Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

eu se manje crveni nego se očekivali
američki futuresi blizu nule čak i zelen
dolar 1,4288 eura
nafta i dalje slobodan pad 107 dolar
kada dolar dođe do 1,31 eur
kada nafta padne oko 100 dolara, slijedi rast, živi bili pa vidjeli, lagano gore ali sigurno
kada će to biti vrjerujem brzo, mjesec ili dva najviše

dan je pametniji od noći

Eur/US$ = 1.4282

Nastavlja se u škrgutivnom tonu.

Razmišljajući pomno o profilu drukera "na gore" i drukera "na dolje" došao sam do vrlo jednostavnog zaključka.

1. Svi su na gubitku, a to je i globalna činjenica;
2. Drukeri " na dolje" su u većem gubitku od drukera "na gore" jer daljnji pad je im jedina opcija da smanje prosjek, tj gubitak.
[/quote]

Da, i onda je svizac zamotao čokoladu,ha,ha
[smiley]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Brown obećao oslobađanje od "diktature nafte"
Hina
Premijer Gordon Brown jučer je obećao da će Ujedinjeno Kraljevstvo osloboditi od "diktature nafte", u govoru kojim je želio smiriti nezadovoljstvo zbog slabljenja gospodarstva te zaustaviti pad popularnosti vlade.

"Danas postavljam pred nas novi cilj kako bi Ujedinjeno Kraljevstvo oslobodio od diktature nafte", reći će laburistički čelnik pred Konfederacijom britanske industrije u Edinburghu u rodnoj Škotskoj prema tekstu govora koji je unaprijed objavio Downing Street.

Pozivajući na "revoluciju u našem načinu razmišljanja i u korištenju resursima" Brown je ocijenio da "veće energetske učinkovitosti i veće sigurnosti u opskrbi" nema bez "smanjenja naše naftne ovisnosti i uspostave gospodarstva koje ne onečišćuje".

Riječ je o drugom pokušaju bivšeg ministra financija da preuzme inicijativu na gospodarskom planu od početka rujna, u času kada raste zabrinutost puka i kada je popularnost vlade na dosad najnižoj razini.

Vlada je još u utorak najavila niz mjera kojima će se olakšati stjecanje prava vlasništva u nadi da će ublažiti ozbiljnu krizu na tržištu nekretnina.

Brown će u govoru obećati da će se potrošnja crnoga zlata u zemlji do 2020. godine "smanjiti za 20 posto", ali to neće utjecati na smanjenje nacionalnog bogatstva. Šef vlade najavio je veće korištenje vjetroelektrana, programe za istraživanje automobila na električni pogon i učinkovitije vađenje zaliha nafte iz Sjevernog mora.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Mislim da je nekima pun qurac ovakvog stanja….

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

eu se manje crveni nego se očekivali
američki futuresi blizu nule čak i zelen
dolar 1,4288 eura
nafta i dalje slobodan pad 107 dolar
kada dolar dođe do 1,31 eur
kada nafta padne oko 100 dolara, slijedi rast, živi bili pa vidjeli, lagano gore ali sigurno
kada će to biti vrjerujem brzo, mjesec ili dva najviše

Jesi li slijep. Pogledaj kako EU tone.
DAX 6,171.23 4:32AM ET Down 108.34 (-1.73%)
FTSE 100 5,270.30 4:32AM ET Down 91.80 (-1.71%)

PUSHING BAYBE, PUSHING........

A i jedinstvena valuta tone.
EUR/US$ = 1.4249

a nafta isto pada…europa danas drastično, opet, da li je Škot bio u pravu.

Belex danas +2%

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Mislim da je nekima pun qurac ovakvog stanja….

Velečasni,velečasni…..
Za ovakav rječnik odmah 20 zdravo Marija izmoliti.
Pa vi trebate biti primjer [rolleyes]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Velečasni,velečasni…..
Za ovakav rječnik odmah 20 zdravo Marija izmoliti.
Pa vi trebate biti primjer [rolleyes]

[pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray][pray]

Unforgiven da ti odgovorim.

Stvarno mislim da mi nemamo puno više gdje padati.Što se tiče Amera vrlo je jednostavno nakon izlaska GDP koji je bio iznad očekivanja nisu ništa uspijeli napraviti.A nisu jer su ih zaposleni i ne zaposleni uništili plus ostali pokazatelji .Međutim i tamo po nekim makroekonomskim pokazateljima se nazire kraj vrlo skoro.Ali čovijek nikada netreba biti siguran a burza uvijek može iznenaditi,zato uvijek treba imati i rezervni plan.

Ako bi mi krenuli značajnije prema dolje u što čisto sumnjam rezervni plan je taj da CASH iz Amerike se prebaci ovdje plus INA koja se može uvijek zatvoriti i kupiti ovdje što je značajnije
palo.Znači čovijek mora postaviti situaciju tako da ima odgovor na što više scenarija.

Na kraju ipak ću napisati da mislim da su Ameri blizu dna i da nemogu značajnije padati a koliko će to trajati možemo nagađati.

SAM PROTIV SVIH

u Amera se sada naveliko zarađuje na dionicama, kada vidimo one njihove fredije kada padaju padaju 10% a poslije par dana rastu isto tako ili više.
u slijedećem tjednu će ići gore 10% i tako iz tjedna u tjedan

dan je pametniji od noći

New Report

Close