Danas se dolar odvojio od svega postojećeg; dionica, zlata, ulja, obveznica….
Eur/dolar = 1.432!!
Kao što je netko pametno primjetio "da tamo negdje uvijek postoji bull market".
Samo ga treba otkriti.
Kada će se to "preliti" i na dionice?
Sava, Grizli izmasakrirao one tvoje telčiće.
Equity će još malo čekati.
[/quote]
Ali ne dugo.Kao što je FASB regulation 157 bio ključni element ovakvog trenda možda se nešto dogodi slično a što će promjeniti trend. Mislim da više nema smisla rasprodavati kvalitetnu imovinu po diskontnim cijenama.
Sava, Grizli izmasakrirao one tvoje telčiće.
Equity će još malo čekati.
[/quote]
Ali ne dugo.Kao što je FASB regulation 157 bio ključni element ovakvog trenda možda se nešto dogodi slično a što će promjeniti trend. Mislim da više nema smisla rasprodavati kvalitetnu imovinu po diskontnim cijenama.
[/quote]
Ma jasno [thumbsup]
Koji potop u Aziji, ovakav škrgut zubiju još nisam vidio, Amer, Azija, sve po skoro oko 3% dole, crvenila do boli, neće ovo na dobro, nikako, …
NIKKEI 225(Osaka: ^N225)
Index Value: 12,210.25
Trade Time: 1:10AM ET
Change: 347.41 (2.77%)
Prev Close: 12,557.66
Open: 12,385.65
Day’s Range: 12,163.33 – 12,385.65
52wk Range: 11,691.00 – 17,489.00
HANG SENG INDEX(HKSE: ^HSI)
Index Value: 19,752.65
Trade Time: 1:16AM ET
Change: 636.83 (3.12%)
Prev Close: 20,389.48
Open: 19,833.87
Day’s Range: 19708.39 – 19888.82
52wk Range: 20,350.50 – 31,958.40
STRAITS TIMES INDEX(SES: ^STI)
Index Value: 2,574.15
Trade Time: 1:31AM ET
Change: 51.90 (1.98%)
Prev Close: 2,626.05
Open: 2,562.04
Day’s Range: 2554.04 – 2585.17
52wk Range: 2,626.05 – 3,906.16
[bye]
Gledam s velikom dozom nevjerice, moram priznati da je i mene pomalo zateklo ovakvo stanje na tržištima kapitala u svijetu ( EU, Amerika – US., Azija ) – SVI OKO 3% U SLOBODNOM PADU.
A naš Crobex – 0,16%, svaka čast!
Nego, pitam se da li smo mi na istom planetu kao i ostatak svijeta, ili …
Mi nismo na istom planetu, to ti je valjda jasno, kod nas vladaju neki drugi zakoni, na primjer seljačine ulaze u prve redove, kreteni postaju vođe, nesposobnjakovići vladaju. Mala država, idealna oaza za bogaćenje i lopovluk, tu im nema konkurencije. Hvataju sitne ribe, a velike se maestralno svakodnevno pojavljuju u medijima kao gurui koji pomažu hrvatskom puku da isti ne pukne, a onda dolazi kući i piše pjesme, poeziju. Nema veze, ima novac, sveti novac mu je sve, tako i svoju djecu uči, onda i ta djeca postaju…ma kao da je sve to bitno, bitno su vrijednosti, a to su: poštenje, ljubav, pomaganje, dobrota, zapravo, sve ono što imam ja [thumbsup]
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Ovo nije za one sa slabijim živcima
[tongue]
[/quote]
Gledajući jutros Azijsko crveno tržište, EU, ovakvo otvaranje na ZSE, za one koji su u dionicama počinje biti vrlo, vrlo napeto.
Prvo počne sa škrgutom zubiju, pa trncima, a onda zadnja faza, a to je faza panike!
[/quote]
Gledajući danas EU, US., AZIJA, samo ponavljam post od jučer, jer sve izgleda u jednom smjeru!
Pozdrav!
Gledam s velikom dozom nevjerice, moram priznati da je i mene pomalo zateklo ovakvo stanje na tržištima kapitala u svijetu ( EU, Amerika – US., Azija ) – SVI OKO 3% U SLOBODNOM PADU.
A naš Crobex – 0,16%, svaka čast!
Nego, pitam se da li smo mi na istom planetu kao i ostatak svijeta, ili …
Nismo. Dokaz toga su i dijonicari poput tebe. Prije ne toliko dugo si toliko jadno drukao na ATPL da ide za dva tjedna na 6000, a sada to isto radis za Crobex samo sa negativnim predznakom.
Znaci, ne treba te nista cuditi. [bye]
Stvarno, ovo što radi mamus je prejadno. Ima još par takvih kao on koji goglaju po cijene dane kako bi našli neku lošu vijest, zalijepili je na forum i pokušali uplašiti ulagače. Nikako da shvate da ne plaše nikoga nego da su samo DOSAAAADNI, gori od muha!
Dajte ljudi kakvi su ovo hvalospjevi o Genorimu pa on je kad je grobi dosego cca 4100
uredno izjavio da nema govora o sell signalu, pa kao javit će on kad bude ( samo mi nije
baš jasno za koga misli da čeka njegovo mišljenje) i poslije toga ga nije bilo ni čut dosta
vremena. Zato nemojte molim vas…….
Nastavlja se u škrgutivnom tonu.
"Škrgut is all around"
I feel it in my fingers
I feel it in my toes
The škrgut that’s all around me
And so the feeling grows
It’s written on the wind
It’s everywhere I go
Nastavlja se u škrgutivnom tonu.
Razmišljajući pomno o profilu drukera "na gore" i drukera "na dolje" došao sam do vrlo jednostavnog zaključka.
1. Svi su na gubitku, a to je i globalna činjenica;
2. Drukeri " na dolje" su u većem gubitku od drukera "na gore" jer daljnji pad je im jedina opcija da smanje prosjek, tj gubitak.