S&P500 iznad 3200.
Pozitivni za godinu.
Strašno kakva mašinerija i helikopter money.
CROBEX i ZSE se ipak još muče zbog ovisnosti o turizmu.
Dow je upravo na 27200 bodova, +1000 danas, i čini mi se da će uskoro probiti ATH razine. Prošli mjesec u Americi zaposleno 2,5 milijuna ljudi, nezaposlenost pala na 13%.
To je jos uvijek strasna nezaposlenost za USA.Zasto burza tamo raste?Pa zbog nevjerovatnog “stancanja dolara” i helicopter money koje se dijeli svima.Radi se o tisucama milijardi dolara.Istovremeno dolar pada prema drugim valutama.Sve je to na “staklenim nogama”!
To što dolar pada im je dobro za izvoz. Pa ta naša precijenjena kuna i fiksni tečaj jeg krivac za naš izvoz, samim tim općenito za gospodarstvo
JonesTrading “At What Point Will Powell Realize He Has Broken The Market’s Pricing Mechanism?”
https://www.zerohedge.com/markets/jonestrading-what-point-will-powell-realize-he-has-broken-markets-pricing-mechanism
Poštovani tehničari ima li kakva TA za crobex
Idemo li ispod 1620
Zb tren
Izgleda da da
kad danas poletimo LOL
Ovo je za nas uspjeh +0,75%
Sutra za nagradu idemo dolje 1% 🙂
Ovo je za nas uspjeh +0,75%
Sutra za nagradu idemo dolje 1%
ako bude samo -1% ja odmah potpisujem
Objavljeno: 26.08.2020 / 09:23 |
Autor: Siniša Malus |
WASHINGTON – Nove smjernice tržištima širom svijeta dat će predsjednik Feda Jerome Powell, od kojeg se očekuje da će sutra na redovnom godišnjem simpoziju u Jackson Hallu (ovaj put virtualno) naznačiti što će Fed učiniti u budućnosti kako bi potaknuo inflaciju |
ameri izgleda imaju odgovor i nikakvog sloma burze ne će biti što svi očekuju poslije izbora u amera a korekcije na burzama su uvijek bile i bit će ih.
takvo je moje razmišljanje bar za sada poslije ove izjave Powela a HNB/Vujčić nisu bez veze izjavili da nas očekuje brz oporavak a dolaze i milijarde eura pomoći što u kreditima što besplatno-
Vjerujem i u oporavak CROTK