Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Parica

pise da je i pticama jasno da je ovo dno!

E pa meni nije jasno.Valjda zato sto ja nisam ptica.

Dno je po meni daleko,a ovo upumpavanje ogromnog novca moze uzrokovati veliku inflaciju i pad vrijednosti dolara.Klasicni BULL TRAP je na djelu,po meni.

Sezona izvjesca tek slijedi,a ona za 1Q ce biti losa,a za 2Q stravicno losa,po meni.

bisakovi, 11.04.2020. u 04:46

plavi01, 10.04.2020. u 09:25

nigdar ni bile da nekak ni bile kaj ne dragi forumaši pa evo malo apaurina jer već se godinama djeli/štampa pa onda otpisuju dugovi no glavno da se vrti

https://www.dnevno.hr/novac/ministri-financija-eu-postigli-dogovor-o-paketu-mjera-pomoci-juzne-clanice-odustale-od-koronaobveznica-1454065/

“Izvanredan sporazum o ekonomskom odgovoru na #Coronavirus: 500 milijardi eura je dostupno odmah. Dolazi još fond s poticajima. Europa je odlučila i pokazala da je na visini zadatka u odnosu na težinu krize”.

i ne brinite za svoje dionice/novce izgubili ih u banci ili na burzi nema veze jer ja se nadam da imate nešto i u čarapama samo pazite senilnost ništ ne boli

Novce(devize) i dionice u sadasnjim okolnostima se ne moze nikako izjednacavati u smislu rizika.

U svakoj vecoj krizi,a narocito ovoj,”cash je kralj”!Dionice su (opcenito) enorman rizik sada.

Dakle,ovakvo relativiziranje nema nikakvog smisla u sadasnjim okolnostima.

poštovani slažem se sa tim što ste napisali ali i HNB nema ni grama zlata u rezervama jer ostale banke u svijetu ne znaju da im je to bez veze ak ne vjeruju nek pitaju g.Vujčića/HNb

jer normalno da je vrijeme keša/kralj no i keš ako predugo stoji u čarapi ima rizik/kuda ga uložiti

sonda, 11.04.2020. u 21:30

Ministar je spomenuo da se nikako ne radi o ukidanju drugog stupa. Mogućnosti su da fondovi kupe državne obveznice ili da kupe udjele u poduzećima odnosno državne dionice koje već egzistiraju na burzi. A i nije istina da su nam smanjili, a ne povećali mirovinu. Mali je postotak umirovljenika koji primaju mirovinu iz drugog stupa i on će raditi za dugoročne uplatitelje. Iluzorno je očekivati da će neko s uplatom od 50 000 kn u jednoznamenkastom broju godina kapitalizacije izvući benefite iz drugog stupa. Do sada je povijesni prinos zadovoljavajući. Fondovi B kategorije koji su najstariji čini mi se oko 6 %. To je zadovoljavajući prinos i meni sve to ima smisla. Postojeći sustav međugeneracijske solidarnosti je u ovoj zreloj fazi bio neuspješan i trebalo ga je reformirati. Lako je bilo na početku industrijalizacije kada su 90 posto stanovnika bili seljaci koji nisu imali imali mirovine, a stalno su dolazili novi uplatitelji kako su ljudi dolazili sa sela u gradove i zapošljavali se. Ni postojeći sustav nije održiv jer se cca 18 milijardi kuna doplati iz proračuna za mirovine, a pogotovo čisti 1. stup je dugoročno neodrživ.

kupuje dionice aviokompanija,postignut dogovor o nafti i dali je vrijeme za brodare

https://novac.jutarnji.hr/novcanik/video-ovo-nisam-vidio-89-godina-milijarder-objasnjava-sto-se-dogada-sa-svjetskim-burzama/10201045/

a što bi trebalo kupovati u CRO/dionice koje trenutno nemaju nikakvu perspektivu jer takva je prognoza da će se biti bez turista ove godine-dno a neke kompanije imaju keša i opstati će

dečki zaključili da je priči došao kraj pa se dogovorili https://www.tportal.hr/biznis/clanak/povijesni-dogovor-opec-dogovorio-smanjenje-proizvodnje-nafte-foto-20200412

ali se zaboravilo na kinu,hebiga ovoj priči izgleda nema kraja

@komot,

Slažem se da je 1. stup samostalno neodrživ.

A što se tiče 2. stupa, lijepo je govoriti o prinosu. Al pričao sam s ljudima iz mirovinskog koji određuju visinu mirovine, dakle pišu rješenja, i kažu da 2. stup do sada nije donio povećanje. Možda je u pitanju to što kažeš kratko vrijeme uplate.

Hvala na komentaru.

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

Izašlo novo Istraživanje CRFB (Američki federalni odbor za državni proračun).

Do sada si dosta točni bili.

Dosta su pesimistični. Očekuju 3.8 tisuća milijardi deficit ove godine (18.7% BDP-a), te 2.1 tisuće milijardi iduće.

Usporedbe gledajući, odgovara razdoblju nakon drugog svjetskog rata. Dosta kaotično izgleda. Nadam se kako neće biti u pravu.

http://www.crfb.org/blogs/new-projections-debt-will-exceed-size-economy-year

hmmmm

https://www.globalresearch.ca/coronavirus-causes-effects-real-danger-agenda-id2020/5706153

https://www.globalresearch.ca/covid19-death-figures-a-substantial-over-estimatebizarre-guidelines-from-health-authorities-around-the-world-are-potentially-including-thousands-of-deceased-patients-who-were-never-e/5709299?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

Ignore: KressoM, delux

Kaže sad na htv u vijestima da je noćas Nike potonuo, idem vidjet i vidim + 3,13!!!!

Zašto lažu?

Nešto šteka?

Molim za pomoć ako sam u krivoj temi prebacite me, ukratko nakon grozne 2008. i ove smijurije na todex dionicama sam odlučio prestati trgovati na zse. kupio sam nešto dionica na njemačkoj burzi, prodao 1 dio sa profitom od 20%. e sad kako to ide sa porezom kada ja držvaljanin rh prodam dionice koje su kupljene u njemačkoj i radi se o njemačkim tvrtkama. hvala.

kratak osvrt na stanje: prodao sam dio dionica (ne sve) smatrajući da ovo ide još dolje dok je dax bio na 8700 sam kupio premda mi je i tada i bilo skupo pa sam čekao još pad od nekih 15%. međutim burze idu debelo gore od tada a sad ako se ovo s koronom u sljedećem valu kad se granice otvore krene širiti ide to opet u korekciju. ako se ne širi dalje ima da bude opet ath.

Ameri opet rastu

S&P 500

2,839.08

+2.80%

Dow 30

23,925.38

+2.29%

Nasdaq

8,500.16

+3.76%

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

New Report

Close