Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čudi me ovaj snažni pad cijene prirodnog plina na Henry Hub u USA.
Cijena je 7,654US$ za mBTU.
To je ispod 25centi/m3.

Što vas tu ima čudit kolega Sava… Recesija je uvijek najbolji ljek za prenapuhane cijene.

Armagedon je blizu!

Čudi me ovaj snažni pad cijene prirodnog plina na Henry Hub u USA.
Cijena je 7,654US$ za mBTU.
To je ispod 25centi/m3.

Što vas tu ima čudit kolega Sava… Recesija je uvijek najbolji ljek za prenapuhane cijene.
[/quote]

Ma je li…O recesiji se talasa već godinu dana, a u tom periodu nafta je rasla od 80 do 150US$ po barelu.Ako nafta ima upliva na "to što ti zoveš recesija" onda pad cijene nafte znači i izlazak iz recesije. Dakle, kada, tj na kojoj razini cijene "ulja" izlazimo iz recesije?

Kolega Sava,

Historia magistra vitae est

Armagedon je blizu!

Ma je li…O recesiji se talasa već godinu dana, a u tom periodu nafta je rasla od 80 do 150US$ po barelu.Ako nafta ima upliva na "to što ti zoveš recesija" onda pad cijene nafte znači i izlazak iz recesije. Dakle, kada, tj na kojoj razini cijene "ulja" izlazimo iz recesije?

nafta po meni baš i nije imala upliva u to "što se zove recesija", najviše je imala upliva u ono što se zove inflacija, pa time i na to da je od očite recesije napravila situaciju da više nitko ne zna jesmo li ili nismo u recesiji te zapravo nešto što bi se moglo na kraju nazvati stagflacija.

Da se nafta promptno spusti na 80 $, to bi pomoglo obuzdavanju inflacije, a staglfacija bi postala, bar na kratko, obična normalna prava recesija. Pa kad krene oporavak gospodarstva opet bi se javili određeni jači inflatorni pritisci ali tada puno lakše "upravljivi" tako da ništa važno spomena, ovo sad je bilo malo nezgodno jer se teško boriti sa recesijom i infalcijom u isto vrijeme.

Šteta što ovih uragana nema češće nafta bi bila jeftinija od kisele vode.

CLV08.NYM Crude Oil Oct 08 113.88 7:43am ET Down 1.58 (1.37%) [lol]

Bogme pravi uragan

CLV08.NYM Crude Oil Oct 08 111.25 10:28am ET Down 4.21 (3.65%)

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

http://www.weather.com/newscenter/hurricanecentral/update/index.html?from=hurricane_tracker%255C

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Dow Jones Industrial Average 11,543.55 Aug 29 Down 171.63 (-1.47%)
S&P 500 INDEX,RTH 1,282.83 Aug 29 Down 17.85 (-1.37%)

Vjerujem da ovo nije bez razloga.

DINKEC KUPUJE KO LUD ; JER NI SAM NE ZNA GDJE JE DNO !!!

A da probaš staviti podatke iz 1929 možda bi bio uspješniji.

Evo ja ću ipak nešto svježije

CLV08.NYM Crude Oil Oct 08 110.90 9:50am ET Down 4.56 (3.95%)

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Sorry krivi info. Ameri danas ne rade.
Moram i ja malo griješiti.

DINKEC KUPUJE KO LUD ; JER NI SAM NE ZNA GDJE JE DNO !!!

[lol]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Dow Jones Industrial Average 11,543.55 Aug 29 Down 171.63 (-1.47%)
S&P 500 INDEX,RTH 1,282.83 Aug 29 Down 17.85 (-1.37%)

Vjerujem da ovo nije bez razloga.

I ja vjerujem da ovo nije bez razloga.
[lol] [lol]

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

[lol]
[/quote]

[lol] [lol] [yawn]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

New Report

Close