Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ameri su točno tamo gdje trebaju biti, kao što smo i mi tamo gdje jesmo.

Ameri printaju 4.5 trilijun dolara te europska i američka centralna banka kupuje dionice i obveznice na veliko.

Mi smo u banani… ali da HNB odluči kupiti milijarde kn vrijedne dionice, i mi bismo bili kao Ameri. Crobex lagano do 5.000.

Ovako godinama mrcvarenje dok ne bankrotira ova slučajna država.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Mogli smo i mi da  smo već u euro zoni tj da nam je euro umjesto kune

Opet su nas navukli ameri i Eu, na otvaranju minus, a onda kad mi zatvorimo krenu gore.

Svaka čast!

Malo stariji članak i istraživanje Oxford Economicsa. Bilo je riječ o niskoj cijenu nafte (40 USD) i koje zemlje najviše dobivaju i gube time.

Hrvatska je bila među najvećim dobinicima niske cijene nafte. Pretpostavljam kako će joj i barel nafte 20 USD također dobro odgovarati.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/moze-li-niska-cijena-nafte-podebljati-hrvatski-bdp-20150108

Meni je ipak trenutno zanimljivije što su dionice stranih naftnih kompanija u slobodnom padu, dok INA lagano raste. To je vrhunac lucidnosti naše burze.

Prihodi i dobit nikad manja (možda bude i gubitak), dionica hrabro raste na krilima mudrih investitora.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Ako je vjerovati propasti kliničkog testiranja Gilead cjepiva i trenutno -2% futures dioničke ugovore, moglo bi nas čekati još jedno crveno jutro.

No možda se nešto promjeni dok mi otvorimo u 09.30.

troler, 24.04.2020. u 07:45

Ako je vjerovati propasti kliničkog testiranja Gilead cjepiva i trenutno -2% futures dioničke ugovore, moglo bi nas čekati još jedno crveno jutro.

ZNASTVENICI:

”SUNCE I VRUĆINA IPAK UBIJAJU KORONAVIRUS”: Snaga mu se prepolovi već za 90 sekundi

https://www.glasistre.hr/znanost/sunce-i-vrucina-ipak-ubijaju-koronavirus-snaga-mu-se-prepolovi-vec-za-90-sekundi-638406

Ignore: KressoM, delux

nafta je pokazala put kojim ce i cjeli market uskoro .korona je vec potrosena vjest ..

Koji? Mislite na pad na nulu pa rast, ili ??

avax10, 24.04.2020. u 11:25

ZNASTVENICI:

”SUNCE I VRUĆINA IPAK UBIJAJU KORONAVIRUS”: Snaga mu se prepolovi već za 90 sekundi

https://www.glasistre.hr/znanost/sunce-i-vrucina-ipak-ubijaju-koronavirus-snaga-mu-se-prepolovi-vec-za-90-sekundi-638406

Ma ljudi “dajte,najte” pisat bedastoce !Virus postoji i siri se i u tropskim i subtropskim podrucjima po cijelom svijetu!

bisakovi, 28.04.2020. u 09:25

avax10, 24.04.2020. u 11:25

ZNASTVENICI:

Ma ljudi “dajte,najte” pisat bedastoce !Virus postoji i siri se i u tropskim i subtropskim podrucjima po cijelom svijetu!

Ovo je copy/paste članka. Ako imaš primjedbi u svezi izjave obrati se vršitelju dužnosti čelnika Ureda za znanost i tehnologiju američkog Ministarstva domovinske sigurnosti William-u Bryan-u”. 

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close