Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ameri isto dobro rokaju – dow evo na minus 10. mašala

sutra će biti igranka – ili pukovnik ili pokojnik

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ja ne znam na čemu su neki.

S&P500 -10%

DAX -13%

Canada -13%

Eurostoxx50 -13%

Crobex je odmah nakon 15 min otišao limit down, ovim vanka amaterima je trebao cijeli dan da vide što se događa i dođu gdje im je mjesto.

Naš problem je što mi npr.padamo, pa onda pogledamo kako se kreću Usa futuresi, pa još padnemo, pa onda kad Usa krene s trgovanjem dodatno padnemo, pa onda sljedeći dan opet padamo jer su Ameri prethodni dan pali, (iako smo već jučer padali zbog istoga toga) … i tako u krug.

Dakle , danas smo pali više od Usa, i onda bi sutra opet trebali dolje iako će oni sad već malo i stati na loptu?!

Skupina drukera tu svaki dan navlači ljude i priča istu priču, a kad krene rast onda im neće biti traga.

dok ne pšrodaš gubitka nema

ludilo će doći svom kraju, uz malo sreće i 2-3 dokupa iste dionice svaki put ka dobro rokne, mođže ovo biti dobra prilika

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Najgori dan na američkoj burzi od daleke 1987 godine.

-10%, odnosno -2400 bodova

Sutra će biti show.

Azijske burze opet 6-10% u negativi,ali jos je gore sto su USA dionice after trade pale dodatnih 5-10%.

Tajlandska zatvorena zbog pada preko 10%.

Evo ipak smirivanje vani, Futuresi rastu, Azija ide prema gore.

Možda je kraj padu napokon tu!

Azija se po malo opravlja,ali daleko je to od oporavka.Problem,puno veci sa zarazom je sada u EU,pa i USA.Volatilnost je strasna.Na SET-u od -12% do +3.6%,sada -0.98%!

NIKKEi -Japan je sada -3.86%.,SAP@ASX je sada +4,a bio je preko -7%.

Svaki dan pišete o smirivanju, svaki dan burza rokne 10%.

Kad je crobex bio -10%, dax je bio -6%. Sinoć je završio na -13%. Evo i sada pokazuje neki pad za danas. A u međuvremenu kroz noć Azija pala od 2-9%.

Vani je pušiona. Čak i kripto pada. Ja se nadam smirivanju situacije do svibnja, prerano je sada to očekivati. Još ćemo se najesti gov*na dok nam ne izađe Sunce.

Tržišta su pala preko svake mjere i svi to znaju, tako da se sad samo traži okidač za veliki skok.

To se može desiti svaki čas (npr. da dođe vijest o cjepivu i sl.)

Rast će biti rapidan (nekoliko desetaka % u danu).

Tako da treba biti uvijek spreman i na to.

Znakovito je to da će utjecaj Corone biti jako kratkotrajan, (u Kini je epidemija već gotova), plus što je u Americi već otkriveno cjepivo koje se sada testira i sigurno će ubrzo doći na tržište.

Dakle, za cca mjesec dana će sve biti gotovo u cijelom svijetu.

DAX u startu pao 10%, FTSE krenuo s odbijancem, ali čini se da će i tamo biti veselo.

ovo sto je LRH naravila s objavom o utjecaju na poslovanje je pravi primjer iskrenosti prema dioničarima. vidi se da su Nijemci preuzeli kormilo.

svaka čast za transparentnost!

za razliku od MAIS koja je kao noj s glavom u pijesku…

New Report

Close