Uz sve negativnosti i prilicno tmurna predvidanja ,barem do 3-4Q ove godine,dogadaju se i neke “dobre stvari”.
Izgleda da Kina polako otvara svoje trziste dionica,tako da HSI burza (Hang Seng Index)-Hongkong nudi i kineske dionice ,koje se mogu kupovati preko nekih velikih Banaka-brokerskih kuca.Dvije moje brokerske kuce u Aziji su nam ponudile (dosadasnjim klijentima)otvaranje zasebnih brokerskih racuna za trgovanje dionicama na HSI.Dakle,traze ipak zasebne racune,ali ipak to je ogroman iskorak na bolje i Kina se polako otvara.
Kolega invest, iz nekog razloga mi ne želi prihvatiti poruku kad Vam odgovaram pa pišem ovo u odvojenoj poruci, nadam se da ćete je vidjeti… Evo objašnjenja za Francusku s worldometers.info:
April 4 (GMT)
- France: on April 3 the French Government reported 17,827 additional cases and 532 additional deaths from nursing homes that had not been reported previously. On April 2, it had reported 884 additional deaths.
April 3 (GMT)
NOTE ON FRANCE DATA:
On April 2, France reported 884 additional deaths that have occurred in nursing homes over the past days and weeks [source]. The French Government did not include these deaths in their official count, as their count only takes into consideration deaths of hospitalized patients. Following international standards of correct inclusion, our statistics will include these deaths, and will add them to the April 2, 2020 count following the attribution criteria of date of report.
If and when the French government determines and communicates the correct distribution of these additional deaths over time, we will adjust the historical data accordingly.
Zanimljivo kako INA, ovih 2 tjedna ne želi isporučiti lož ulje. Stalno se pozivaju na gužvu pa nikome ne isporučuju, čeka se korekcija cijene pa će biti ulja za izvoz.
Još zanimljivije je što naša država umjesto da takovu praksu sankcionira ona potiče.
uzmite u petrola. Kaže kolega da na tank lož ulja pređe 50km više.
Futuresi u ogromnom plusu jutros, izgleda da ćemo danas imati jak rast vani.
Dax rast od 6% jučer, Dow rast od 8%, a jutros Futuresi opet u plusu, idemo i danas u zeleno.
Europi se ne piše dobro
https://www.newsroom.co.nz/2020/03/23/1097763/brace-for-european-financial-armageddon
Naravno da se ne piše, sad kad smo ‘odradili’ coronu, zabavljat ćemo se s ekonomskim posljedicama koje je ili će još stvoriti. Sve po redu. Red, rad i disciplina.
Pa i nije vam baš nešto loše vani, Eu u blagom minusu od 1%, Usa futurusi u plusu, Japan završio 2% u plusu.
Ali mi znamo bolje od njih i čudimo se pa zašto ne padaju, kad mi već da!!??