“Trebaju nam dva-tri mjeseca da riješimo krizu, ali se moramo pripremiti za dvije godine ratne ekonomije – poručuju iz talijanske vlade. Vrijedi za Talijane, vrijedi i za talijanske partnere u inozemstvu.”
Naivno je misliti da ce ekonomija biti pogodena samo nekoliko mjeseci,kako sam pisao.Trajat ce ovo nekoliko godina najmanje.U Aziji se kriza izgleda smanjuje i drzi pod kontrolom(ako je Kini vjerovati),ali u EU stvari izmicu kontroli ,a i USA je pred velikim problemima.
Interesantno je zašto su Usa indeksi skočili, a proglašeno izvanredno stanje? Što oni očekuju od tog stanja, da je to valjda nešto dobro?
zašto su usa indeksi skočili?? zato jer je trump odobio program od 50 milijardi dolara pomoći američkom gospodarstvu!!!
zašto HR indeksi padaju?? zato jer plenković nije odobrio ništa, jedna velika 0!!!!
Ovdje se vidi kretanje futures preko vikenda
https://www.ig.com/en/indices/markets-indices/weekend-wall-street
Zabrinjavajuće stvari se digađaju preko bare.
FED snizio kamatnu stopu za 1%. Kao nikada do sad…i to u nedjelju.
Sa 1.25% na 0.25% i najavio QE težak 700 mlrd USD.
To bi prije bile najbolje moguće vijesti ikada…ali ovaj put su to OPET protumačili kao slabost i roknuli sve futures ugovore limit down (-5%).
Nadam se da HNB, Država, Hanfa i ZSE znaju što rade jer im slijedi najveći izazov u svojoj povijesti.
Ovo je uzas.Azija pada jako,a USA futuresi ce najmanje 5% izgleda .DAX -8.18%.
Ne sjecam se da je tako bilo i 2008.Padalo je polakse.Ovo je stvarno zeznuto!
ASX-AUSTRALIA,dana index pao 9.7%.Od 20.02. do danas 16.03. Index pao sa preko 7100 na 5000.Australija,moliko je meni poznato ,nikada nije tako bila losa,a jedina je zemlja koja je izbjegla sve recesije.Naravno i druge burze u aziji padaju jako.ali ipak manje nego AU.Kako ce tek biti na EU burzama?
Ne znam u koju temu bih ovo stavio, evo nešto pozitivno:
Da.2008.padalo je cijeli dan.kao kiša 😉.sad padne na početku i za sat se burza ” zaključa ” i svi idu doma.