uglavnom loans past due i investment-grade securities (znači bolji od BBB" Standard & Poor’s ili "Baa" Moody’s)
Ma primali su ono u nekom inovativnom "facility"-u i ono smece od subprime-a. Hebat ga, ako propadne, platit ce porezni obveznici. [lol]
discount window su direktna sredstva FEDa i tu se ne podlježe toliko kreditnoj sposobnosti pojedinog tražitelja, nego je to više politička odluka, tipa tebe ćemo spasiti, a tebe nećemo….
Da si se malo informirao na Vaš link zasigurno ne bi to napisao.
Postoje stroga pravila i procedure, te spisak imovine koji se može uzeti u zalog tj kolateralu.
Sve je tu jasno i nema neke muljaže.
[/quote]
ma gle to što sam ja napisao je apsolutno točno i ne znam kaj ti tu pametuješ…
nemoj brkati kreditni bonitet s kolateralom…pa nije FED tržnica da mu doneseš hrpu papira, a oni tebi ljepo daju novčeka koliko ti treba…e da je svijet kao što ste si vi mali perice zamislili svi bi mi bili milijarderi…
B&S je bio krcat papirima, samo je bio problem što ih više nitko nije htio i najvažnije njegov bonitet je bio upitan… korištenje DW je ponavljam više političko pitanje…npr jel je board of directors republikanski ili nije i slićna pitanje…jer opće je poznato da ako si jaka i stabilna banka ne pozajmljuješ na DW-u…
dobro je onaj debeli napisao: cijena dionice je obrnuto proporcionalna s intenzitetom pristupanja DW-u.
to je živa istina, kada se pročuje da je neka banka koristila DW, ode cijena dionice tog trena u jazovku…
Slusaj fazan, kad banka mora posudit iz DW-a, znaci da ima problem sa likvidnoscu. [tongue]
Samo bi budala placala 100 bps-a vise (ili su to smanjili?) ako bas nemora. Osim toga, navodno cika iz FED-a dodje u posjetu ako bas previse to koristis. Banka svoje potrebe za likvidnoscu namiruje na medjubankarskom trzistu. Ovaj DW kolko ja znam se malo koristi. Mozda sada malo vise.
DW ne sluzi za FFR targeting (osim djelomicno, ako FED zahebe u OMO pa da bas ne odklizi previse).
DW sluzi izmedju ostalog i u slucaju neke vece nevolje (recimo sadasnji sistem je uveden nakon iskustva sa Crnim ponedjeljkom, 11.9. i sl.).
I ovo znam … i to sam napisao ..
i napisao sam ti da su gotovo izjednačili DR i FFR … ne čitaš pažljivo (2.0% vs. 2,25%)
dečki usrali ste baronu topic s ovom svojom argumentiranom raspravom.
zašto je danas AIG pao čitavih 20%, dok su banke padale manje od 10%?
Slusaj fazan, kad banka mora posudit iz DW-a, znaci da ima problem sa likvidnoscu. [tongue]
Samo bi budala placala 100 bps-a vise (ili su to smanjili?) ako bas nemora. Osim toga, navodno cika iz FED-a dodje u posjetu ako bas previse to koristis. Banka svoje potrebe za likvidnoscu namiruje na medjubankarskom trzistu. Ovaj DW kolko ja znam se malo koristi. Mozda sada malo vise.
DW ne sluzi za FFR targeting (osim djelomicno, ako FED zahebe u OMO pa da bas ne odklizi previse).
DW sluzi izmedju ostalog i u slucaju neke vece nevolje (recimo sadasnji sistem je uveden nakon iskustva sa Crnim ponedjeljkom, 11.9. i sl.).
I ovo znam … i to sam napisao ..
i napisao sam ti da su gotovo izjednačili DR i FFR … ne čitaš pažljivo (2.0% vs. 2,25%)
[/quote]
Ja sam ti konceptualni tip, preletim samo pogledom, ne pratim detalje. Anyway, ti bankari bi se pohebali i za manje od 25 bps-a razlike. [lol]
nemoj brkati kreditni bonitet s kolateralom…pa nije FED tržnica da mu doneseš hrpu papira, a oni tebi ljepo daju novčeka koliko ti treba…e da je svijet kao što ste si vi mali perice zamislili svi bi mi bili milijarderi…
B&S je bio krcat papirima, samo je bio problem što ih više nitko nije htio i najvažnije njegov bonitet je bio upitan… korištenje DW je ponavljam više političko pitanje…npr jel je board of directors republikanski ili nije i slićna pitanje…jer opće je poznato da ako si jaka i stabilna banka ne pozajmljuješ na DW-u…
dobro je onaj debeli napisao: cijena dionice je obrnuto proporcionalna s intenzitetom pristupanja DW-u.
to je živa istina, kada se pročuje da je neka banka koristila DW, ode cijena dionice tog trena u jazovku…
ja bih još dodao da DW gotovo nikada u povijesti nije bio otvoren nekom poduzeću, trgovcu ili sl. propade Enron i ko ga hebe …
dobro, kod banaka postoji domino efekt … pa i naša HNB je pomagala Riječkoj banci …
Da si se malo informirao na Vaš link zasigurno ne bi to napisao.
Postoje stroga pravila i procedure, te spisak imovine koji se može uzeti u zalog tj kolateralu.
Sve je tu jasno i nema neke muljaže.
[/quote]
[/quote]
Daj ne trkeljaj mali. Pročitaj šta piše, korisno je.
I ne spominji više BS-a ko da si im ti bio glavni knjigovođa.
Samo pokazuješ svoje totalno neznanje i prepotenciju.
Šta ti znaš uopće o kreditnim rizicima i osiguranju istih.
Njih ni 10 prozora ne bi spasilo.
gle dečec, neće banka tvoju kuću ili tvoje dionice ili neki treći kolateral (osim ako nije depozit odnosno živa lova)…banka oće svoju glavnicu + kamatu….kolateral je samo osiguranje da ako ti ne možeš vraćati kredit da će se banka nekako u nekom dijelu naplatiti…ali kada do toga dođe, to je za banku već u tom trenu pušing…i na rdgu i u bilanci etc…
samo se u hrvatskoj u devedesetima mislilo da su banke idealno mjesto za uvaljivanje svojih bezvrijednih nekretnina, pa su im na kokošinjce davali kredite od par milja maraka…
tko nema bonitet, neće dobiti kredit pa da mu je kolateral space shutel…to ti je po baselu II…
ja znam koliko znam o kreditnom i svim drugim rizicima, a to je sigurno više od tebe
pozdrav!
ne kužim čemu slabe ocjene kolegama koji zadnjih 10 strana opisuju jedan segment najvećeg tržišta kapitala na svijetu …
umesto što dijelite jedinice, pročitajte malo pažljivije što piše (a ne k’o Deimos, samo ono što njemu paše :)- )
samo se u hrvatskoj u devedesetima mislilo da su banke idealno mjesto za uvaljivanje svojih bezvrijednih nekretnina, pa su im na kokošinjce davali kredite od par milja maraka…
uf, tićbra … zaboravio si kolika je bila kamata na te kokošinjce … nije onda bilo max 15%
[huh]
[lol]
Pa pao je LEH 44.95%. [thumbsup]
On je sljedeci, a iza njega ce izgleda AIG. Mislim da je to obrnuto proporcionalno redu kojem ce se izvrnut.
[lol]
Pa pao je LEH 44.95%. [thumbsup]
On je sljedeci, a iza njega ce izgleda AIG. Mislim da je to obrnuto proporcionalno redu kojem ce se izvrnut.
[/quote]
buraz, dvanajstica je otkucala … znaš da je i pepeljuga morala doma u 12 …
ajd baci neki dobar link za Lehmana … da vidim što se tu događa … al’ nemoj neki mračnjak … ružno ću sanjati …