Poštovani
U amera crveni mezeroalarm. Što kažu future si. Jel se medo probudio
Ne znam, ja bih rekao da medo nikada nije ni otisao.
Jesmo sada onda opet u bear marketu ili…? Zna li se sta? Kako je lako pasti na foru bear market relija. Stari bear novi trikovi.
Ove dvije velike američke banke šta su propale su povukle cijeli bankarski sektor za sobom. Pa i kripto. Ali kripto je ionako go*no pa je nebitan toliko sada u cijeloj ovoj priči.
Ali uz pad maloprodaje i nerealno visoku cijenu nekretnina sve smrdi na 2008. Tada nisam ulagao, znam samo teoretski dio koji bi mi trebao pmoči da ne najeb*em u budućnosti…. naravno da ću najeb*ti. Neću ništa izaći, pokosit će me i krivit ću Državu, banke i Masone.
Kaj uopće imaš? Kolko % si u cashu?
Spominjao je kolega tvoj portfelj, da ga rijetko mijenjaš, ali ja ga ne znam. Znam da si prije imao LURU…
Nije čudno što ameri rokaju jer su im dvije velike banke u kolapsu. Am. Financije vele da nema nikakve bojazni kao 2008 jer su ostale banke u amera stabilne i da situacija nije ista kao 2008.
Prema tome nema zime i dalje ali povijesna zamka za burze je sell in may. No meni se sve više čini da prošla pravila su prošlost. Netko valjda misli kako će se na kraj s inflacijom naštampanog novca.
Ovo je genijalno…
JP Morgan je 15. studenog 2021. dao buy preporuku za SVB banku, target su dali 70% iznad tadašnje cijene.
.
Zanimljivo je da je taj dan dionica bila na ATH i od tada je u sljedećim godinu dana kontinuirano padala sve do jučerašnjih -86%. Poslije radnog vremena smo saznali i da su bankrotirali.
Uploadao sam krivi graf, ne mogu editirati post… Preporuku su dali 2022., prije svega par mjeseci.
.
Zaprepašćuje koliki im je bio udio nerealiziranih gubitaka na tim obveznicama. Sljedeći na ovoj neslavnoj tablici je Bank of America.
Još gledam, kako ’21. kad piše ’22.
Da, koliko sam površno sinoć čitao, držali su hrpu 💩💩💩 od obveznica. Fascinantno.
https://finance.yahoo.com/news/svb-chief-sold-3-6-233758987.html
(Bloomberg) — Silicon Valley Bank Chief Executive Officer Greg Becker sold $3.6 million of company stock under a trading plan less than two weeks before the f…
Zato se budžovani uvijek snađu.
Nadam se da će do ponedjeljka nekako sanirati ovu štetu, priča se da će ju preuzeti JP Morgan ili netko takav. Navodno 50% kompanija finaciranih od strane VC-eva u Silicijskoj dolini drži novce u toj banci.
To malo HPBa što sam imao sam prodao odmah čim su naši donijeli odluku da HPB preuzme Sberbank.
Jednostavno NE ZNAM što je sve preuzeto i neću se praviti da razumijem poslovanje banaka do te mjere jer ga ne razumijem. Onda kasnije, kad se dogode ovakve ružne stvari, kao sa SVBom u Americi, bude suza, bude svega… Od prvih spomena recesije prošle godine, ja sam izašao iz dionica banaka, uključujući i ZABE, koje sam imao na tone… Je.. narasla je unazad par nekoliko mjeseci snažno i oke je, ali je tu previše nepoznanica, previše netransparentnosti za moj ukus.
Kaj uopće imaš? Kolko % si u cashu?
Spominjao je kolega tvoj portfelj, da ga rijetko mijenjaš, ali ja ga ne znam. Znam da si prije imao LURU…
Mislim da mi je keš oko 50%
S tim da nikada nemam ni namjeru biti više od 60% u vrijednosnicama.
Narodne obveznice 10%
Kripto jedva 5% trenutno.
Od dionica najviše Petrobras. Jer dobivam dividendu oko 70%. I to idu kvartalno pa odmah dio reinvestiram. Dođe oko 80%. Bolesno ali istinito. Da padnu na 0 ne bih bio u gubitku🤣
Na ZSE uglavnom ATGR, ERNT, IKBA, ADRS, CKML. Nekako uvijek gađam prehranu i farmaciju.
Nešto BCIN, JDGT I VLEN.
Pokušavam doći do veće pozicije u KTJV. Mislim da će to biti pun pogodak nakon što NEXE izađe. Mala zaduženost. Dobra dobit. Čak i uz skrivanje zbog ekstraprofita.
I dalje nešto kupujem po ZSE iako mislim da se vani spremaju sra*a i da Putin može svakog trenutka napraviti još veće sra*e. Ne znam zašto. Sve smrdi na krvavi pad a ja se mislim kupiti😓😓