Za vrijeme velike SandL krize likvidirano i zatvoreno preko 2.000 jedinica.
Možda ovakvim tempom na tu brojku dođemo negdje 2200. godine.
Fannie i Freddie su postali problem iza, organizam je operiran od bolesnog tkiva, krizi je kraj.
Kaj ne??
Kad se banka Morgan prevrnula u krizi 1909, slijedio je tek niz zatvranja banaka po americi. Negdje oko 5500 otprilike. Uzrok je bio hipotekarna kriza.
To je bilo 20 godina prije one velike krize 1929 i crnog četvrtka.
Pogledaj si Zeitgeist.
Vaš link
Evo da ti objasnim, jel valjda ne znaš.
[/quote]
E, vidite kolega pazipada, dobar ste primjer naveli.
Jer meni sve ovo što se dešava miriši upravo na nešto slično.
I ne samo meni
Novi šok. Nezaposlenost.
Unemployment Hits 6.1%, Fueling Recession Fears
The nation’s unemployment rate zoomed to a five-year high of 6.1 percent in August as employers slashed 84,000 jobs, dramatic proof of the mounting damage a deeply troubled economy is inflicting on workers and businesses alike.
Vaš link
Brisanje F&F-a
Fannie, Freddie Shareholders Face Wipeout
Vaš link
Nakon ovoga, ne vjerujem da se neće odraziti na trgovinu u Americi slijedeći tjedan.
Nafta više nije niti bitna, jer se spustila, a recesija je sve dublja.
Osobno bogatstvo u svijetu uvećano 5 posto u 2007.
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/osobno-bogatstvo-u-svijetu-uvecano-5-posto-u-2007.,24467.html
Osobno bogatstvo diljem svijeta uvećano je prošle godine daljnjih pet posto, na 109.500 milijardi dolara, unatoč snažnim previranjima na financijskim tržištima, navodi se u izvješću o globalnom bogatstvu istraživačke tvrtke Boston Consulting Group.
BCG, koji savjetuje banke i one koji upravljaju imovinom, predviđa da će se osobno bogatstvo povećati i dalje, ali sporijim tempom. Ove se godine, u kojoj Wall Street proživljava jednu od najgorih kriza u svojoj povijesti, rast imovine očekuje u visini najviše 1,0 posto.
Situacija će se poboljšati tijekom idućih pet godina, kažu u BCG-u, s time da će rast osobnog bogatstva biti veći od tri posto godišnje, što je osjetno ispod 8,5 posto koliko je iznosio u razdoblju od 2002. do 2007.
Novi šok. Nezaposlenost.
Unemployment Hits 6.1%, Fueling Recession Fears
To je stara fora. Treba glasati za Obamu i sve bude OK. Povijest se ponavlja…
[img]http://www.poslovni.hr/img/Forum/PostAttachments/624652/usa_unemployment.png[/img]
Da,da, da… Obama je sve to smjestio. Pustimo na stranu što je na vlasti Bush, pa jadan nema nikakve instrumente u svoim rukama kojima bi mogao omest Obamim pakleni plan. Da pukneš od smijeha.
fannie plus freddie zaljubljeni par, mislim da neće imat nikakvog značajnog utjecaja u USA, a ni kod nas.
ja mislim da će se nacionalizacija fannie-a i freddie-a pozitivno odraziti na tržište u americi a ne negativno, jedino će se negativno odraziti na te dvije kompanije i na njihove dioničare.
Vijest o nacionalizaciji koliko sam ja skužio su svi investitori i čekali.
Vaš link
Zbog toga se burza u petak i oporavila nakon minusa od 1.5%.
Nakon ovoga, ne vjerujem da se neće odraziti na trgovinu u Americi slijedeći tjedan.
Ne bih se složio sa ovime, nafta je i te kako bitna, po procijeni jednog uvaženog analitičara na CNBC-u, pad cijene nafte sa 14X USD na tada 110 USD, dobitak je po jednom američkom kučanstvu od 1 000 USD godišnje koji ostaju za potrošnju. Sad izračunaj koliko ima USA kučanstava, pa procijeni ima li veze ili ne. Napisati da nema veze što je nafta pala na ove razine je bubnuti i ostati živ.Da ne govorimo o učincima pada ciejne na inflaciju..
Što se recesije tiče, USA , a niti EU nisu u recesiji, ali su zato burzovni indexi u minusu toliko ,kao da je recesija već nastupila. A naših – ca. 35 % je iznad svake granice normalnoga, mi nismo niti blizu recesije.
fannie plus freddie zaljubljeni par, mislim da neće imat nikakvog značajnog utjecaja u USA, a ni kod nas.
Ja mislim da ce imati, i to pozitiivan..
evo jednog razmišljanja s njihovog foruma:
http://messages.finance.yahoo.com/Business_%26_Finance/Investments/Stocks_(A_to_Z)/Stocks_C/threadview?bn=72004&tid=53881&mid=53881
" The Fundamentals of Market Bottoms "
http://alephblog.com/2008/08/07/the-fund…
1. The bear market has lasted 10 months and taken the Dow/Nasdaq down about 25%. That’s about average for all bear markets in history.
2. Darkest economy picture has seen with unemployment/home prices/retail sales/Corp balance sheets/etc..
3. Short selling at extremely high levels.
4. Things look extremely negative broadly with all sectors now look risky.
5. Corp guidances go lower for the future/street expectations revised.
6. Commodities down/dollar up.
7. Bank balance sheets are cleaned up.
8. Last Friday unemployment rate over 6% was ignored.
9. Rates cut Sept/Oct + Housing Bill + Weekend Fannie Mea and Freddie Mac bailout surely will provide the stocks market a big relief and can be a kick start of a turn out of this bear market: The government will cut the mortgage payments, extend the terms for longer years, incentives to buy homes + low rates, etc.. Therefor foreclosed and house-price depreciation will be stopped, no longer worry first must lead to banks rally then all sectors..
Many reasons to believe the new bull market gets underway and expect that to happen very soon as early as this coming Monday.
COIN: Our little known biotech technology company with leading position in a new and rapidly growing market is where the big money is going to be made in the next bull market!
Longs are about to be handsomely rewarded for your patience – Congrats to those who has commonsense to keep buying COIN!
Everyone has a nice relaxing weekend!
TN.
Sentiment : Strong Buy
Ne bih se složio sa ovime, nafta je i te kako bitna, po procijeni jednog uvaženog analitičara na CNBC-u, pad cijene nafte sa 14X USD na tada 110 USD, dobitak je po jednom američkom kučanstvu od 1 000 USD godišnje koji ostaju za potrošnju. Sad izračunaj koliko ima USA kučanstava, pa procijeni ima li veze ili ne. Napisati da nema veze što je nafta pala na ove razine je bubnuti i ostati živ.Da ne govorimo o učincima pada ciejne na inflaciju..
Što se recesije tiče, USA , a niti EU nisu u recesiji, ali su zato burzovni indexi u minusu toliko ,kao da je recesija već nastupila. A naših – ca. 35 % je iznad svake granice normalnoga, mi nismo niti blizu recesije.
[/quote]
Ovo za naftu si u pravu.
Ostalo. Fulo si ceo fudbal.
Misliš li da smo još u stagnaciji? Ne bih rekao.
Zagazili smo duboko u recesiju, nadam se da kriza neće doći.
Nauči redoslijed. [thumbsup]
Weekend Fannie Mea and Freddie Mac bailout surely will provide the stocks market a big relief and can be a kick start of a turn out of this bear market: The government will cut the mortgage payments, extend the terms for longer years, incentives to buy homes + low rates, etc.. Therefor foreclosed and house-price depreciation will be stopped, no longer worry first must lead to banks rally then all sectors..
Many reasons to believe the new bull market gets underway and expect that to happen very soon as early as this coming Monday.
COIN: Our little known biotech technology company with leading position in a new and rapidly growing market is where the big money is going to be made in the next bull market!
Longs are about to be handsomely rewarded for your patience – Congrats to those who has commonsense to keep buying COIN!
Everyone has a nice relaxing weekend!
TN.
Sentiment : Strong Buy
Kolega, citirali ste plaćeni članak nekoga tko hoće hitno prodati.
Pa koja budala bi trebala slijediti signal STRONG BUY nakon potonuća najveće hipotekarne banke u Americi. I još uz rekordnu nezaposlenost.
Budimo realni.
evo, gotovo je… pratite Sax index… [lol]