Azija,pad Index -a od 4% pa do -8.6%.Najgori dan ,po meni,iako sam bio samo oko 9% u dionicama.Sada sam oko 4% samo.Neke vece lotove sam prodao sa gubitkom 3-4%,a nekoliko minuta kasnije pale su jos 6-8%.Prodaje se sve. Ne gledaju se vise fundamenti.Najvise “rone” rafinerije,turisti,banke,ali i sektor prehrane i izvozne tvrtke jer je izvoz otezan i gotovo nemoguc,posebno prekomorski.Tajland zabranio izdavanje viza za 19 novih drzava ukljucujuci Rusiju,a Rusi su im bili gotovo jedini gosti u vecem broju iz europe.Trgovinske veze su jako otezane,skupovi se zabranjuju.Ovdje vladaju generali i ljudi moraju slusati,ali u Italiji i EU biti ce grdo.Gadno je sto su “roboti”-algoritmi preuzeli trgovanje,a tu nema milosti za male.Kada cijena padne malo vise aktiviraju se banke,margini,S/L i samo se istovara po bidu.Cijene mnogih dionica ovdje vec sada su manje nego 2008 ,a i dalje padaju.ZSE je malo trziste pa se nadam da “masine” nece preuzeti trgovanje.Gledam EM trzista u Juznoj americi,Africi.Strasno.Valute padaju strahovito,a ne znam kako ce kuna reagirati na losu sezonu.
The S&P 500 slipped 5.03% the Nasdaq Composite lost 4.82% and the Dow Jones Industrial Average fell 5.71%, entering bear-market territory.
The S&P 500 slipped 5.03% the Nasdaq Composite lost 4.82% and the Dow Jones Industrial Average fell 5.71%, entering bear-market territory.
https://www.investing.com/news/stock-market-news/sp-slumps-5-as-selloff-intensifies-2107600
auuuuu, prekid američke NBA lige!
https://www.24sata.hr/sport/bogdanovicev-suigrac-zarazen-koronom-nba-prekida-sezonu-680610
naš Crobex je na nivou 2016g. kada je bio 1530 bodova tada je bio DAX-9500,Dow-17 000, S&P-2000
naj niže 2009 je Crobex-1400, DAX-3700,Dow-6700,S&P-750
sada vidimo gdje smo a gdje su drugi i koliko su oni rasli i trebaju pasti da bi bili usporedivi a ne iz dana u dan ih pratiti i padati bez razloga više od njih
Zbog pada burze 10% stopirano trgovanje na Tajlandu.Ocekujem isto jos na nekim drugim trzistima.Futures DAX skoro -6%.Nikada to ovdje nisam dozivio.
Prijatelj mi kaze da ce ponovno otvoriti trgovanje,ali ako opet padne index zatvorit ce trziste.
Mislim da su margini u pitanju i S/L.
ARMAGEDON nas dakle čeka na burzi. na otvaranju opet igra najbrži prst
ko preživi, pričat će..
Nije to baš usporedivo.
Oni imaju kapacitete i resurse za strašan uzlet za razliku od nas.
Mi kad potonemo treba nam milijun godina da se podignemo.
Njemačka/SAD/KINA će bez problema opet uzletiti, a mi?
E to će sad trajati godinama.
Jao si ga onima koji su zaduženi.. Bit će otkaza, sezone neće biti, jedino što je dobro što nećemo trebati uvoziti radnu snagu. Bit će je i previše.
Šefica Europske središnje banke Christine Lagarde upozorila je da Europi prijeti ekonomski šok poput onog iz 2008. ako države hitno ne reagiraju na epidemiju koronavirusa najavivši mjere ECB-a već u četvrtak, prenosi Bloomberg.
Ako danas donesu fin. i ekon.mjere, to bi moglo malo smiriti paniku na tržištima. No ono što je najbitnije je da iz Italije dođu dobre vijesti tipa da počinje opadati broj novozaraženih i umrlih jer bi to značilo da mjere imaju učinka i da će epidemija u dogledno vrijeme obuzdana.