Mislim da je u pitanju nacionalno zakonodavstvo Slovenije, koje dosta otežava fizičkim osobama koje nisu slovenski državljani da stječu dionice slovenskih kompanija. Na taj način se države štite, a pogotovo male države poput Slovenije.
Čuo sam još pred više godina da je izuzetno komplicirano kupovati slovenske dionice ako nisi barem rezident u Sloveniji, iako ne znam dovoljno o tome i ne znam kakvo je sada stanje.
ah već sam i zaboravio na gulikože iz Interkapitala, netko ih je spomenuo na drugom forumu jer je pitanje bilo kako trgovati na ljubljanskoj burzi… pa preko Intekapitala koji imaju ovakve lude naknade 😀 file:///C:/Users/Jasmin/Downloads/Interkapital%20cjenik.pdf pa mislim ne znam koja budala to sebi želi učiniti i aktivno trgovati preko njih. Meni i dalje nije jasno kako to da mi kao državljani EU ne možemo samostalno otvoriti račun u nekoj slovenskoj, austrijskoj, danskoj banci i zatim otvoriti brokerski račun direkt preko brokerske tvrtke koje imaju normalne provizije umjesto da moramo ići preko ovakvih posrednika čitaj gulkoža ala Interkapital. Stvarno no comment.
Mitkko da li moze graf za arnt?
Zahvaljujem
Sorry, tek sad sam skužio ovaj tvoj post.
.
Graf na ARNT mi trenutno ništa ne govori osim da smo u korekciji. Još uvijek nema nekih jasnih signala koji bi me sa dovoljno velikom pouzdanosti potakli na neku akciju.
.
Rekli bi narodski: Nit smrdi nit miriši.
Zanimljivo, industrija u US je u banani, ali slabo se u medijima o tome pise. Pad 9 mjeseci zaredom.
.
Receiving less attention in media and financial markets is that the Chicago PMI (which is a key metric that measures regional US manufacturing strength) was also released last week and showed a crash and almost unprecedented sustained weakness. The Chicago PMI fell to 40.4 points in May, which has marked the ninth straight month of contraction and is down significantly from 48.6 seen in April. Previously, the last time that there were nine straight months of contraction in this key US PMI metric was back in 2009 during the Great Financial Crisis.
Bikovi zavladali wall strettom, Seebiz
Crobex ide prema horoskopu na 2350/2450/2500-2600
W.S p/e recimo 25 a crobex 19 a Slo 9 Rumunjima bet ima pe4
Zse CRO daje jako slabu dividendu. I promet je nikakav
Gospodarstvo nam raste a burza ne pokriva ni inflaciju. Za 100 000 eura ne možeš kupiti kakvu nekretninu?
Sorry, tek sad sam skužio ovaj tvoj post.
.
Graf na ARNT mi trenutno ništa ne govori osim da smo u korekciji. Još uvijek nema nekih jasnih signala koji bi me sa dovoljno velikom pouzdanosti potakli na neku akciju.
.
Rekli bi narodski: Nit smrdi nit miriši.
Kolega Mitkko može update Arnt, jesno li izašli iz padajućeg kanala
|
PMI u EU obara rekorde.
”
The HCOB Eurozone Manufacturing PMI was revised downwards to 43.4 in June 2023 from the preliminary estimate of 43.6, indicating the sharpest deterioration in the sector’s health since May 2020. Output experienced the most significant contraction since October of the previous year, and total new order intakes declined at the strongest pace in eight months. Additionally, factory staffing levels were reduced for the first time since January 2021 and input purchasing declined at a substantial pace, ranking among the fastest declines in 26 years of data collection. On the price front, input costs dropped the most since July 2009, and output charges fell at the quickest pace in three years. Lastly, business confidence dipped to a seven-month low.”
Jučer su Talijani izglasali “windfall tax” na banke. Ali samo na banke. I to 40%.
Dakle na sav prekomjerni profit koji su zaradili zbog rastućih kamatnih stopa.
Sad treba biti pažljiv da ne bi naši genijalci dobili istu ideju.
Jučer su Talijani izglasali “windfall tax” na banke. Ali samo na banke. I to 40%.
Dakle na sav prekomjerni profit koji su zaradili zbog rastućih kamatnih stopa.
Sad treba biti pažljiv da ne bi naši genijalci dobili istu ideju.
Nakon marksističkog baritona lani i njegovih retroaktivnih ideja, teško je točno ocijeniti tko tu koga inspirira s porezima na “ekstra-profit”(čitaj ekstra porezima na profit), Talijani i ostala “napredna društva” nas ili mi njih. Ali naši su mi super jer cijene svaku glupost i nikog ne diskriminiraju, čak ni ne zapostavljaju – ako je ideja dovoljno glupa, svakako ju treba oživotvoriti u Hrvatskoj pa ako izvor i nije naš, nego izvana.