Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sada se cekaju brodari u Americi i da BDI okrene.

SAM PROTIV SVIH

Danas se dolar odvojio od svega postojećeg; dionica, zlata, ulja, obveznica….
Eur/dolar = 1.432!!
Kao što je netko pametno primjetio "da tamo negdje uvijek postoji bull market".
Samo ga treba otkriti.
Kada će se to "preliti" i na dionice?

Sava, Grizli izmasakrirao one tvoje telčiće.

Equity će još malo čekati.
[/quote]

Ali ne dugo.Kao što je FASB regulation 157 bio ključni element ovakvog trenda možda se nešto dogodi slično a što će promjeniti trend. Mislim da više nema smisla rasprodavati kvalitetnu imovinu po diskontnim cijenama.

Danas se dolar odvojio od svega postojećeg; dionica, zlata, ulja, obveznica….
Eur/dolar = 1.432!!
Kao što je netko pametno primjetio "da tamo negdje uvijek postoji bull market".
Samo ga treba otkriti.
Kada će se to "preliti" i na dionice?

Sava, Grizli izmasakrirao one tvoje telčiće.

Equity će još malo čekati.
[/quote]

Ali ne dugo.Kao što je FASB regulation 157 bio ključni element ovakvog trenda možda se nešto dogodi slično a što će promjeniti trend. Mislim da više nema smisla rasprodavati kvalitetnu imovinu po diskontnim cijenama.
[/quote]

Ma jasno [thumbsup]

PUSHING BAYBE, PUSHING........

Koji potop u Aziji, ovakav škrgut zubiju još nisam vidio, Amer, Azija, sve po skoro oko 3% dole, crvenila do boli, neće ovo na dobro, nikako, …

NIKKEI 225(Osaka: ^N225)
Index Value: 12,210.25
Trade Time: 1:10AM ET
Change: 347.41 (2.77%)
Prev Close: 12,557.66
Open: 12,385.65
Day’s Range: 12,163.33 – 12,385.65
52wk Range: 11,691.00 – 17,489.00

HANG SENG INDEX(HKSE: ^HSI)
Index Value: 19,752.65
Trade Time: 1:16AM ET
Change: 636.83 (3.12%)
Prev Close: 20,389.48
Open: 19,833.87
Day’s Range: 19708.39 – 19888.82
52wk Range: 20,350.50 – 31,958.40

STRAITS TIMES INDEX(SES: ^STI)
Index Value: 2,574.15
Trade Time: 1:31AM ET
Change: 51.90 (1.98%)
Prev Close: 2,626.05
Open: 2,562.04
Day’s Range: 2554.04 – 2585.17
52wk Range: 2,626.05 – 3,906.16

[bye]

Gledam s velikom dozom nevjerice, moram priznati da je i mene pomalo zateklo ovakvo stanje na tržištima kapitala u svijetu ( EU, Amerika – US., Azija ) – SVI OKO 3% U SLOBODNOM PADU.

A naš Crobex – 0,16%, svaka čast!

Nego, pitam se da li smo mi na istom planetu kao i ostatak svijeta, ili …

Mi nismo na istom planetu, to ti je valjda jasno, kod nas vladaju neki drugi zakoni, na primjer seljačine ulaze u prve redove, kreteni postaju vođe, nesposobnjakovići vladaju. Mala država, idealna oaza za bogaćenje i lopovluk, tu im nema konkurencije. Hvataju sitne ribe, a velike se maestralno svakodnevno pojavljuju u medijima kao gurui koji pomažu hrvatskom puku da isti ne pukne, a onda dolazi kući i piše pjesme, poeziju. Nema veze, ima novac, sveti novac mu je sve, tako i svoju djecu uči, onda i ta djeca postaju…ma kao da je sve to bitno, bitno su vrijednosti, a to su: poštenje, ljubav, pomaganje, dobrota, zapravo, sve ono što imam ja [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Spektakularno otvaranje.
-0,04% 0,6 M prometa. [tongue] [yawn]

Ovo nije za one sa slabijim živcima
[tongue]
[/quote]

Gledajući jutros Azijsko crveno tržište, EU, ovakvo otvaranje na ZSE, za one koji su u dionicama počinje biti vrlo, vrlo napeto.

Prvo počne sa škrgutom zubiju, pa trncima, a onda zadnja faza, a to je faza panike!

[/quote]

Gledajući danas EU, US., AZIJA, samo ponavljam post od jučer, jer sve izgleda u jednom smjeru!

Pozdrav!

Gledam s velikom dozom nevjerice, moram priznati da je i mene pomalo zateklo ovakvo stanje na tržištima kapitala u svijetu ( EU, Amerika – US., Azija ) – SVI OKO 3% U SLOBODNOM PADU.

A naš Crobex – 0,16%, svaka čast!

Nego, pitam se da li smo mi na istom planetu kao i ostatak svijeta, ili …

Nismo. Dokaz toga su i dijonicari poput tebe. Prije ne toliko dugo si toliko jadno drukao na ATPL da ide za dva tjedna na 6000, a sada to isto radis za Crobex samo sa negativnim predznakom.

Znaci, ne treba te nista cuditi. [bye]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Stvarno, ovo što radi mamus je prejadno. Ima još par takvih kao on koji goglaju po cijene dane kako bi našli neku lošu vijest, zalijepili je na forum i pokušali uplašiti ulagače. Nikako da shvate da ne plaše nikoga nego da su samo DOSAAAADNI, gori od muha!

čemu TUGA, čemu BOL??? kad postoji ALKOHOL

Dajte ljudi kakvi su ovo hvalospjevi o Genorimu pa on je kad je grobi dosego cca 4100
uredno izjavio da nema govora o sell signalu, pa kao javit će on kad bude ( samo mi nije
baš jasno za koga misli da čeka njegovo mišljenje) i poslije toga ga nije bilo ni čut dosta
vremena. Zato nemojte molim vas…….

Nastavlja se u škrgutivnom tonu.

"Škrgut is all around"

I feel it in my fingers
I feel it in my toes
The škrgut that’s all around me
And so the feeling grows
It’s written on the wind
It’s everywhere I go

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Nastavlja se u škrgutivnom tonu.

Razmišljajući pomno o profilu drukera "na gore" i drukera "na dolje" došao sam do vrlo jednostavnog zaključka.

1. Svi su na gubitku, a to je i globalna činjenica;
2. Drukeri " na dolje" su u većem gubitku od drukera "na gore" jer daljnji pad je im jedina opcija da smanje prosjek, tj gubitak.

New Report

Close