Ja bih rekao da smo još uvijek u Denial fazi.
Imamo još za odraditi:
STRAH
OČAJ
KAPITULACIJU
REZIGNIRANOST
i onda ide rast
[thumbsup]
Hahah, djeca nadju nekakve grafove po knjigama a malo pogledati sto znaci ROE, cost of equity, WACC, deffered tax je naucna fantastika
[/quote]
Kolega malo vam je to deplasirano stalno govoriti o ROE,ROA i ostalim RO-ama kad smo svaki dan svjedoci da to ne znači ništa.Pa upravo to što vaše dionice koje ste izabrali prema ROA i ROE padaju isto kao i one koje zbog toga niste izabrali, vas demantira.
To što vi znate izračunati ROE Ingre vam neće pomoći u tome što dionica pada ko kruška.
Puno više će vam pomoći upravo gledanje ovakvih grafova i promatranja psihologije i sentimenta tržišta.
hm, banka, a nije pod fedom … čudno … ne znam, ali mi ostaje da ti vjerujem …
[/quote]
Zato što je B&S bio investicijska banka, dok je JPM retail Banka (između ostalog). Investicijskim bankama se do sada nije pružala mogućnost uzimanja kredita za likvidnost. Do sada!
[/quote]
Debeljko, a kakva je razlika između primarnih dilera i investicijskih banaka.
Koliko sam ja skužio, DW je proširen samo na primarne dilere s popisa koji sam dao. Ako može malo detaljnije bio bih jako zahvalan.
Hahah, djeca nadju nekakve grafove po knjigama a malo pogledati sto znaci ROE, cost of equity, WACC, deffered tax je naucna fantastika
[/quote]
Kolega malo vam je to deplasirano stalno govoriti o ROE,ROA i ostalim RO-ama kad smo svaki dan svjedoci da to ne znači ništa.Pa upravo to što vaše dionice koje ste izabrali prema ROA i ROE padaju isto kao i one koje zbog toga niste izabrali, vas demantira.
To što vi znate izračunati ROE Ingre vam neće pomoći u tome što dionica pada ko kruška.
Puno više će vam pomoći upravo gledanje ovakvih grafova i promatranja psihologije i sentimenta tržišta.
[/quote]
Ako cemo po sentimentima samo a baciti fundamente kvragu onda je 2800 za INU vrhunska cijena i ludi su svi koji je ne prihvate, zar ne?
Da imas INU da li bi prihvatio 2800 bez obzira koliko vrijedi.
Ajde reci iskreno..
Ja bih rekao da smo još uvijek u Denial fazi.
Imamo još za odraditi:
STRAH
OČAJ
KAPITULACIJU
REZIGNIRANOST
i onda ide rast
[thumbsup]
[/quote]
[/quote]
Ako cemo po sentimentima samo a baciti fundamente kvragu onda je 2800 za INU vrhunska cijena i ludi su svi koji je ne prihvate, zar ne?
Da imas INU da li bi prihvatio 2800 bez obzira koliko vrijedi.
Ajde reci iskreno..
[/quote]
Ne kažem ja da treba odbaciti fundamente, dapače, oni će itekako doći prvi puta do izražaja nakon što ova kriza prođe, u to sam uvjeren.
Nije bitno koliko vama nešto vrijedi nego koliko je netko spreman za to platiti.
Zato uvijek postoje podcijenjene i precijenjene dionice
Zato uvijek postoje podcijenjene i precijenjene dionice
Ideš, znači ti to tako djeliš, ja mislio da imamo povlaštene redovne i tr….., no, sada vidim da nisam bio u pravu, imamo podcijenjene i precijenjene.
Reci da li je po tebi VIRO podcijenjen ili precijenjen?
Koliko sam ja skužio, DW je proširen samo na primarne dilere s popisa koji sam dao. Ako može malo detaljnije bio bih jako zahvalan.
B&S je investicijska banka/securities dealer. On je kao takav pod regulacijom SEC-a (nasa verzija SEC-a je of kors HANFA) koliko ja znam, ali nisam ti 100% siguran. U USA je 1932. bilo zabranjeno mijesanje izmedju klasicnog bankarstva i investicijskog. Ta ogranicenja su ublazena 1999. Zato kod njih jos uvijek postoji ta podjela (inace im je bankarski sustav malo sj*, zbog nekih povijesnih razloga).
Primary dealer moze biti klasicna banka ili investicijska. To su posebne ovlastene ustanove sa kojima FED suradjuje. Kada FED vrsi "open market operations" ili kad Treasury izdaje obveznice, to prvo ide primary dealerima koji to lifraju dalje. Za uzvrat, primary dealer je duzan informirat FED o stanju na trzistu novca, obveznica i svemu releventnom na trzistu (na osnovu toga FED i intervenira na trzistu). Svako jutro u FED-u pocinje sakupljanjem podataka od primary dealera.
Discount window je bio otvoren samo bankarskim primary dealerima (koji su pod regulacijom FED-a), ne i ostalima. To je promjenjeno nedavno. FED ionako iz 1932. ima takvu ovlast , ali mu trebaju glasovi 5 od 7 guvernera. Ocito je kod B&S bilo malo zmehko, sto bi se kod nas reklo, pa JPM morao biti paravan.
B&S je investicijska banka/securities dealer. On je kao takav pod regulacijom SEC-a (nasa verzija SEC-a je of kors HANFA) koliko ja znam, ali nisam ti 100% siguran. U USA je 1932. bilo zabranjeno mijesanje izmedju klasicnog bankarstva i investicijskog. Ta ogranicenja su ublazena 1999. Zato kod njih jos uvijek postoji ta podjela (inace im je bankarski sustav malo sj*, zbog nekih povijesnih razloga).
Primary dealer moze biti klasicna banka ili investicijska. To su posebne ovlastene ustanove sa kojima FED suradjuje. Kada FED vrsi "open market operations" ili kad Treasury izdaje obveznice, to prvo ide primary dealerima koji to lifraju dalje. Za uzvrat, primary dealer je duzan informirat FED o stanju na trzistu novca, obveznica i svemu releventnom na trzistu (na osnovu toga FED i intervenira na trzistu). Svako jutro u FED-u pocinje sakupljanjem podataka od primary dealera.
Discount window je bio otvoren samo bankarskim primary dealerima (koji su pod regulacijom FED-a), ne i ostalima. To je promjenjeno nedavno. FED ionako iz 1932. ima takvu ovlast , ali mu trebaju glasovi 5 od 7 guvernera. Ocito je kod B&S bilo malo zmehko, sto bi se kod nas reklo, pa JPM morao biti paravan.
[/quote]
Evo tko zna, zna [thumbsup]
Što se tiće JPM kao premosnice u slućaju B&S, korištena je takva konstrukcija kako bi se poštivala regulative. Možda bi FED i promjenio regulativu, ali nije za to bilo vremena, a JPM je iskoristio situaciju da stegne omču oko bearovog vrata.
Vezano uz prim dealere, poanta je u tome da FED ne smije direktno kreditirati američku vladu već se u tu svrhu koriste obveznice koje onda plasiraju primary dealeri.
Mala je amerika zemlja, koliki su to zlocinci. [lol]
Mala je amerika zemlja, koliki su to zlocinci. [lol]
Nešto ("popularnoga štiva") na tu temu:
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Ovo je naša stvarnost a ne EU –
MK -0.38% SLO- 1.30% CG 1.26% BiH – 1.05 SRB – 0.18% BALKANE moj
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
EU jučeri danas:
Dax + 2,22 % i danas + 0,64 %
FTSE + 4,11 % i danas + 1,02 %
CAC + 3,90% i danas + 0,60 %
DOW + 2,70 %
A mi jučer +o,50% i danas dole – 0,51 %!!!!!!!!!!
Stvarno ovo što rade fondovi je prešlo sve granice.Umjesto da privlače ulagačeoni sve tjeraju van.
Discount window je bio otvoren samo bankarskim primary dealerima (koji su pod regulacijom FED-a), ne i ostalima.
Jesi siguran za ovo?
Discount window je izgubio na važnosti 2003. kada su odlučili da je discount rate 1% iznad ffr. Normalno da se više isplati posuđivati od druge banke za 1% manje.
DW je otvoren samo za depozitne banke.
Početkom krize, FED je odlučio otvoriti DW za primarne dilere, ali nisam siguran i za ostale. Popis sam dao. Znači razlikujemo investicijsku banku od primarnog dilera (iako jedna banka može biti i investicijska i depozitna i komercijala i primarni diler).
Dakle, da bi netko bio primarni diler mora zadovoljiti određene uvjete (da ih sada ne nabrajam ima na stranicama nyfeda).