Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vidi, vidi fredi smanjio minus na 82% do kraja dana… [lol] šteta što nema obustave trgovanja nakon 10% pada

da sam ja vani i da imam love kupovao bih upravo ove dvije dionice … pa ti sad misli zašto …

a vrijedilo bi pročitati i Kostolanya, pa vidjeti kako je on zaradio u ratno vrijeme …

I love the Smell of Profits in the Morning

obveze nisu spot, već imaju neko dospijeće … čini mi se 10 godina, slično kao i tbonds … ispravite me ako griješim …

do tada …

With a tax credit now available to first-time home buyers, increases in home sales could be sustained with the momentum carrying into 2009.

http://www.realtor.org/press_room/news_releases/2008/pending_home_sales_rise

griješiš jer obveze predstavljaju investitore koji žele svoj novac na sigurnom i većina ih može povući sredstva relativno brzo…a imovina se u americi kvari jako brzo…već ako dvije rate kredita ne budu plaćene kredit je loš, ako se ne plati ništa u 6 mjeseci ode to u otpis…

ali počeo je novi 24 i zato…

pozdrav

ps griješiš i u vezi kupovine fredija i fani, da čitaš brlog znao bi i zaštp…poveznica bear stern [tongue]

Evo raspored događanja i predviđanja za ovaj tjedan u Americi

Tuesday:

Markets will receive more Canadian housing data with the release of August housing starts. Economists expect housing starts to rise to 190,000, up from 186,500 starts in July.

In the U.S., markets will receive the first consumer sentiment survey of the month with the release of the IBD/TIPP economic optimism index for September, which is expected to show a reading of 44.0 following last month’s level of 42.8. Fed Chairman Ben Bernanke will speak on education at an event in Washington.

8:15 CA Housing Starts August Exp: 190.0K Prior: 186.5K

9:00 US Bernanke Speaks on Education in Washington

10:00 US Pending Home Sales (M/M) July Exp: -1.3% Prior: +5.3%

10:00 US IBD/TIPP Economic Optimism September Exp: 44.0 Prior: 42.8

10:00 US Wholesale Inventories July +0.7% Prior: +1.1%

13:00 US U.S. to Sell 4-Week Bills

17:00 US ABC Consumer Confidence W/E September 7 Prior: -47

September 9 US DOE Short-Term Crude Outlook September Prior: +124K

September 9 US DOE Short-Term Ht Oil Outlook September Prior: +4.18K

September 9 US DOE Short-Term Diesel Outlook September Prior: +4.27K

September 9 US DOE Short-Term Mogas Outlook September Prior: +3.82K

September 9 US DOE Short-Term NatGas Outlook September

Wednesday:

Labour productivity for the second-quarter will be released, which is expected to rise 0.3% following the previous fall of 0.3%.

7:00 US MBA Mortgage Applications W/E September 5 Prior: +7.5%

8:30 CA Labour Productivity (Q/Q) Q2 Exp: +0.3% Prior: -0.3%

10:35 US DOE U.S. Crude Oil Inventories W/E September 5 Prior: -1898K

10:35 US DOE U.S. Gasoline Inventories W/E September 5 Prior: -1037K

10:35 US DOE U.S. Distillate Inventory W/E September 5 Prior: -413K

10:35 US DOE U.S. Refinery Utilization W/E September 5 Prior: +1.4%

Thursday:

The week starts to pick up with the release of U.S. and Canadian trade data. The U.S. trade balance is expected to show a deficit of $58.0 billion, following June’s deficit of $56.8 billion. In Canada, international merchandise trade is expected to show a surplus of C$5.7 billion following June’s surplus of C$5.8 billion.

The U.S. federal government will also release its monthly budget statement for August, which is expected to show a deficit of $105.0 billion following July’s deficit of $117.0 billion.

8:30 CA New Housing Price Index (M/M) July Prior: +0.1%

8:30 CA International Merchandise Trade July Exp: C$5.7B Prior: C$5.8B

8:30 US Trade Balance July Exp: -$58.0B Prior: -$56.8B

8:30 US Import Price Index (M/M) August Exp: -1.5% Prior: +1.7%

8:30 US Import Price Index (Y/Y) August Exp: +20.2% Prior: +21.6%

8:30 US Initial Jobless Claims W/E September 6 Exp: +440K Prior: +444K

8:30 US Continuing Claims W/E August 30 Exp: +3440 Prior: 3435K

10:30 US EIA Natural Gas Storage Change W/E September 5

13:00 US Treasury to Sell 10-Year Notes; Reopening

14:00 US Monthly Budget Statement August Exp: -$105.0B Prior: -$117.0B

14:45 US Fed’s Kohn Comments on Financial Regulation at Brookings

Friday:

The week ends with the release of U.S. PPI, retail sales and the preliminary print of the U of M/Reuters consumer confidence index.

According to traders, markets will be focused on inflation data ahead of the FOMC meeting on September 16. August’s annualized core PPI is expected rise 3.7% following July’s increase of 3.5%. Headline PPI is also expected to rise to 10.2% following July’s increase of 9.8%.

U.S. retail sales excluding autos is expected to fall 0.2% following July’s rise of 0.4%.

Finally, the University of Michigan/Reuters consumer sentiment index for September is expected to tick higher to a reading of 64.0 following July’s 63.0 level.
8:30 CA Capacity Utilization Rate Q2 Exp: +79.5% Prior: +79.8%

8:30 US Producer Price Index (M/M) August Exp: -0.5% Prior: +1.2%

8:30 US PPI Ex Food

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Eh da, i naftu sam skroz ispustio iz fokusa. To bi trebalo ići na ili ispod $80, pa sad oće li biti malo turbulencija po putu, to je već manje bitno. Neko vrijeme sam se bio navukao pa pratio u real-timeu trgovinu naftom, ali bojim se da nisam ništa pametniji glede te vježbe. [wink]

149th (Ordinary) Meeting of the OPEC Conference
Tuesday, 9 September 2008
Vienna, Austria
Start: ca. 20:30 hrs local time

septemer je rujan … ako je to je onda sutra …
svi očekuju da će zadržati proizvodnju na ovim razinama, iako oni kukaju (svo vrijeme) da je tržište preplavljeno naftom, a da potražnja nije toliko porasla, pače, trebala bi pasti, jerbo se svjetska ekonomija hladi i usporava …

griješiš jer obveze predstavljaju investitore koji žele svoj novac na sigurnom i većina ih može povući sredstva relativno brzo…a imovina se u americi kvari jako brzo…već ako dvije rate kredita ne budu plaćene kredit je loš, ako se ne plati ništa u 6 mjeseci ode to u otpis…

ali počeo je novi 24 i zato…

pozdrav

obveze su u obliku obveznica … e sad, da li izdavatelj mora otkupiti te obveznice … čini mi se ne …

problem je u tome što su morali dati veću kamatu na nove obveznice, samim time su i podigle kamatne stope na kredite građana …

sada kada je tu vlada, niži je rizik, dakle i kamata na obveznice, što u konačnici znači i manje kamata na kredite, znači više love ostaje kućanstvima da to troše, a to znači više prodane robe, samimi time i veće zarade usa tvrtki ili uvoznika (zavisi), više love od poreza i tako to …

krug se nastavlja …

vidi, vidi fredi smanjio minus na 82% do kraja dana… [lol] šteta što nema obustave trgovanja nakon 10% pada

da sam ja vani i da imam love kupovao bih upravo ove dvije dionice … pa ti sad misli zašto …

a vrijedilo bi pročitati i Kostolanya, pa vidjeti kako je on zaradio u ratno vrijeme …

[/quote]

Koliko se sjećam, on je kupovao GM ili neku drugu auto kuću jer se kladio da US Gvnt neće dopustiti propast perjanice njihove industrije. I bio je u pravu. I gle vraga, povijest se ponavlja, GM je u gadnoj frci, kupi si to ako slijediš Kostolanyeve stope. [lol]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Da, imaju dospijece. Do kraja 9. mjeseca je dospjevalo 200 milijardi $, za koje nisu imali para platit. [lol]

Nije bilo puno interesenata za kupnju obveznica od institucije koja ima 1:34 leverage (hebote pa nije to FOREX), a imovina vrijedi bogzna kolko. Glavno da se dividenda isplacivala.

Anyway, sad ce americkim poreznim obveznicima doci racun na nekih 100-200 milijardi $. Ki to more platit? Eto i automobilska industrija zica 50 milijardi $. Pa to je ko hrvatska brodogradnja.
[lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

ps griješiš i u vezi kupovine fredija i fani, da čitaš brlog znao bi i zaštp…poveznica bear stern [tongue]

jebat ga, ja se potrudim napisati odgoro, mogao bi i ti … ili barem dati link …

Koliko se sjećam, on je kupovao GM ili neku drugu auto kuću jer se kladio da US Gvnt neće dopustiti propast perjanice njihove industrije. I bio je u pravu. I gle vraga, povijest se ponavlja, GM je u gadnoj frci, kupi si to ako slijediš Kostolanyeve stope. [lol]

kupovao je obveznice Njemačke (čini mi se) vlade …

A di je taj brlog? Može i na PM. Volim se povremeno profesionalno ubedirati, da me ne ponese euforija. [wink]

Sve ove američanske kataklizmičke dokumentarce (zeitgeist and co) sam odavno pogledao i na njih mi se više ne diže… [lol]

Da, imaju dospijece. Do kraja 9. mjeseca je dospjevalo 200 milijardi $, za koje nisu imali para platit. [lol]

Nije bilo puno interesenata za kupnju obveznica od institucije koja ima 1:34 leverage (hebote pa nije to FOREX), a imovina vrijedi bogzna kolko. Glavno da se dividenda isplacivala.

ako sam dobro shvatio, sve ovo je prošlo svršeno vrijeme …

Anyway, sad ce americkim poreznim obveznicima doci racun na nekih 100-200 milijardi $. Ki to more platit? Eto i automobilska industrija zica 50 milijardi $. Pa to je ko hrvatska brodogradnja.
[lol]

E. Al mi smo se prije sjetili! [lol] Oni su tek sad skužili da mogu (moraju) radit takva sranja.

Amerika i Engleska biće zemlja proleterska… [sealed]

New Report

Close