Naravno da DAX nije pao 10%, već moroni iz CNN-a imaju neki bug.
Ma kakvo cjepivo.Pa strucnjaci su rekli da nema sanse da se cjepivo testira i da u upotrebu brzo.Ova prva pandemija nece imati razvijeno cjepivo.
Vi ste,cini mi se,jedan nestrpljivi “mladac” koji nema iskustva sa trzistima kapitala.Trajat ce ovo duze vremena,a i sanse za recesije su jako povecane.
Naravno da neće odmah nazad na početne pozicije no pitanje je na kojim će se razinama kiseliti dok ne završi ludilo za mjesec dva. Na dnu ili na nekoj sredini?
Današnje trgovanje je stvarno bilo iznenađenje. Stagnacija bi bila očekivana, ali da turisti i sl.skoče 20% to je stvarno bilo neobično.
To su radili vjerojatno fondovi, samo da nisu to radili da otkupe što skuplje od nekih privatnih igrača.
Nisam pobornik ni jedne krajnosti tako da ne znam što reći o tome.
Danas su barem svi mogli odlučiti što će napraviti i sad neka igra krene.
DONALD proglasio izvanredno stanje u Americi.
Točka.
Sad bu Hanfa zabranila trgovinu na ZSE bar mjesec dana.
Dok se kumovi ne istresu do kraja.
To je tak kad Donald ne zna jel bi kakio li piskio.
trebate ovo procitati:https://www.cnbc.com/2020/03/13/barry-sternlicht-stock-market-is-going-to-come-ripping-back-quickly.html?__source=facebook%7Cmain&fbclid=IwAR3z1WHktxELVOGzjQepdJIeROhgMoq8Xz5nn4iHGrgJz1KobcDM5q6WWk4
But he stressed the economy is going to get much worse before it gets better. “I’m expecting zero to negative GDP this quarter. I think we’re going through the floor. This is a global 9/11 in travel and hospitality.”
Prevod:No, naglasio je da će se ekonomija pogoršati prije nego što bude poboljšana. “Očekujem da će u ovom tromjesečju biti nula negativnog BDP-a. Mislim da idemo kroz kat. Ovo je globalno 9/11 u putovanju i ugostiteljstvu. ”
DOW JONES +1985.00, nevjerojatan rebound nakon najgoreg dana od 1987. Skok je skoro pa anulirao najgori dan u 33 godine.
Donald proglasio izvanredno stanje. Nakon što je zatvorio ZSE.
Kad je Europa otišlo opet u negativu a S&P 500 bio jedva +1%.
Nakon proglašenja otišlo sve skoro na +8%. Na velikom volumenu. Kanada i +10. Banke oko +15%.
Jer to su mu mnogi i zamjerali što nije ranije proglasio. Smatrali su ga nesposobnim za ovu vrstu prijetnje. Da ne zna šta radi.
Nakon proglašenja Tržište je učinilo svoje.
Treba vidjeti kako će azijati to odraditi u pon ujutro. Ovi Europljani su zakur*c ionako.
Ovo sa rastom od 9 % i vise u USA je uobicajeni bounce za bear market,nakon pada 15-20%.Nakon toga vjerovatno slijedi opet nekoliko dana sa vecim padovima sa tendencijom pada Indexa,After trade trgovanje cijene su pale nakon prestanka trgovanja.Mislim da je izvjesno da ce veliki padovi biti nakon 1Q i 2Q 2020,a nakon toga vidjet cemo kako ce obuzdati najprije krizu sa virusom,a zatim i ekonomske padove.