Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Azija,pad Index -a od 4% pa do -8.6%.Najgori dan ,po meni,iako sam bio samo oko 9% u dionicama.Sada sam oko 4% samo.Neke vece lotove sam prodao sa gubitkom 3-4%,a nekoliko minuta kasnije pale su jos 6-8%.Prodaje se sve. Ne gledaju se vise fundamenti.Najvise “rone” rafinerije,turisti,banke,ali i sektor prehrane i izvozne tvrtke jer je izvoz otezan i gotovo nemoguc,posebno prekomorski.Tajland zabranio izdavanje viza za 19 novih drzava ukljucujuci Rusiju,a Rusi su im bili gotovo jedini gosti u vecem broju iz europe.Trgovinske veze su jako otezane,skupovi se zabranjuju.Ovdje vladaju generali i ljudi moraju slusati,ali u Italiji i EU biti ce grdo.Gadno je sto su “roboti”-algoritmi preuzeli trgovanje,a tu nema milosti za male.Kada cijena padne  malo vise aktiviraju se banke,margini,S/L i samo se istovara po bidu.Cijene mnogih dionica ovdje vec sada su manje nego 2008 ,a i dalje padaju.ZSE je malo trziste pa se nadam da “masine” nece preuzeti trgovanje.Gledam EM trzista u Juznoj americi,Africi.Strasno.Valute padaju strahovito,a ne znam kako ce kuna reagirati na losu sezonu.

Trump zabranio dolazak europljana u SAD!!!!STRAVA!!!!

The S&P 500 slipped 5.03% the Nasdaq Composite lost 4.82% and the Dow Jones Industrial Average fell 5.71%, entering bear-market territory.

https://www.poslovni.hr/forum/tema/utjecaj-kretanja-svjetskih-indeksa-i-cijene-nafte-na-tk-hrvatska/page/1978/#post-4218280

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

The S&P 500 slipped 5.03% the Nasdaq Composite lost 4.82% and the Dow Jones Industrial Average fell 5.71%, entering bear-market territory.

https://www.investing.com/news/stock-market-news/sp-slumps-5-as-selloff-intensifies-2107600

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

znači USA je ušla u bear market !!??

katastrofa! sad će tek tamo krenit bježanija iz dionica!!!

auuuuu, prekid američke NBA lige!

https://www.24sata.hr/sport/bogdanovicev-suigrac-zarazen-koronom-nba-prekida-sezonu-680610

budapest !

naš Crobex je na nivou 2016g. kada je bio 1530 bodova tada je bio DAX-9500,Dow-17 000, S&P-2000

naj niže 2009 je Crobex-1400, DAX-3700,Dow-6700,S&P-750

sada vidimo gdje smo a gdje su drugi i koliko su oni rasli i trebaju pasti da bi bili usporedivi a ne iz dana u dan ih pratiti i padati bez razloga više od njih

Zbog pada burze 10% stopirano trgovanje na Tajlandu.Ocekujem isto jos na nekim drugim trzistima.Futures DAX skoro -6%.Nikada to ovdje nisam dozivio.

Prijatelj mi kaze da ce ponovno otvoriti trgovanje,ali ako opet padne index zatvorit ce trziste.

Mislim da su margini u pitanju i S/L.

ARMAGEDON nas dakle čeka na burzi. na otvaranju opet igra najbrži prst

ko preživi, pričat će..

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Nije to baš usporedivo.

Oni imaju kapacitete i resurse za strašan uzlet za razliku od nas.

Mi kad potonemo treba nam milijun godina da se podignemo.

Njemačka/SAD/KINA će bez problema opet uzletiti, a mi?

E to će sad trajati godinama.

Jao si ga onima koji su zaduženi.. Bit će otkaza, sezone neće biti, jedino što je dobro što nećemo trebati uvoziti radnu snagu. Bit će je i previše.

Nema ozbiljnije kupovine dokle god je VIX iznad 60 a FVS iznad 50.

Šefica Europske središnje banke Christine Lagarde upozorila je da Europi prijeti ekonomski šok poput onog iz 2008. ako države hitno ne reagiraju na epidemiju koronavirusa najavivši mjere ECB-a već u četvrtak, prenosi Bloomberg.

Ako danas donesu fin. i ekon.mjere, to bi moglo malo smiriti paniku na tržištima. No ono što je najbitnije je da iz Italije dođu dobre vijesti tipa da počinje opadati broj novozaraženih i umrlih jer bi to značilo da mjere imaju učinka i da će epidemija u dogledno vrijeme obuzdana.

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close