Dow Jones Industrial Average 11,203.46 3:42pm ET Down 329.42 (-2.86%)
^GSPC IN 1,240.11 3:42pm ET Down 34.87 (-2.73%)
Ulazimo li polako iz recesije u krizu???
02.09.
Vidim da vam se prognoze baš i ne ostvaruju.Evropa i Američki futuresi u debelom plusu nafta se raspala.Pad u petak u Americi je bio prouzrokovan brigom oko inflacije ali pošto nafta pada ko kamen i briga oko inflacije se smanjuje .Gdje će INDEXSI u sljedećim danima?Mislim da inteligentni investitori jako dobro znaju.
Ovo je komentar forumaša kojeg vrlo cijenim.
Međutim dozvolio je da emocije i wishfull thinking prevladaju.
I potpuno promašio.
Nadam se da je barem spasio svoj ulog.
Ali bio je u pravu kad je rekao da inteligentni investitori znaju kuda će indeksi.
Pa evo kuda će:
DOW -2,99%
NASDAQ -3,20%
S&P 500 -2,99%
ATX -3,52%
BEL -3,13%
CAC -3,22%
DAX -2,91%
FTSE -2,50%
Od ovakvog ŠKRGUTA ZUBIJU ima da ti ispadnu oči i da osjetiš kako se KRV LEDI U ŽILAMA.
Nadam se da ste dobro slušali nas nekolicinu inteligentnih investitora proteklih tjedana.
Jer evo došao je i taj čas.
Nadam se samo da će se većina uspjeti spasiti i barem sačuvati ŽIVU GLAVU.
Jer ovdje vam ni Ženevska konvencija neće pomoći.
Moram biti malo dosadan,ali ovo je nemoguće
S&P i DJIA završili isto. Ovdje je neka zavjera u pitanju.
Dow Jones Industrial Average 11,188.23 4:04pm ET Down 344.65 (-2.99%)
^GSPC IN 1,236.82 4:14pm ET Down 38.16 (-2.99%)
i uf
NASDAQ COMPOSITE 2,259.04 4:15pm ET Down 74.69 (-3.20%)
02.09.
Vidim da vam se prognoze baš i ne ostvaruju.Evropa i Američki futuresi u debelom plusu nafta se raspala.Pad u petak u Americi je bio prouzrokovan brigom oko inflacije ali pošto nafta pada ko kamen i briga oko inflacije se smanjuje .Gdje će INDEXSI u sljedećim danima?Mislim da inteligentni investitori jako dobro znaju.
Ovo je komentar forumaša kojeg vrlo cijenim.
Međutim dozvolio je da emocije i wishfull thinking prevladaju.
I potpuno promašio.
Nadam se da je barem spasio svoj ulog.
Ali bio je u pravu kad je rekao da inteligentni investitori znaju kuda će indeksi.
[/quote]
15.07.08.
Ja znam samo da kad sam postao prije desetak dana da je evidentan H&S dosta ljudi je reklo ma kakvi,gluposti.Mig je prednjačio u svojim krivim prognozama, kao i uvijek.
Mislim da je 3200 optimistična varijanta, vidjet ćemo ovaj tjedan.ja mislim da ide i nize do petka.
SPAŠAVAJ SE TKO MOŽE
..evo da ti odgovorim sa mog drugog nicka ..
ne mogu se na geronima spojit s ovog kompa.
[yawn] [yawn] [yawn]
Danas se dolar odvojio od svega postojećeg; dionica, zlata, ulja, obveznica….
Eur/dolar = 1.432!!
Kao što je netko pametno primjetio "da tamo negdje uvijek postoji bull market".
Samo ga treba otkriti.
Kada će se to "preliti" i na dionice?
hehe uvijek mi je simpaticno vidjeti salto mortale pojedinih forumasa.
kakav salto mortale? Ja stalno kao papagaj ponavljam jedno te isto (ono što vidim i mislim možda nekome pomogne ako me posluša i razumije): američko gospodarstvo je koma, europsko malo bolje premda se to mnogima ne čini tako, indekse očekujem da im padaju još neko vrijeme, ali ništa kategorički ne tvrdim obzirom da ponašanje burze smatram iracionalnim, u skladu s time pogotovo ne znam i nikada ne komentiram direktno kretanje naših dionica, jer naša je burza još i podložnija iracionalnome. Mogu reći da mi je nešto jefitno ili skupo, ali to ne znači da mislim da će do skora porasti li pasti, kratkoročno nikada ne špekuliram. Razlozi zašto bi kod nas oporavak burze mogao doći prije nego vani su navedeni u mom prethodnom postu i sasvim su mi logični, ne kažem da će se ostvariti, ali mislim da je šansa ipak značajna.
jer su neke dionice dovoljno jeftine.naravno, one koje dotični posjeduje!
pa ovo je sasvim točno što se mene tiče, ne znam jesi li na mene mislio ali moj si post citirao.
Pa naravno da su dovoljno jeftine (i najjeftinije na cijeloj burzi!) one dionice koje sam ja kupio – po meni naravno. Da nije tako ne bih ih kupio. Uvijek se pouzdajem isključivo u svoje vlastito "skromno" mišljenje, i na ništa drugo pažnju ne mislim obazirati.
Ja nikada ne kupujem skupe stvari, vrlo sam izbirljiv i ovakvo nešto se mora dogoditi na burzi da bih ja mogao pronaći više od 2-3 dionice koje mi odgovaraju, uvijek mi je sve skupo… ali bome napokon više ne, i zato kupujem! Ja ne kažem da dionice koje sam kupio neće još pasti i postati time još jeftinije, pa kako da to znam (obzirom na svoje uvjerenje "o iracionalnosti tržišta", na kratki rok naravno) ali ono što znam i na čemu odgovorno stojim: da su meni neke dovoljno jeftine, ja sam zadovoljan postignutim cijenama i mogu mirno čekati oporavak tržišta, niti ne mora doći brzo što se mene tiče jer ako bude još para… možda mi se samo pruži neočekivana prilika da neke pozicije i podebljam ako ostanu dovoljno jeftine.
Ja nikada ne drukam niti gore niti dolje, sada sam nakon dugo vremena ponovno debelo u dionicama (~80 %) i sasvim sam miran u vezi toga, naravno da bi mi ne bi bilo krivo da dionice krenu gore pa time i možda neke od mojih, ali isto tako nemam ništa protiv niti da dodatno padnu, pa tako i moje s njima, ako će taj pad potrajati dovoljno dugo da ga mogu iskoristi za dokup, ako ne onda mi je zbilja svejedno. Ja sam loooooong, totalno long pozicije pa mi je svejedno godina tamo-vamo. Ovih 20 % je rezervirano za male dokupe onih dionica koje možda još padnu bar 10 %, to smatram mogućim pa imam tu malu rezervaciju, nisam 100 % u dionicama skoro nikad. I kada budem recimo kada mi lijepo popadaju još, doći će s vremenom neke dividende i tak… koje možda neću imati u što reinvestirati ako oporavak burze krene prenaglo pa opet neću biti 100 %, tako to kod mene, previše izbirljiv 😛 A svatko ima svoju strategiju, ja ne mislim "prosipati pamet" niti na kojoj temi ovdje, ali pišem na forumu o nekim stvarima jer pomislim da nekome može koristiti nešto o čemu ja razmišljam jer se vrlo samopouzdano osjećam glede nekih zaključaka koje donosim, pa im onda osobno dajem na važnosti, naravno da uvaženi kolege to ne moraju činiti, tko sam im ja i koliko me znaju, naravno da ne treba slušati priče sa foruma, osobno nikoga ne slušam, zbilja onda odakle mi ideja da će netko mene uzeti za ozbiljno 😛 A to je moj savjet svima: slušajte ljudi svoj razum, vjerujte u svoje računice, nikakvim "analitičarima" osim samome sebi ne treba vjerovati, tako bar ja postupam.
Danas se dolar odvojio od svega postojećeg; dionica, zlata, ulja, obveznica….
Eur/dolar = 1.432!!
Kao što je netko pametno primjetio "da tamo negdje uvijek postoji bull market".
Samo ga treba otkriti.
Kada će se to "preliti" i na dionice?
Sava, Grizli izmasakrirao one tvoje telčiće.
Equity će još malo čekati.
Kolega Ententinis pozicije u Americi sam zatvorio jucer i to sa dobranim plusom.Sada sam tamo u CASHU ilitiga u $$$$$$$.Jedino me muci dali da ih menjam pa da krenem u kupovinu ovdje.Ovo sto sam digao u par dana prebacujem sigurno pa u dokup PTKM.Bitice za jedno tristotinjak komada. [sealed]
Kolega Ententinis pozicije u Americi sam zatvorio jucer i to sa dobranim plusom.Sada sam tamo u CASHU ilitiga u $$$$$$$.Jedino me muci dali da ih menjam pa da krenem u kupovinu ovdje.Ovo sto sam digao u par dana prebacujem sigurno pa u dokup PTKM.Bitice za jedno tristotinjak komada. [sealed]
Ja ti vjerujem da si baš jučer prodao sve u Americi [thumbsup]
Ja ti vjerujem da si baš jučer prodao sve u Americi [thumbsup]
[/quote]
Dozvolite da se obratim.
Ja njušim da je kolega Geronimo iskusan trejder i da ima dobar nos za uteć. Ne treba sumnjat da je zatvorio pozicije. Jedino neznam zašto je drukao na hrvatskom forumu dok je zatvarao pozicije u USA? Jel to djeluje?