?
a slušaj teško je ući u trag kreditu koji je dignut na kredit, a kao zalog mu je kredit …
s druge strane, opet ponavljam, to su ameri, to je njihov način života i razmišljanja i zato teraju naprijed …
pročitao sam negdje koliko su zaduženi i kome sve … znači da im ljudi vjeruju ….
mislim da samo rusi imaju 100 mlrd u posrnulom dvojcu hipotekara ….
dečki usrali ste baronu topic s ovom svojom argumentiranom raspravom.
zašto je danas AIG pao čitavih 20%, dok su banke padale manje od 10%?
[lol]
amPa pao je LEH 44.95%. [thumbsup]
On je sljedeci, a iza njega ce izgleda AIG. Mislim da je to obrnuto proporcionalno redu kojem ce se izvrnut.
[/quote]
ma kakvi….lehman brothers su židovi, to ne propada….
a AIG će sam sebe osigurat od propasti i još zaradit. [thumbsup]
Ako ipak smognes snage:
Gdje samo nalazite te egzotične članke i stranice? Jel’ to neka razmjena studenata između brloga ovdje i u USA??
E i još jedno pitanje za sve koji su upućeniji: stalno čitam o otpisima dugova velikih banaka. Jel to oni otpisuju jedni drugima, ili otpisuju malima? Čisto me zanima: odem u merku, dignem kredu, sve 5, laganini kuća na brdašću, bazen, služavka, kad mi dopizdi, kažem, sorry ljudi, ajd vi to meni otpišite – dopizdilo mi … … ili to drukčije funkcionira?? [smiley]
[/quote]
otpis ide i jednima i drugima, u americi kad ti banka legne na kuću, taj kredit na kraju idućeg kvartala ide u otpis…a ona koliko se naplati, to će ići u izvanredne prihode kada budu….osim toga, a o tome je već bilo puno riječi, u amera su malo drugčiji kreditni odnosi (credit score, bankrot…) pa su hipotekarni krediti osigurani samo hipotekom i obićnim građanima…e sada sve je ok dok banka dobiva par takvih nekretnina godišnje, ali je frka kada počnu dolaziti u tisućama….nema banka niti educiranog kadra koji bi to prodeao, a i tržište je time devastirano…e sada ono što sam prićao o američkom sustavu mono osiguranja samo putem nekretnine…kako je cijena kuća naglo pala u floridi i kaliforniji etc. krediti koje su ameri morali plačati bili su veći od vrijednosti kuća….i počeli su bankama dolaziti na stotine kljućeva u kuvertama…to ti se zove dingling letter i izaziva jezu među bankarima….
kada se izvrne neka financijska institucija prema kojoj je banka bila izložena, otpis u principu ide odmah…
happy pappy?
a nisu li oni danas morali dostaviti očitovanje SEC-u o padu vrijednosti svojih dionica [lol] [lol] [lol]
Čisto me zanima: odem u merku, dignem kredu, sve 5, laganini kuća na brdašću, bazen, služavka, kad mi dopizdi, kažem, sorry ljudi, ajd vi to meni otpišite – dopizdilo mi
a ovo ti je 100% točno…i ne samo to, kada su ljudi počeli gubiti kuće, tj. kada su znali da se sutra sele, počeli su devastirati kuće…razbijajući sve u nutra, poplaviti podove i uljevati cement u wc i cijevi…kaj misliš koliko onda košta ta prekrasna kuća na brdašcu?
Ima li ko kakvu vjesticu s večerašnjeg OPECovog sastanka … navodno ne će smanjivati proizvodnju …
Pad cijene nafte nakon izjave Al-Naimija da su ponuda i potražnja u ravnoteži
http://www.poslovni.hr/91914.aspx
Cijena barela sirove nafte u terminskom kupoprodajnom futures ugovoru s isporukom u listopadu na robnoj burzi u New Yorku u trenutku pisanja teksta u utorak je pala 1,24 posto, na 105,02 američka dolara, nakon što je saudijski ministar nafte Al-Naimi tijekom OPEC-ovog sastanka izjavio da je ponuda i potražnja za sirovom naftom u ravnoteži, tako signalizirajući da se zalaže da OPEC zadrži trenutnu razinu proizvodnje.
Azija počela crveno.
Vaš link