Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo neka tone, ako netko želi prodavati npr. ADPL po 150 ili niže ili RIVP po 20 ili niže, njegov problem. Btw, vani je na djelu KOREKCIJA koja je dobra i očekivana nakon dvije godine BULL MARKETA i ALL TIME HIGH vrijednosti indeksa kojima mi nismo ni prismrdili. Ako netko želi prodavati svoje papire po 50%, 40% ili 30% realne vrijednosti, samo naprijed…

EU Indexi u crvenom.USA je “istopila” dobitke i ona ide prema dolje.Nije dobro.

USA, odnosno DOW je startao s plusom od 945 bodova, pa je uletio u minus, pa se opet malo oporavio i sad je na plus 300 bodova. Nevjerojatno volatilno, pitanje je što će prevagnuti.

Nakon brutalnog pada jučer, DAX će izgleda i danas zatvoriti u minusu. Nije dobro.

Malim ulagačima bilo bi najbolje da se drže sa strane nego što love padajuće noževe jer ovakve padove ne mogu zaustaviti niti veliki igrači, a kamoli mali.

Još jedna stvar, čitao sam danas da je jedan epidemiolog najavio da bi ovo što je danas u Italiji (cijela zemlja karantena), za 9-14 dana moglo biti u još 4-5 EU zemalja! Valjda vam je jasno što to znači? Stvar izmiče kontroli i do sada smo gledali ludu paniku na burzama, ali bojim se da nas najgori padovi tek čekaju u narednih 15 dana!

Ignore: KressoM, delux

DOW -1.16%

FTSE-0.093

CAC-1.46

MIB-3.28(Italija)

I dobro je zavrsilo.

USA u plusu trenutno uz veliku volatilnost.

DOW -1.16%

FTSE-0.093

CAC-1.46

MIB-3.28(Italija)

I dobro je zavrsilo.

USA u plusu trenutno uz veliku volatilnost.

Azija u crvenom.Ocekujem danas veliki pad u USA,a nakon izjave Merkel o mogucem oboljenju 60-70% Nijemaca,EU burze ce vjerovatno prilicno dolje.Ja nisam previse u dionicama i “kratim” neke pozicije dok je minus jos mali,ali ne bojim se trgovati malo i oprezno.

Pa kako Vam se da, koji je Vaš interes u tom pisanju??

Jučer Ameri i krenuli i završili u još većem plusu od čak 5%, a to ne govorite!

Dok je padalo onda ste prenosili?!

U Kini je oboljelo koliko % ljudi??

I to dok jos nije bilo nikakvih mjera. A u Eu gdje se provode već preventivne mjere bi trebalo više??

Po kojoj bi to bilo logici da mi je znati?

A proljeće je već stiglo i virus će biti gotov vjerojatno do kraja ovog mjeseca. U Kini je vidimo već skoro gotov.

A kod nas će trajati još kraće.

Njemačka kancelarka Angela Merkel na zatvorenom je sastanku izjavila da će u jednom trenutku “60 do 70 posto njemačke populacije zaraziti koronavirusom”, piše njemački Bild i dodaje kako su nakon te izjave svi zanijemili. 

Njezinu je izjavu potvrdio ministar zdravstva Jens Spahn koji je rekao da je scenarij u kojem bi se zarazilo 60 do 70 posto njemačke populacije izgledan u slučaju da se ne razvije cjepivo.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/moglo-bi-se-zaraziti-izmedu-60-i-70-posto-nijemaca-1384883 – http://www.vecernji.hr style=”color: #202020; font-family: sans-serif; font-size: 10px; background-color: #f7f6f1; -webkit-tap-highlight-color: rgba(255, 255, 255, 0) !important; outline: none !important;” />
Pročitajte više na: 
https://www.vecernji.hr/vijesti/moglo-bi-se-zaraziti-izmedu-60-i-70-posto-nijemaca-1384883 – http://www.vecernji.hr;

@Forumas

Ja stojim iza onoga sto sam napisao.Pratite burze danas!!!

Gorcina ,bijes i napadi “ad hominem” Vam nece pomoci i nema tu nikakvog interesa,samo cinjenice!

I ja iznosim činjenice.

Usa i Eu je ionako bila već na najvišim razinama ikad. A mi nismo porasli ni pola od njih. Neku dan kad su ini pali 7% mi smo 10%.

Prekjučer i jučer (+5%) Usa raste a kod nas većina dionica bila u minusu.

Naše dionice su već puno prejeftine i cijene su nerealno niske, da utjecaj Corone ne može biti ni približno tome ni u kojem scenariju.

To su realne stvari.

Nova saznanja o koronavirusu: 15 pacijenata umrlo u nekoliko sati bez vidljivih simptoma

lagano kreće i u Americi panika..

New Report

Close