Očekujem veliku likvidnost foruma danas, vidim da neke hvata panika!
Očekujem veliku likvidnost foruma danas, vidim da neke hvata panika!
Nema više panike na ZSE.
Sad samo veliki čekaju najpovoljniju razinu za shopping.
A trenutna prilika i nije baš za shopping.
Iako se još ne vidi šta pišu ovi na moderiranju!
Da malo razjasnimo stvar …
USA vlada je preuzela 2 privatne firme za koje su otkupljivale hipotekarne kredite od banaka, pakirale ih u obveznice i dalje prodavale, te tako namicala sredstva za daljnje otkupe kredita.
Zbog svega što se dogodilo, morali su povećati kamate na svoje obveznice, a usto su Kina i Rusija počele prodavati te iste obveznice bojeći se da će propasti.
Što je USA vlada napravila? Umjesto da pumpa lovu u Fanni i Freddy, oni su ih pruzeli, tj. nacionalizirali. To daje jasan signal da iz ove dvije firme stoji vlada USA te samim time i kreditni rejting ove dvije firme treba biti isti kao što je za obveznice koje izdaje vlada SAD.
Kako će investitori reagirati veliko je pitanje, ali ja očekujem smirivanje situacije (pooštravanje uvjeta za dobivanje kredita, pravilno ocjenjivanje rizičnosti kredita i sl.)
Meni osobno ostaje velika nepoznanica zašto su tek sada najurili vladajuću garnituru iz tih firmi, zašto se to prije nije dogodilo?
Pazi ti Europu. Paris čak +4% [thumbsup]
Pazi ti Europu. Paris čak +4% [thumbsup]
Mi ćemo suprotno otviriti.
Pogledaj predtrgovanje.
EUROPA čisti BULL TRAP. Vidjet ćemo.
Ne može ostati tako visoko, a kriza nije razriješena.
Otvirit ćemo [lol]
Kada Europa raste to je bull run i nema veze s nama, kada je sve crveno onda se posta kao da je najcrnji ponedjeljak. Inače, najveći prorok foruma i guru ententinis danas je prognozirao crni ponedjeljak za cijeli svijet, doduše i je crni, ali za njega, ipak sam se nadao da čovjek nešto zna, ali i on kao i pazipada pogađa, isti kao i svi ma forumu samo s obrnutim smjerom.